Citace Původně odeslal meteor Zobrazit příspěvek
Mno, já mám nějaký ten rok od O2 internet i TV. Bydlím na kraji města a bylo mi řečeno, že nic jiného než "základ" mi nedají (respektive dají, ale rychlost / pomalost bude stejná ). Tudíž momentálně to mám tak, že stahuju rychlostí cca 500kB/s a pokud zapnu TV (SD), tak mi rychlost stahování klesne na 300kB/s.
Ono to tak zhruba odpovídá - záleží jaký zrovna sleduješ kanál a bohužel i to co se zrovna vysílá...
Na satelitním recieveru se dá snadno zjistit jaký datový tok si konkrétní kanál bere. Nevím jestli setopbox to umí také ?!
Nicméně 500 kB = 4000kbps (bity vs Bajty (300kB = 2400kbps))
No a s tím vysíláním - 3 Mbps je maximum pro SD vysílání, chci tím říct, že datový tok např u Šlágr TV může být jen 1,3 Mbps, zatímco zprávy na ČT pojedou kvalitněji (ikdyž to bude stále jen SD vysílání)...

Dokonce jsem četl, že každý multiplex umí má určitou propustnost a více dat zkrze něj prostě neprotlačíte, tzn i v průběhu vysílání může dojít k tomu, že např. na ČT2 budou dávat starý čb film tak s kvalitou půjdou níže a mohou tedy přidat na kvalitě u jiného pořadu který běží na ČT1 v rámci toho danného multiplexu.