Já se v cenách (s prominutím) tak starého HW taky neorientuju, ale řekl bych, že to má hodnotu tak 7000 Kč (respektive 4000 + 1000 za LCD + grafika).
Celá ta platforma je už 4 generace stará, tak předpokládám, že jsem se moc nespletl.

Photoshop akceleraci grafickou kartou podporuje, ale já to nepoužívám, protože (nevím jak nový, máme CS5) ale akcelerovaný grafikou má horší kvalitu zobrazení, než když se zobrazuje klasicky. A to máme nějaká Quadra za asi 20K a k tomu certifikované drivery. A stejně je to mizérie.

TN displej je na grafiku pochopitelně špatně. Na tom nikdy barvy neodladíš, stačí malá změna pozorovacího úhlu (což minimálně na notebooku není problém) a ty barvy se změní.
Takže pokud potřebuješ barvy přesnější, než že "červená je zhruba červená a zelená docela zelená", tak bych TN nebral.

Ad RAM, na těch pracovních stanicích máme 16GB, ale tam se Photoshop nikdy nedostane, i na velkých obrázcích (kolem 20Mpx) s desítkama vrstev si bere 5-6 GB RAM. 8GB je dnes rozumných.
Počet jader CPU není moc důležitý, PS umí více jader použít jen při aplikaci některých filtrů, tzn. tak 1 % činnosti, co děláš. Výhodný je spíš vysoký výkon v jednom v vlákně.