Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 39

Téma: ALFA kde nenakupovat

Member Avatar uživatele tnema
    Věk
    47
    Vliv
    259

Standardní ALFA kde nenakupovat

Takže ALFA/TSBOHEMIA nebrat !!!!!!!!!!!!!!!!!!

před 5 lety jsem tak koupil monitor v obchode sem nezkontroloval, prisel domu, a kdyz sem rozbaloval krabici poznal jsem ze neni origo zabalena, byla prelepena,
    otevru krabici, vybalim monitor a buch samozrejme pouzite zbozi, uz od pohledu byly na monitory tapance or prstu, zapnu monitor a buch vadny pixel jak krava.

No a co se mi nestalo dneska
    dojdu si pro zbozi,
    borec mi da krabici, vidim ze je spinava, tak si rikam zkontroluju zbozi, otevru to a nahore reklamacni protokol o zavade.
    cili reklamovane zbozi.
    Borec to na me zkousi s recma typu, ze se stal omyl, ze bylo omylem dle caroveho kodu vydano jine zbozi.
    Tohle at zkousi na 15 ti lety decka, kurva udelal jsem u nich obj za XX tis kč a dvakrat se mi stane to stejne?
    NE to neni nahoda, opravdu neni.

Cili ja s alfou koncim a pokud mohu doporucit udelejte to stejne,
    ze to tam maji o 50 kc lacinejsi nez alza ci czc ci jine obchody uz je mi jedno,
    pokud vam ne, tak si tak kupujte jetý veci.

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní Re: ALFA kde nenakupovat

Věřim, věřim.. ale bohužel můžu jenom potrvrdit, že toto se stane i v Alza. V ní i v Czc taky můžeš dostat bazarovku jako nový kus.. na reklamacích pak zvlášť. Všude je to stejný, je to jen o lidech a o minimalizaci ztrát z reklamací.

Ano, toto se děje v i dalších obchodech, viz můj thread z dřívějška

http://4um.overclocking.cz/showthrea...l=1#post965014
    1) ASUS P5Q Deluxe, C2Q 6600@2,56 GHz, 2x Corsair XMS2-2048 MB, ASUS EAH4850 512 MB DDR3 PCI-E, WD 250 GB, WD 500 GB, Samsung 80 GB, SB X-Fi Fatal1ty Xtreme Gamer, DVD-RW SH-223F, DVD-RW LG GH20LS15, Dell UltraSharp 2408W

2) DFI LanParty NF4 Ultra-D, AMD Opteron 144@2,25 GHz (250x9), 2x OCZ 512 MB TCCD PC3200, ASUS EAX1950Pro PCI-e 256 MB DDR3, Samsung SP1614C 160GB, Maxtor MaxLine III 300 GB, CD-RW Samsung 52x32x52, DVD-RW LG 4163B, , Creative 5.1 T5900, LCD FSC P19-2

Senior Member
    Vliv
    298

Kdysi jsem působil na reklamacích, reklamační oddělení ze své podstaty jen generuje ztrátu (žádný zisk). A bohužel výkonným ředitelům, šlo jen o to, aby tato ztráta byla vždy co nejmenší.
    Což se dá částečně chápat. Na druhou stranu, nějaká "pověst firmy", má také svoji cenu.

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    272

Já jsem přestal nakupovat na ALZE. Ta jejich imbecilní reklama se zelenou příšernou příšerou mi zaručeně hne žlučí a způsobí nekontrolovatelný tik po celém těle + nervový záchvat. ALZU NEBRAT !!!
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Citace Původně odeslal meteor Zobrazit příspěvek
    Já jsem přestal nakupovat na ALZE. Ta jejich imbecilní reklama se zelenou příšernou příšerou mi zaručeně hne žlučí a způsobí nekontrolovatelný tik po celém těle + nervový záchvat. ALZU NEBRAT !!!
    Meteore - já teda nejsem žádný Alza FAN, nicméně tvůj post je absolutně mimo mísu... Jen kvůli reklamě, že je tam zelený ufon bo co to je, tak proto Alzu nebrat ? to mi nedává logiku...
    Jo kdyby si argumentoval, nepříjmeným personálem, rozbaleným zbožím, které se prodává jako orig zabalené nebo jiné, tak prosím... Ale jen kvůli reklamě - to je dle mého hloupost.
    Sry za upřímnost...
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Senior Member
    Vliv
    298

