Výsledky 1 až 25 z 39

Téma: ALFA kde nenakupovat

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member
    Vliv
    298

Standardní Re: ALFA kde nenakupovat

Marty: samozřejmě jsem to o Alze mínil s nadsázkou a dle mých omezených informací, jedná se pouze o můj osobní názor, přesto díky za doplnění. Firma, jejímž cílem je odvádět v rámci zákona v ČR minimální daně a dělat tak pokudmožno v jiné zemi, u mně nemá žádnou úctu a už vůbec ne podporu. Ačkoli tu firmu částečně chápu (a český stát mám ještě méně v lásce než alzu - třeba právě pro velké daňové zatížení), tak kdo jiný, než právě nejvýše postavení politici, největší firmy, nejbohatší jednotlivci (které, kteří jsou vidět), kdo jiný, by měl jít ostatním (veřejnosti) příkladem, protože oni si to právě jako jedni z mála, mohou ze své pozice / času / peněz mohou dovolit? Začíná to odshora a táhne se to celou společností.. pak to tu vypadá jak někde na východě. Také jsem chtěl říct, že pokud to tak nevyznělo, tak netvrdím, že alza neplatí daně.

----------

Já jsem nad tím nedávno taky dosti uvažoval.. mám pro to akorát jiný pojem, "generace ohnutých zad". Aby si někteří jednotlivci zachovali svůj "job", "pozici", "výhody", ohnou hřbet vždy a za každého režimu, firmy, okolnosti, prostě přede vším a nechají se ojebat. Pak samozřejmě je to tu jaksi zvykem a trpí tim i ostatní. Uvažoval jsem také jestli je to dáno tím, že má někdo třeba rodinu, děti, finanční závazky vůči subjektu, jednotlivci, hypotéku, atd (nic z toho se mě netýká)... ale domnívám se, že i když je to ovlivněno, hlavní hybnou silou toto nebude, je to opravdu jen o rovnosti a charakteru každého jednotlivého člověka.

Přece je moje osobní rozhodnutí, zda budu na nějaké pozici (v práci, ve volném čase, to je šumák) lidi ojebávat, nebo jim vycházet vstříc. Stejně tak tu činnost dělat nemusím, pokud to (ojebávání) po mě někdo vyžaduje. Bohužel spousta lidí radši ohne hřbet, pak to tu tak vypadá.

V kontextu textu výše jen napíšu, že nějaký uřvaný mimozemšťan Alza, je proti tomuto to nejmenší, ačkoli každá malá věc (IMHO) příspívá vytvářet právě takový stav, jaký tu je. Co dnes TV ukazuje těm nejchudším (kteří u ní tráví nejvíc času) jako standart? Nadávky, sprostost, hádky v rodině, lišit se jako výhodu, atd.. samozřejmě vše na to má vliv. Uřvané reklamy standartem, neslušnost a neochota standartem.. snad je jasné co chci říct. Pak když člověk někam přijde, pozdraví a o něco slučně požádá, tak na něj koukají jak na kokota (a toho, koho by mohli za chvíli potenciálně ojebat, čehož si všímám).

Co se týče negativních emocí a chování, bohužel to produkuje jen další. Člověk občas má sám co dělat, aby na hrubost nereagoval také hrubostí, i když je zrovna (i po právu) ukřivděn.

EDIT: napsal jsem ještě asi 3 odstavce, ale pak jsem je zas radši smazal, nevím kdo by to po mně četl

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. AP Alfa AIP-W630 - vadne?
    Založil Lopan v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 24.07.2005, 21:45

Pravidla přispívání