K tem deskám nevim, akorát kdyz vidím nekde Celeron, tak odvracím tvár a horce plácu. Totéz bych jiste udelal i u takhle oklestených laciných verzí jiných výrobcú, kdybych mel prehled, jak se jmenují (snad Duron?). Krom toho bylo plno Intel-procákú, co mely postizeného bratrícka Celerona a co jsem videl, vzdycky stálo jen Celeron a clovek aby koukal do kristálové koule, jak se jmenuje jeho plnohodnotný príbuzný. Kdybych nemel na výber, tak bych treba i s tim celerem neco bral - kdyby - ale pokud se tyhle staré veci sypou jak písek, tak bych koukal si z té hromady vytáhnout originál.
Myslím si, ze ale i dnes je takový 200G-disk dobre pouzitelný. On v podstate i ten 60 (na data, popr. archiv), ale zas, kdyz je výber, bylo by to jen plýtvání místem.
Ale pokud prodávat na recykling, tak bych se jeste poinformoval o vývoji cen. Mám tu nejaké mnozství celkem cistého hliníku, v léte jsem se ptal, co by za to dali, prý 0,7 Fr/kg (ca. 18 Kc). Trochu me to zklamalo, pred casem jsem slysel, jak jsou tyhle suroviny zádané a jeste pred vetsím casem jsem dostal 1 Fr od obchoníka, co mi pozdej nekdo rek, ze spatne platí. Ovsem preopcítal jsem si to podle mezi tím zhodnoceného franku a tech dnesních 70 Rp. by tomu tehdejsímu franku zhruba odpovídalo. Ted jsem to chtel odnést a první odpoved na otázku kolik?, byla nic. Pak nák prosvitlo, ze snad 0,3 fr. by dali. A za odber zeleza, co v léte brali za nulu, se jim dnes musí platit - maj plný sklad a k jejich odberateli by museli zaplatit dopravu a jeste jemu, ze jim to vúbec vezme. Prý se v zárí vylozene propadly ceny na surovinových burzách, údajne hlavne kvuli VW, co silne omezil výrobu (akorát si ríkám, co se tady stane, az vyplave na povrch, ze stejný problém jako VW maj vsechny automobilky, vc. amerických). Ale prý pravidelne ke konci roku ceny klesaj, pres vánoce se vsude zastavuje výroba. Tenhle obchodník ceká, ze na jare se to zotaví a sám mi doporucil, abych si ten hliník zatim nechal. Jak je to v téhle souvislosti se zlatem, nevím - to má pomerne velký podíl v procákách. Ale vetsinou bývaj aspon cástecne soubezné prúbehy u vsech prúmyslove uzívaných kovú, i kdyz míry výkyvú muzou být rúzné. Treba asi pred 5 - 6 lety, kdyz vsichni materiáloví investori a spekulanti ujízdeli na zlato, tak bylo z vývoje videt, ze nesrovnatelne víc se dalo nárústem cen vydelat na zeleze.

Odpověď s citací