Já tam teda taky nenakupuji, pokud nutně nemusím (věc, co by jinde neměli, nebo byla skladem jen u alza). Ceny mají jedny z nejvyšších (což takto dříve opravdu nebývalo). Zřejmě protože platí ty mega hnusné, mega blbé (ale zřejmě i mega účinné) tv a radio kampaně. Prodejní prostory, kde k pokladně zaplatit jdu kilometr přes showroomy (za což ještě berou peníze, že tam firmy můžou "něco" vystavovat), kilometr zpátky na sklad.. mě opravdu nebaví (to je něco jako shopping centra, kam se chodí lidi procházet a strávit tam -celou- neděli, s tím že si něco vyberou a koupí). Co se týče lidí, kteří v showroomech podávají informace, tak to je totální odpad, studentíci, případně úplné lamy, několikrát jsem byl svědkem toho, jak se tam shlukují a schovávají před zákazníky, aby nemuseli nikomu radit a "pracovat".

Politika zaměstnávání je vidět během Vánoc a v jejich blízkosti přímo na skladu. To že se tam nemluví Česky, nebo čeština zaznívá z úst Ukrajinek a řady dalších východních národů, je způsobeno mzdovou politikou vůči skladníkům / zamětnancům.

Cenová politika - nadsazené ceny + možnost dostat k tomu slevové kupony (velmi snadno), kterými člověk dosáhne jen cen srovnatelných s konkurencí, se mi také nelíbí. Chci nakupovat, ne trávit nedobrovolně na jejich webu hodiny času a ještě jim zlepšovat profil Google Analytics stats.

Ad. alzáky.. kolega mi 4x poslal Alzáky z jeho nákupu na můj sekundární email. Pak jsem si je chtěl vybrat a zjistil jsem, že pokud jsem tam doteď neměl předtím na daný email registraci, tak kolega pokaždé ty alzáky odeslal -zřejmě- do kanálu. Podpora se nenamáhala ani odepsat mi na tento dotaz na email..

Prostě hyper super mega obchod... neříkám, že to někomu nemůže vyhovovat. Avšak mě vynechte. Vždy upřednostním a podpořím jakýkoli menší obchod s lepším přístupem.

EDIT: koukám, že původně jsme nediskutovali o Alze.. tak to sorry, ale meteor s tím začal, tak jen reaguju.

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Nedávno se mi totéž taky stalo u jednoho obchodu, ale tam jsem si za to asi mohl sám - zaprvé to byl neznámý obchod někde z vysočiny a zadruhé to bylo zboží, které nikde jinde už nějakou dobu v prodeji nemají.
    Ale souhlasím s názorem, že to všichni zkouší. Přijde mi jen nešťastný, že to neřeknou předem a nedají na to aspoň symbolickou slevu klidně 5%, ať se zákazník rozhodne sám... Spousta škrtů i kvůli té korunce, kterou ušetří, šáhne po ohmataným zboží.

edit
    Citace Původně odeslal Jey Zobrazit příspěvek
    Politika zaměstnávání je vidět během Vánoc a v jejich blízkosti přímo na skladu. To že se tam nemluví Česky, nebo čeština zaznívá z úst Ukrajinek a řady dalších východních národů, je způsobeno mzdovou politikou vůči skladníkům / zamětnancům.
    Trochu do tohohle oboru dělám, takže můžu s klidem tvrdit, že za tohle nemůže politika zaměstnavatele. Za to může to, že češi tu práci prostě dělat nechtěj a radši půjdou na podporu. Vím o spoustě skladů, kde mají nedostatek personálu a není možný sehnat lidi, který by byly ochotný to dělat. A přitom nejde o nějakou nepříjemnou práci... jediné náročné je na tom to, že se nachodíš. Podle velikosti skladu 10-25 km denně.

