Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: "Nový" disk nebootuje

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    286

Standardní Re: "Nový" disk nebootuje

Citace Původně odeslal RayeR Zobrazit příspěvek
    stary fdisk z MSDOS 6.22 umel jen do 8,4GB (a FAT16 oddily 2GB).
    Jo, tak to je to, co mi zústalo v pameti. O tom novém Fdisku jsem dosud nevedel. Ale jak koukám, umí taky jen hýbat s odílama. Ranish umí navíc gumovat data, testovat sektory a formátovat. S gumováním dat se pokud vím v 98ckách nepocítá nikde a testování sektorú jen v rámci formátování mimo Fdisk nebo pak uz v provozu Windows Scandiskem (coz je i o tom, jako ríká peta303, "restart co každý krok").

Na druhou stranu, jestli si dobre vzpomínám a dobre to chápu, jak na ten Fdisk ted na rychlo koukám, svými primárními a rozsírenými oddíly a logickými mechanikami v nich se dá udelat víc "mechanik" nez jen ty 4 oddíly, na které je stavený FAT32 (jestli se nepletu); pro bezný provoz jsem zatím ale jeste nikdy nepotreboval víc nez 3 oddíly, tak nejvýs kdyz jsem nekdy rozoddílováním chtel vyloucit defektní místa na disku.

Ranish ukáze sice vsechno, jaký disk se mu strcí, vcetne NTSF, ale vyrobí a zpracovává jen max. ty 4 oddíly pro FAT32 (poslední stabilní verze; po ní je jeste jedna beta, co ovládá uz i NTFS s príslusne libovolným poctem oddílú, tu jsem zatím ale nezkousel).

Me Ranish konal cenný sluzby, kdyz jsem tu mel vetsí mnozství vyrazených diskú, co jsem potreboval roztrídit na dobré a spatné a ty dobré uvést do stavu "jako nové".
    Naposledy upravil Mikus; 08.01.2016 v 17:43.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jaký rychlý, kvalitní a "levný" SSD disk?
    Založil Luk(y)isek v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 27
    Poslední příspěvek: 16.12.2012, 13:29
  2. Velký disk pro "starý" počítač - DOPLNĚNÍ
    Založil Tom v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 17.08.2007, 19:38
  3. Navrh na novy "Dulezity" dred
    Založil Ace_Ventura v sekci fóra Zprávy pro Administrátory
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 20.10.2004, 05:46
  4. "Nový výrobce" WiFi a dalších aktivních prvků