Tím jsem nemyslel, ze by ten systém sledoval - predával data jeste dalsí nez to a to, ale ze to celé i tak, jak to je, múze mít mnohem dalekosáhlejsí dúsledky, nez jen nejakých pár popupú ap. s reklamami na neco, bez ceho práve já nemúzu být a proto si to mám koupit, kdyz lidstvo bude jak stádo ovcí hlavu do téhle oprátky strkat.
Preklad:Původně odeslal Chip
Digitální asistentka Cortana je bez diskuze geniální myslenka. ... Aby mohla pracovat, potrebuje ovsem jak mozno nejvíc informací o uzivateli, mj. kontakty, historii prohlízece, mluvená zadání, místo výskytu nebo kalendár. Je-li svým heslem vyvolána, musí dokonce trvale naslouchat, co uzivatel ríká. Aspon: Cortana není standardne aktivovaná...
To je sice hezké, ze ji uzivatel musí vedome prijmout, jenze: Tady v tomhle fóru a jemu podobných ja naprostá vetsina lidí aspon v základe v obraze, co tyhle veci obnásejí. Ta vec se ale takhle cpe vsem sirokým masám, vcetne detí, pres prosté uklízecky, dúchodce/-kyne, pocistovace a dalsí, treba i inteligentní lidi, jejichz obor je ale nekde úplne jinde, kterí sotva jsou mentálne schopní pochopit, ze, proc a jak by tu meli být opatrní; a kdyz se neco stane, tak se pak proste vina hodí na ne, byla to jejich volba. Stejne jako zneuzití tohodle pochybného - anzto teprv sekundárního - masového zájmu výrobcem coby argument dokládající údajnou nezbytnost takového produktu jakozto "existencní potreby lidstva," bez níz ono nemúze zít, zrovna tak jako jednotlivec bez tech produktú v na jeho telo usitých reklamách. Ze se vykoupaná kocka nesmí susit v mikrovlnce u toho ovsem nikde nestojí.
Ovsem. Ale taky v tom, ze Microsft uz v minulosti opakovane prokázal, ze pro nástroj zvaný lez a podvod nechodí daleko. Kdyz pasácek ovcí 3x volá o pomoc proti vlkovi, aby se pak vesnicanúm vysmál, ze si delal legraci, tak se na nej po ctvrté uz taky vyprdnou, aby mu verili, i kdyz tam ten vlk pak treba opravdu bude. A dokázané je jenom, ze to jde i tak, jakoby to tam nebylo, ne, ze to tam skutecne není. Dokud celý ten SW nezverejní ve zdrojáku (o cem si nedelám iluze, ze by to nekdy dobrovolne udelali), nebude nikdo na svete v stavu spolehlive prokázat, co vsechno tam je a co ne.
Predpokládás az na více méne formální detaily popr. pár nevyhnutelných, zpravidla "casofunkcne" omezených vyjímek hodne blízko skutecnosti.