edit2
    Ještě k tomu doporučení - já jsem si oblíbil Mironet na P6. Na rozdíl od stavu před pár lety se velmi zlepšili, mají tam šikovného prodejce - ví o čem mluví, je ochotný a příjemný.
    Nehledě na to, že u normálního obchodu se člověk i na té ceně může dohodnout. Udělám objednávku, přijdu si to vyzvednout, zeptám se, zda nemůžou udělat něco s cenou, že XXX to má o 10% levnější a třeba těch 5% dolů klidně dostanu.
    Naposledy upravil Marty; 09.09.2014 v 12:03.
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    272

Citace Původně odeslal Atreides Zobrazit příspěvek
    Meteore - já teda nejsem žádný Alza FAN, nicméně tvůj post je absolutně mimo mísu... Jen kvůli reklamě, že je tam zelený ufon bo co to je, tak proto Alzu nebrat ? to mi nedává logiku...
    Jo kdyby si argumentoval, nepříjmeným personálem, rozbaleným zbožím, které se prodává jako orig zabalené nebo jiné, tak prosím... Ale jen kvůli reklamě - to je dle mého hloupost.
    Sry za upřímnost...
    Atreide, upřímnost nevadí - ba právě naopak

Ano, "zařekl" jsem se, že tam nic nenakoupím 1) kvůli reklamě (ta zelená totálně nesympatická pitchovina mně pije krev snad už minimálně rok => je všude = TV, internet, rádio, noviny + časopisy, billboardy), 2) kvůli majitelům (alza.cz je majetkem nějaké kyperské společnosti s kdovíjakým pozadím). Pokud jsem u alzy.cz nakupoval, pak to bylo přes e-shop (potažmo přes výdejní místo).

Jinak nejsem sám, koho ta zelená pitchovina nasrala... např.:

http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=2027

Nicméně už jsem si našel terapii a řešení; zakoupím si tohoto plyšáka (tak oni ho dokonce prodávají - reklamní pitchovinu - a lidi to dokonce kupují... svět se skutečně v prdel obrací ) namísto fackovacího panáka a budu se léčit hodinovým denním bušením do něj. Věřím, že tak za týden budu zase "dobrý"

EDIT: teď jsem koukal na jeden výtvor "Stoobiho", doufám že jen reklamní (= za prachy), že není "alzaFandou" a nedělal to "z přesvědčení"

http://pctuning.tyden.cz/navody/upra...-miru?start=12
    Naposledy upravil meteor; 10.09.2014 v 07:59.
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Senior Member
    Vliv
    298

Ta Alza skříň od Stoobiho, to je fakt masochismus, a taky ještě pěkný hnus.. snad je to tak, jak píšeš

Ono by stačilo, kdyby konečně poslanci nepodělali znění zákona o hlasité reklamě a následně ho schválili. Pak by jaksi, uřvaná reklama jakéhokoliv druhu, v TV nebyla (tolik uřvaná).
    Jiná věc je, že Alza reklamy se i přesto zarývají hluboko do mozkových závitů, protože něco tak debilního se v TV (mezi reklamami) jen tak nevidí.

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Nezlobte se na mě, ale jak kvalitu poskytovaných služeb a vůbec cokoli ovlivňuje to, kde je registrovaná společnost vlastnící majoritu akcií?
    Jey, s tím placením daní buď taky opatrný - to co jsi napsal, je přinejmenším hodně zavádějící, ne-li nesmysl. Alza jako taková daně v ČR platit samozřejmě musí; maximálně tak majitel firmy vlastnící akcie alzy z Kypru podléhá jiným daňovým povinnostem. Ale to je na jinou diskuzi.
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Dobře dám sem své poznatky k Alze.

PLUSy:
    + nakupoval 2 dny před vánocema v Alze a celé i s čekáním na výdej zboží mi nezebralo více jak 10min. (ikdyž jsem mohl mít třebas kliku)
    + normálně nakupuji v AlzaDrive v počernicích (protože to mám 6min od práce) a těch 30kč mě nevadí, nicméně žádné čekání a nemusím vylejzat z auta..
    + reklamace a vrácení zboží (cca před rokem kupoval nový zdroj (protože jsem měl za to že je starý mrtvý), jenže byla to deska a ještě jsem se spletl v socketu, čili vracel jsem jak zdroj tak desku - s ničím nebyl problém..)
    + líbí se mi, že u firemního profilu se dá zadat více objednávajících lidí, čili při další objednávce jen vyberete svou osobu a automaticky se doplní vaše kontakty apod..

