Ja si inštalujem všetky aktualizácie a vôbec mi to nevadí, a ani si nemyslím, že mi to môže uškodiť.
Ja si inštalujem všetky aktualizácie a vôbec mi to nevadí, a ani si nemyslím, že mi to môže uškodiť.
Teclast F6 Pro, HP Probook 470 G0
Nojo, já vim, tobe to treba nevadí. Jsou ale i jiní, kterí vedí, ze tu jde o mnohem víc, nez jen o pár na míru ušitých (ci spíš nad míru ušatých) reklamních nabídek k nákupu zbozí, u nehoz by dotycnému jinak nikdy neprislo na mysl, ze neco takového vúbec nepotrebuje, jak se dotycný výrobec tvárí. "Já nemám co skrývat, u me se múze kazdý podívat," - to je známé i ze sna zpameti.
Naposledy upravil Mikus; 13.09.2015 v 15:36.
Skôr si myslím, že je to zatiaľ zbytočná hystéria. Samozrejme, kto sa bojí, nech si radšej dáva pozor, ale je možné, že sa potvrdí, že to bol len plany poplach.
http://www.itnews.sk/spravy/bezpecno...-citlive-udaje
Teclast F6 Pro, HP Probook 470 G0
Podle té "hysterie", kvúli níz je mj. aktivní svýcarský poverenec na ochranu dat (jak který v jiných zemích nevím), bych rekl, ze prozatím se to nepraktikuje tak daleko, jak se v tom clánku píse v poslední vete - obzvlát pokud se týká "fotografie, hlasové záznamy, textové vstupy ci informácie o súboroch v pocítaci," ale potenciál na to aspon z cásti bude. Nekdo ríká, není koure bez ohne, jiný není sprochu, aby na nem nebylo pravdy trochu.
Ze sbírání a skladování dat Microsoftem není nic nového, ani ze treba zámerne upravuje svúj SW, aby umoznil odposlechy, je zrejmé. Je fakt, ze v CH jeste W10 zakázán nebyl, príslusné kroky cekaj na výsledky setrení. Ale kdyby zrovna na tomhle updatu nebylo neco takhle mimorádného, tak by se tahle informace tímhle zpúsobem nesírila; ten chip.de je jeden z nejvetsích príslusných portálú v Nemecku, který by sotva síril plané poplachy ve forme "jistých" faktú. Vzhledem k tomu a jelikoz ty updaty nejsou nezbytné, já mít 7- nebo 8cky, bych to nebral.
"funkcie vyhladávania, ktorá s nami je už od systému Windows 8 (prehladávanie webu) a v zásade i na systémoch Windows XP a Windows 7," - ale ten zásadní rozdíl je práve v tomhle:
"v prípade, že sme si systém obohatili o aplikácie typu google desktop search/windows live desktop search." Komu zálezí na ochrane osobních dat a je jen trochu informovaný, si systém tímhle nikdy "neobohatí". Tady se to ovsem zabudovává prímo do systému. 7 a 8 maj jeste aspon tu - z hlediska Microsoftu jiste politováníhodnou - výhodu, ze to informovaný uzivatel múze odmítnout, u 10 ovsem musí sníst, co prijde na stúl. A aby od tohodle odpoutali pozornost a nalákali uzivatele, nabízí ted 10ky zadara; pochopitelne, kdyz jim ten plán vyjde, tak si ty prachy z toho vytáhnou jinde. Po uplynutí rocní lhúty na bezplatné W10 vidím 3 mozné veci:
1. Nikdo proti tomuhle sbírání dat nezakrocí a podarí se vytvorit závislost uzivatelstva na W10 -> podle plánu se pak za 10ky bude normálne platit.
2. Nikdo proti tomuhle sbírání dat nezakrocí a jeste se nepodarí vytvorit závislost uzivatelstva na W10, nicméne M$ to uvidí na dobré ceste -> rozdávání W10 se prodlouzí.
3. Zvedne se úcinná vlna odporu -> ? ? ?
Vidím v tom proste návrat Microsoftu k politice prosazování vlastních zájmú za kazdou cenu podobným stylem, jak to delali v dobe tzv. prohlízecové války (ostatne se to takhle týká i prímo jejich nového zase prohlízece MS-Edge). Ze si tenhle podnik na cele se slavným, tenkrát jeste mladickým B.G. od samého zacátku nebral servítky, jsem se dovedel teprv nedávno: Jeho slavný MS-DOS nebyl snad - jak tvrdí nekteré zdroje - inspirován tehdejsím hlavním systémem CP/M, ale byl to skutecne prímo ukradený CP/M; i s príslusnými konsekvencemi ovsem, ale financne se mu ta - byt odhalená - loupez v dúsledku vyplatila a zalozila podnikovou tradici stylu.
