Takhle všechny řešení tu už byli, takže si holt neco vyber...
Já si neodpustím fakt, že mít prostrčený kabel mezi oknem a rámem a kurvit tím těsnění (už to slovo těsnit). To mi přijde prostě divný.
Taky by mne zajímalo "instalace za okno je zakázána" - dobrý a když to poruším tak co ? zaplatím pokutu 500,- aby si pan správce mohl dostatečně zvětšit ego ?
Připomíná mi to mého šéfa, když byl paranoidní a nechtěl uklízečce dát heslo k nám do firmy (mimochodem měla by jen svoje individuální). Takže prý každé úterý a pátek (kdo bude odcházet poslední) prý nemá kódovat. Zakóduje se pak samo až někdy ve 23:00. No samozřejmě poslední jsem z 99% já a tak jsem se rovnou ohradil, že mi to přijde postavené nahlavu. Zabezpečení je od toho aby dělalo svou práci.. A dále jsem uvedl, že se pravděpodobně někdy stane, že si to neuvědomím a zcela automaticky zakoduju...
Samozřejmě se to stalo hned první pátek, kdy jsem vystřelil stylem "hurá víkend" a vše zamkl a zapnul alarm. Po té co šéf musel přijet, zaplatit výjezdovku (protože to uklízejda rozhoukala) tak už ji dal heslo a je klid...
S anténou mi to přijde stejné... Anténa je od toho aby chytala signál, dělat všechno proto, vynakládat další prostředky na nákup blbostí, jen kvuli tomu abych dával anténu dovnitř na okno, nebo na speciální držák na parapet a pod.. je prostě kravina. Dle mého...
A ničit těsnící gumu jakbysmet.. Provrtáním okeního rámu je sice taky nevratná díra, ovšem jde kdykoliv později zamáznout, silikonem, tmelem, či jinejma dnes snadno dostupnýma blbostma a je po problemu....
Chápu že jsi narazil na idiota, který nerozumí tomu co je wifi, protože on sám to nepotřebuje, nechce tyhle ty internety, jemu možná stačí ten lahváč a knedlíky. Ale znovu říkám, když bys to udělal bez jeho svolení tak co ? zastřelí tě ?
To nikdo v baráku nemá satelitjak to budou dělat tito sousedé ? taky jim konzole nedovolí ? a co koax od satelitu (který je mimochodem silnější než utp kabel) ?
A nebo mu řekni, ano mám tam samolepicí páskou přilepenou anténu na okenní rám, a protože je to bezdrátová technologie tak od toho přeci žádné dráty nevedou...
Když to chytře přiděláš, tak žádný kabel ani nebude od toho vidět, bude schovaný za tím... A předpokládám, že správce ti nepoleze do bytu, aby ti to kontroloval..