Ahoj,
mohli by jste doporucit nejaky web nebo navod s kterym mate dobre zkusenosti a ktery je bud zamereny na IT nebo jednoduchy na vypocet cla a dane pri dovozu pc komponent ze zahranici?
diky
sasha
Ahoj,
mohli by jste doporucit nejaky web nebo navod s kterym mate dobre zkusenosti a ktery je bud zamereny na IT nebo jednoduchy na vypocet cla a dane pri dovozu pc komponent ze zahranici?
diky
sasha
Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen
Neni to velka veda. Teda pokud nejde o neco slozitejsiho, nez bezna objednavka z eshopu. Pokud jde o IT zbozi, tak se clo neplati. DPH je 21% z castky vcetne dopravy. Pokud je cena do 25 EUR, pak se neplati.
Takze pokud ti prijde mobil za 200 USD a 50 USD postovny, zaplatis 52.5 USD (~1250 CZK) DPH. Cena za produkt i postovny se doklada celnikum nejakym dokladem (doklad o platbe, faktura od obchodnika, etc.).
A pokud se ti nechce do Prahy na postu, zaplatis poste asi 400 Kc (z hlavy si to nepamatuju) za vyrizeni celniho rizeni, jinak chce posta 99 Kc, za to ze te necha, aby sis to vyridil sam.
Pokud ti to prijde nejakym lepsim dopravcem, nez je posta, tak ten to casto vyridi za tebe uz v cene sluzby.
Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.
Samozřejmě jako obvykle úplně mimo, neexistuje nic jako „IT komponenty“, existuje asi milionostránkovej seznam položek, tam si musíš vyhrabat kam to patří. https://www.celnisprava.cz/cz/clo/sa...K1101-2014.pdf Na většinu věcí tam clo není, nicméně se může stát, že to tam spadne, například některá média. Taky záleží jak se jim to bude zdát a kam to strčí, pokud si to neproclíváš sám. Pak mimo samotný komponenty už třeba kamery, foťáky, věci na zvuk, měřicí přístroje, tam už bacha, tam je clo skoro na všechno.
Jsem k dispozici na kontaktních údajích uvedených v profilu, na webu (viz odkaz výše) a na Behemot@jabber.cz.
A pokud to bude posílat nákej vúl, co blbe vyplní papíry, ze si s nima americká celnice pri vývozu nebude vedet rady, tak pocítej s tim, ze nebudou honit jeho, ale zavolaj tobe a budes se s nima muset anglicky dohadovat, jak to má správne bejt. (Mel jsem tohle kdysi v práci na starosti jako zástup za príslusnýho referenta, kdyz byl na dovce ap. a uzil jsem si tohodle víc nez dost
.)
.
Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
.
Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden
no prave ja videl ten seznam a formular na strankach celni spravy waaaa
chci objednat procesor, ty ceny tady mi prijdou nefer
PS: hmm v pripade ze bych tedy chtel jineho dopravce doporucujete nejaky specificky eshop kde je takovy mozno vybrat?
dekuji
U kurýra to je ještě horší, protože zatímco u pošty je šance, že to projde, kurýr nastavuje tvou prdel k ojebání, pardon, proclení, rovnou automaticky.
A všechny klasické pošty, letecké, pozemní i EMS pak odbavuje pošta. Takže na výběr tak nějak není. Navíc u EMS a kurýra se do celní hodnoty započítává i cena dopravy! Která je skoro automaticky nad limitem. To je pojebu od režimu, co? Doprava vykonaná někým na druhé straně planety je určitě úplně jasně přidaná hodnota tebou na území režimu, abys z toho oprávněně platil výpalný, že?
Co je ovšem jen kávička proti tomu, co aktuální ANOfert a socdem tlačí za zákony - tady už natvrdo začínaj padesátý léta. Blažená nevědomost, co? Jen do té doby, než si pro vás postupně přijdou…
Jsem k dispozici na kontaktních údajích uvedených v profilu, na webu (viz odkaz výše) a na Behemot@jabber.cz.
co muzeme delat? od posledni defenstrace kdy jsme to prosrali uz vsichni radeji skovavaji nosy do piiiva...
Mám jednu perličku v kontaktu s celníkama. Hošani z Evropský mi napsali, že mám doložit cenu balíčku. Tak jsem jí patřičně doložil a částka byla do limitu. Tedy bez DPH. Očekával jsem balíček a ouha...dobírka. Dobírka v ceně poštovného. Tedy asi 130Kč. Ty kurvy mi vyúčtovali to, že se oni rozhodli zadržet mou zásilku, která byla do limitu osvobození od daně. Vzhledem k ceně zásilky už to dělá cca 20% navíc. To jde poště do kapsy. Ostatně pošta na tomhle kšeftu vaří slušený vejdělky, protože si málo-kdo vyřídí "proclení" sám a celá operace vždy výjde cca na 240Kč jen na poplatcích poště. no tfujtajbl
Můžeme dělat to, že půjdeme k volbám.
PC1:Intel i5 2500K@5GHz 1.38V watercooled Cawedog Zouy 2, Gigabyte Z68XP-UD5, Kingston 2x4Gb 1600MHz 9@8.9.9.28 1.65V, ZOTAC GTX560Ti AMP GPU 1000MHz 1.05V /MEM 4800MHz watercooled Laing DDC 3.2 with XSPC TOP |1x SSD Samsung 840 PRO 256Gb, Samsung 2Tb 32Mb, 2x WD 3Tb 64Mb watercooled|NEC 3551A | NEC EA244WMi 24" | Chieftec BX-02B-B-SL | Seasonic X-760 | Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 | Genius SW-HF 5.1 5000 | Dolby Keyboard |
PC2: CoreDuo e5200 2.5GHz @4GHz 1.25V watercooled |Gigabyte P35-DS4 |watercooled-Galaxi&EHEIM 1046 300l/h :-) | GF 9800GTX+|2x2048Mb OCZ 1066@1066MHz cl5.5.5.15|
Notebook: DELL E6410 Core i5 | 4Gb | 120Gb SSD Crucial M4 |
Stiznost + reklamace + at dolozi podle jakeho § takto postupovali. Pokud byla cena zasilky i s postovnym az k tobe v cene a uhrazena odesilatelem, nedokazu si predstavit jak by to mohli obhajit.
| P67 + 2500K@silent |
Netuší někdo jestli je reálný dostat clo a DPH (ale to nám už možná vrátil berňák) zpátky u zboží který bylo reklamováno a (snad) dostaneme prachy zpátky? V oběhu to není, takže jim nehodlám ty prachy nechat. Jen clo bylo několik tisíc.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)