Mínusy:
    - občas nemají speciální produkty (např RJ50)
    - jsou asi nejdražší z IT obchodů (ovšem když kupuji něco "drahého" o čem vím, že se to třeba posere, raději to koupím právě v alze protože vím že nebudu mít problém s reklamací a že tu tento obchod ještě za rok bude)

Sečteno podtrženo - dle mých +/- to spíš vypadá že FAN alzy jsem
    Ne, pravda je, že prostě chci nakupovat tam, kde nemám problém a to v Alze nemám, jinak mi je volná...

A k reklamě v televizi - v poslední době mě šíleně srali nějaký ty tlustý holky co zpívaly něco o matonce nebo bonaquě, nebo co to bylo za vodu. Pravda je, že to jsem musel dát MUTE, aby mi ten debilní zpěv nezůstal v paměti.
    A bohužel hlasitost reklamy neovlivňuje klient, ale zvukař z TV společnosti (nebo nastavený systém). Další věc je, že u HD kanálů už ten rozdíl není zas tak markantní..

Ještě mne teď napadlo něco - ono když pracujete s reklamou tak se na jiné reklamy díváte jinak, čili proto mě možná zelený panák je ukradený a dívám se na něj spíš jako "hmm zase v alze zamakali a udělali novej spot".
    Paul Atreides

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)

Member Avatar uživatele tnema
    Věk
    47
    Vliv
    259

Mě prostě přijde že tady v čr, chce každej každýho vojebat. Todle se v zahraničí nemůže stát. Tak s náma vyjebávají a čekají co si zákazníci nechají líbit. Obecně. To stejné je např se zeleninou a ovocem. Vše co se sem dováží je 2. jakost, první putuje do USA apod.

Citace Původně odeslal tnema Zobrazit příspěvek
    Mě prostě přijde že tady v čr, chce každej každýho vojebat. Todle se v zahraničí nemůže stát. Tak s náma vyjebávají a čekají co si zákazníci nechají líbit. Obecně. To stejné je např se zeleninou a ovocem. Vše co se sem dováží je 2. jakost, první putuje do USA apod.
    Pod to se podepisuji. Ikdyž možná vím proč to tak je. V současné době jsou ve vedení většiny firem lidi, který vyrůstali za sociku a jsou zvyklý na pravidlo "kdo nekrade okrádá sebe a svou rodinu". A tyhle 50ti letí "dědkové" čuměj na každou kačku, 4x ji otočej než by měli něco nakoupit. SW zásadně stahujou, když není jiná volba, protože jim přijde divný to kupovat... Mzdy pro své zaměstnance držej zkrátka. ALE hlavně šiděj zákazníka na všem co si kupuje.
    Když ovšem se konečně rozhoupou a jdou si něco sami koupit, hrozně se diví, že je někdo chtěl natáhnout. A tak s tímto pocitem, že je někdo chtěl vojebat, jdou a ještě více utáhnou kohouty, protože se přece vojebává všude a na všem.

Nevím přijde mi to cesta do pekel. Docela se těším až ta generace převlečenejch kabátů vymře...

PS - Prosím berte to z rezervou, samozřejmě jsou vyjímky, kde zákazník vs obchodník jsou vůči sobě korektní. Je to pak radost takhle nakupovat. Nicméně těch vojebávacích je tu stále více.
    Paul Atreides

