Jo, tak to je to, co mi zústalo v pameti. O tom novém Fdisku jsem dosud nevedel. Ale jak koukám, umí taky jen hýbat s odílama. Ranish umí navíc gumovat data, testovat sektory a formátovat. S gumováním dat se pokud vím v 98ckách nepocítá nikde a testování sektorú jen v rámci formátování mimo Fdisk nebo pak uz v provozu Windows Scandiskem (coz je i o tom, jako ríká peta303, "restart co každý krok").
Na druhou stranu, jestli si dobre vzpomínám a dobre to chápu, jak na ten Fdisk ted na rychlo koukám, svými primárními a rozsírenými oddíly a logickými mechanikami v nich se dá udelat víc "mechanik" nez jen ty 4 oddíly, na které je stavený FAT32 (jestli se nepletu); pro bezný provoz jsem zatím ale jeste nikdy nepotreboval víc nez 3 oddíly, tak nejvýs kdyz jsem nekdy rozoddílováním chtel vyloucit defektní místa na disku.
Ranish ukáze sice vsechno, jaký disk se mu strcí, vcetne NTSF, ale vyrobí a zpracovává jen max. ty 4 oddíly pro FAT32 (poslední stabilní verze; po ní je jeste jedna beta, co ovládá uz i NTFS s príslusne libovolným poctem oddílú, tu jsem zatím ale nezkousel).
Me Ranish konal cenný sluzby, kdyz jsem tu mel vetsí mnozství vyrazených diskú, co jsem potreboval roztrídit na dobré a spatné a ty dobré uvést do stavu "jako nové".