Naposledy upravil Mikus; 14.09.2015 v 17:51.
.
Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
.
Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden
Až na to, chip.de narozdiel od žumpy typu aeronet používa faktografické metódy viď http://www.chip.de/news/Windows-10-a..._80139856.html a žiadne tvrdenia typu "Jsou ale i jiní, kterí vedí, ze tu jde o mnohem víc..."
Vedia o tom, že "keylogger" bol len v Technical preview, kde si ako betatester súhlasil so sledovaním všetkého čo na tej verzii robíš, vedia o tom, že obrázky sa sledujú len v službe OneDrive a nie v súkromných adresároch, že odinštalovanie pirátskeho SW sa týka služby Live a hier cez ňu, netvrdia nepodložené teórie o odosielaní fotiek z kamery a pod (a tým pádom nemusia používať obranu "to nevadí že ste dokázali, že to tam nieje, ale čo ak to tam je...") a pod.
Hlavný problém, nieje v tom, že reklamné dáta sa odosielajú na ich servery, ale v tom, že je to by default.
Takže ak sa o to začnú zaujímať nejaké úrady, tak sa stane akurát to čo s browsermi, donútia Microsoft neskrývať tieto nastavenia v expertnej inštalácii a tichých upgradoch pre 7/8 ale odsúhlasiť v pop-upe.
Mimochodom, to čo je dokázané už robia mobilné OS, sieťované browsery, cloudové úložiská a pod. Takže predpokladám, že používaš Nokiu 3310, browser bez akýchkoľvek automatických doplňovaní plus so zákazom reklám, skriptov, cookies, flashu, Javy, taktiež žiadne sociáalne siete a úložiská súborov, a pod...
Tím jsem nemyslel, ze by ten systém sledoval - predával data jeste dalsí nez to a to, ale ze to celé i tak, jak to je, múze mít mnohem dalekosáhlejsí dúsledky, nez jen nejakých pár popupú ap. s reklamami na neco, bez ceho práve já nemúzu být a proto si to mám koupit, kdyz lidstvo bude jak stádo ovcí hlavu do téhle oprátky strkat.
Preklad:Původně odeslal Chip
Digitální asistentka Cortana je bez diskuze geniální myslenka. ... Aby mohla pracovat, potrebuje ovsem jak mozno nejvíc informací o uzivateli, mj. kontakty, historii prohlízece, mluvená zadání, místo výskytu nebo kalendár. Je-li svým heslem vyvolána, musí dokonce trvale naslouchat, co uzivatel ríká. Aspon: Cortana není standardne aktivovaná...
To je sice hezké, ze ji uzivatel musí vedome prijmout, jenze: Tady v tomhle fóru a jemu podobných ja naprostá vetsina lidí aspon v základe v obraze, co tyhle veci obnásejí. Ta vec se ale takhle cpe vsem sirokým masám, vcetne detí, pres prosté uklízecky, dúchodce/-kyne, pocistovace a dalsí, treba i inteligentní lidi, jejichz obor je ale nekde úplne jinde, kterí sotva jsou mentálne schopní pochopit, ze, proc a jak by tu meli být opatrní; a kdyz se neco stane, tak se pak proste vina hodí na ne, byla to jejich volba. Stejne jako zneuzití tohodle pochybného - anzto teprv sekundárního - masového zájmu výrobcem coby argument dokládající údajnou nezbytnost takového produktu jakozto "existencní potreby lidstva," bez níz ono nemúze zít, zrovna tak jako jednotlivec bez tech produktú v na jeho telo usitých reklamách. Ze se vykoupaná kocka nesmí susit v mikrovlnce u toho ovsem nikde nestojí.
Ovsem. Ale taky v tom, ze Microsft uz v minulosti opakovane prokázal, ze pro nástroj zvaný lez a podvod nechodí daleko. Kdyz pasácek ovcí 3x volá o pomoc proti vlkovi, aby se pak vesnicanúm vysmál, ze si delal legraci, tak se na nej po ctvrté uz taky vyprdnou, aby mu verili, i kdyz tam ten vlk pak treba opravdu bude. A dokázané je jenom, ze to jde i tak, jakoby to tam nebylo, ne, ze to tam skutecne není. Dokud celý ten SW nezverejní ve zdrojáku (o cem si nedelám iluze, ze by to nekdy dobrovolne udelali), nebude nikdo na svete v stavu spolehlive prokázat, co vsechno tam je a co ne.
Predpokládás az na více méne formální detaily popr. pár nevyhnutelných, zpravidla "casofunkcne" omezených vyjímek hodne blízko skutecnosti.
Naposledy upravil Mikus; 14.09.2015 v 22:16.
.
Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
.
Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)