Senior Member
    Vliv
    298

Marty: samozřejmě jsem to o Alze mínil s nadsázkou a dle mých omezených informací, jedná se pouze o můj osobní názor, přesto díky za doplnění. Firma, jejímž cílem je odvádět v rámci zákona v ČR minimální daně a dělat tak pokudmožno v jiné zemi, u mně nemá žádnou úctu a už vůbec ne podporu. Ačkoli tu firmu částečně chápu (a český stát mám ještě méně v lásce než alzu - třeba právě pro velké daňové zatížení), tak kdo jiný, než právě nejvýše postavení politici, největší firmy, nejbohatší jednotlivci (které, kteří jsou vidět), kdo jiný, by měl jít ostatním (veřejnosti) příkladem, protože oni si to právě jako jedni z mála, mohou ze své pozice / času / peněz mohou dovolit? Začíná to odshora a táhne se to celou společností.. pak to tu vypadá jak někde na východě. Také jsem chtěl říct, že pokud to tak nevyznělo, tak netvrdím, že alza neplatí daně.

----------

Já jsem nad tím nedávno taky dosti uvažoval.. mám pro to akorát jiný pojem, "generace ohnutých zad". Aby si někteří jednotlivci zachovali svůj "job", "pozici", "výhody", ohnou hřbet vždy a za každého režimu, firmy, okolnosti, prostě přede vším a nechají se ojebat. Pak samozřejmě je to tu jaksi zvykem a trpí tim i ostatní. Uvažoval jsem také jestli je to dáno tím, že má někdo třeba rodinu, děti, finanční závazky vůči subjektu, jednotlivci, hypotéku, atd (nic z toho se mě netýká)... ale domnívám se, že i když je to ovlivněno, hlavní hybnou silou toto nebude, je to opravdu jen o rovnosti a charakteru každého jednotlivého člověka.

Přece je moje osobní rozhodnutí, zda budu na nějaké pozici (v práci, ve volném čase, to je šumák) lidi ojebávat, nebo jim vycházet vstříc. Stejně tak tu činnost dělat nemusím, pokud to (ojebávání) po mě někdo vyžaduje. Bohužel spousta lidí radši ohne hřbet, pak to tu tak vypadá.

V kontextu textu výše jen napíšu, že nějaký uřvaný mimozemšťan Alza, je proti tomuto to nejmenší, ačkoli každá malá věc (IMHO) příspívá vytvářet právě takový stav, jaký tu je. Co dnes TV ukazuje těm nejchudším (kteří u ní tráví nejvíc času) jako standart? Nadávky, sprostost, hádky v rodině, lišit se jako výhodu, atd.. samozřejmě vše na to má vliv. Uřvané reklamy standartem, neslušnost a neochota standartem.. snad je jasné co chci říct. Pak když člověk někam přijde, pozdraví a o něco slučně požádá, tak na něj koukají jak na kokota (a toho, koho by mohli za chvíli potenciálně ojebat, čehož si všímám).

Co se týče negativních emocí a chování, bohužel to produkuje jen další. Člověk občas má sám co dělat, aby na hrubost nereagoval také hrubostí, i když je zrovna (i po právu) ukřivděn.

EDIT: napsal jsem ještě asi 3 odstavce, ale pak jsem je zas radši smazal, nevím kdo by to po mně četl

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

Atreide, nalijme si čistého vína: ano, tací se ve starší generaci opravdu tu a tam najdou, ale upřímně, nejvíce se vyskytují v rychlokvašené generaci kindermanagementu (manažírků v +/- našem věku, tedy mezi 25 - 35 lety...)

Nejen v přístupu k financím, ale i k lidem, ať už je to zákazník, klient, kolega, podřízený nebo nadřízený.
    NB DELL E5480 (i5 7440HQ, 16 GB DDR4 Micron, 1 TB Micron M.2)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

Teď už je to malinko mimo tohle téma - čili v rychlosti ať tu nespamujem...
    Já jsem měl namysli spíše majitele firem, což budou právě ti starší. Manažírci sice odrzlý být mohou, ale težko si postaví hlavu nad šéfa. A když šéf řekne... Nicméně jak jsem řekl, samozřejmě že to není pravidlo, jen naši dodavatelé a zároveň (a bohužel) vlastní šéf je toho příkladem.
    Paul Atreides

Member Avatar uživatele _Tomas
    Vliv
    278

Jedna cerstva zkusenost. Odesla mi zakladni deska z podpisu, tehdy jeste kupovana v Alfe, vyreklamoval jsem ji minulej tyden. V pondeli (po 6ti dnech) mi prisel email, ze reklamace je vyrizena, cimz jsem byl mile prekvapen, bohuzel jsem chvalil dne pred vecerem. Desku jsem daval reklamovat v puvodni krabici s manualem, CD, backplatem. Z reklamace mi prisla hola deska jen v sacku. Desku prijimal do reklamace a vracel ten samej clovek, tak jsem cekal, ze si aspon overi dle RMA protokolu, jestli mi vraci vse...to se nestalo, takze pred podpisem protokolu jsem mu pripomnel, ze takhle jsem desku neodevzdaval... Na krabici jsem netrval, takze slibil poslat jen ten backplate postou. Desku jsem se jal zapojit vcera vecer - uz pri ohledani bylo jasny, ze je pouzita - ohnuty piny na PW SW konektoru a trech konektorech pro vetraky, pod plastovou krytkou patice zbytek ztvrdle pasty. To vsechno bych prekousnul, ale po pokusu ji zapnout, ani neblafla, nic. Takze dnes nova reklamace a uvidim jak se jim povede pokus cislo 2. Zajimalo by mne, jestli i pokud clovek dostane v ramci reklamace vymenene zbozi, ktere je pouzite, tak jestli i na nej se vztahuje nova zarucni doba v plne delce?
    Core i5 3570K @ 4,3GHz + AC Freezer i30 | Gigabyte Z77X-D3H | 2x 4GB ADATA XPG V2 1600MHz DDR3 | EVGA nVidia GeForce GTX680 SC 2GB | SSD Kingston HyperX 3K 128GB | 2TB WD Caviar Black | Corsair GS 800W |LCD FS 23" | Logitech Performance MX | Pioneer VSX521 + Jamo D165 |
    Synology DS212j | 2x 2TB WD Caviar Black |
    Ford Focus ST 2.5 225HP/320Nm @ +- 250HP/330Nm

Ja som si nedávno chcel zohnať nejaký tablet na jednoduché veci, tak som zobral z Alzy použitý nejaký za 26 eur, nejaká divná značka, samozrejme že dispej skoro vôbec nešiel, iba občas preblikoval, tak som ho samozrejme vrátil. Vyplýva z toho, nikdy nekupovať použitý tovar
    Teclast F6 Pro, HP Probook 470 G0

Senior Member
    Vliv
    298

_Tomas: několikrát jsem již na tomto a konkurenčním fóru četl, že právě nový občanský zákoník stanovuje to, že na vyměněou věc platí pouze původní záruka + prodloužená o dobu reklamace.

Citace Původně odeslal Jey Zobrazit příspěvek
    _Tomas: několikrát jsem již na tomto a konkurenčním fóru četl, že právě nový občanský zákoník stanovuje to, že na vyměněou věc platí pouze původní záruka + prodloužená o dobu reklamace.
    Řekl bych, že takto napsaná věta asi není úplně přesná - dám příklad.
    Pokud se ti rozbije v kávovaru 1 součástka a tu ti servis vymění. Pak na tu součástku a práci s tím spojenou je (nově) 3 měsíce (dříve 1/2 rok), nicméně záruka celého přístroje se prodloužila jen o dobu kdy byl přístroj v opravě.
    Pokud ovšem ti nahradí kávovovar komplet celý, měl bys dostat novou plnou záruku protože jsi dostal nové zboží. (Což platilo před rokem 2014, nyní od 1.1. si nejsem po pravdě jist. Nicméně řekl bych že se spíše napomohlo občanům, čili toto bych viděl jako nezměněné...
    Paul Atreides

Senior Member
    Vliv
    298

Citace Původně odeslal Atreides Zobrazit příspěvek
    Řekl bych, že takto napsaná věta asi není úplně přesná - dám příklad.
    Pokud se ti rozbije v kávovaru 1 součástka a tu ti servis vymění. Pak na tu součástku a práci s tím spojenou je (nově) 3 měsíce (dříve 1/2 rok), nicméně záruka celého přístroje se prodloužila jen o dobu kdy byl přístroj v opravě.
    Pokud ovšem ti nahradí kávovovar komplet celý, měl bys dostat novou plnou záruku protože jsi dostal nové zboží. (Což platilo před rokem 2014, nyní od 1.1. si nejsem po pravdě jist. Nicméně řekl bych že se spíše napomohlo občanům, čili toto bych viděl jako nezměněné...
    První případ jsem nezkoumal. Nicméně ve druhém případě nemáš pravdu (od 1.1.2014): 23. měsíc se věc pokazí, dostaneš novou, ta bude mít záruku pouze ten zbývající 1 měsíc. !!!!!!!!!!

Jak říkám nezkoumal jsem, čili díky za nfo...
    Paul Atreides

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    333

Alfa byla skvělá. V TSku jsem měl kdysi (v Brně ještě na Dukelské) problém s výdejem zboží - nedalo se tam zboží pořádně rozbalit a už vůbec ne vyzkoušet - "výdejce" mě poslal do servisu, že mi to tam vyzkouší a tam mě poslali do pr...le. Samozřejmě vše už po zaplacení. No naštěstí byl monitor OK a bez vadných pixelů a tak jsem jej nemusel 60km táhnout zpět do krámu.

Na Alze mě štve ten jejich poplatek za převoz zboží z centrálního skladu na jinou pobočku. I tak jsou drazí jako prase a z tohoto dalšího ojebávání zákazníků se mi zvedá žaludek = nenakupuji tam.

Použité zboží jsem před mnoha lety získal i od CzC - po emailové komunikaci se "upřímně omluvili". Tehdy jsem ještě věřil, že to byl opravdu omyl.

Ještě k té záruce - před týdnem jsem reklamoval iP5 (stáří 22 měsíců) - vadný power button. Výměna za nový kus (minimálně vizuálně), ale záruka běží původní.

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Member Avatar uživatele _Tomas
    Vliv
    278

Tak pokracovani me reklamace desky se ma nasledovne: onu pouzitou a nefunkcni desku vzali zpet, v patek prisel email, ze reklamace je opet vyrizena. Na prodejne jsem dostal dle slov vyjadreni technika novy kus - vc.krabice. Tak jsem jen pro kontrolu hned na prodejne nakouknul dovnitr - byla tam krom desky, zaslepka, manualy i CD. Nadsen jsem odesel na Kometu a teprve az vecer jsem krabici poradne prozkoumal. Deska sice dle zabaleni nepouzita, krabice, manualy, CD, I/O shield, vsechno bylo pro mou desku Z77X-D3H, jen deska samotna byla Z97X-D3H, cili s1150 misto s1155. Aktualne tedy treti reklamace behem 3 tydnu....schvalne na kolikaty pokus se jim to povede. Jediny stesti, ze uz nesidli na Minske, ale da se jezdit na Herspickou, jinak bych pri spotrebe myho auta zbyvajici cenu desky asi projezdil... Uz si pomalu pripravuju dalsi esej, kterou poslu na TS Bohemia a podelim se o tuhle zkusenost. Naposledy jsem psal vyrobci pracovnich rukavic CERVA, kde mi jako omluva prisla krabice plna novych rukavic vseho druhu v hodnote par set korun, takze nenechat si vzdy jen sr*t na hlavu nebo nad podobnyma vecma mavnout rukou, muze prinest i sve ovoce.
    Core i5 3570K @ 4,3GHz + AC Freezer i30 | Gigabyte Z77X-D3H | 2x 4GB ADATA XPG V2 1600MHz DDR3 | EVGA nVidia GeForce GTX680 SC 2GB | SSD Kingston HyperX 3K 128GB | 2TB WD Caviar Black | Corsair GS 800W |LCD FS 23" | Logitech Performance MX | Pioneer VSX521 + Jamo D165 |
    Synology DS212j | 2x 2TB WD Caviar Black |
    Ford Focus ST 2.5 225HP/320Nm @ +- 250HP/330Nm

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. AP Alfa AIP-W630 - vadne?
    Založil Lopan v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 24.07.2005, 21:45

Pravidla přispívání