Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: GA-EP45-DS3R problém Dual-chanel

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    284

Standardní Re: GA-EP45-DS3R problém Dual-chanel

Nevím, jestli to bude recept i pro tebe, ale múzes to uvázit popr. zkusit: Múj dedecek pocítac má 3 sloty na max. 3x 128 MB. Vlastním 2x 128 + 1x 64. Jednou jsem si 1 slot poskodil, takze mi zústaly jen ty 2x 128 a najednou jsem mel dojem, ze mi komp bezí rychleji. Vzpomnel jsem si na jakési tvrzení v jakémsi fóru, ze 98icky prý bezí nejlíp s 256 MB, nad tím ze to nejak neumí správne spolupracovat s cache a brzdí se to. Nekde jsem na to znovu zavedl diskuzi a pár lidí mi to potvrdilo.

Pak ovsem drív nez se mi povedlo tu základovku opravit, sehnal jsem jinou, bezvadnou, tak jsem ji rovnou celou vymenil a mel zas 3 sloty. Jelikoz jsem ale mezitím zas cetl na vícero místech tvrzení, jez tu teorii s 256 MB popírala, ze potíze mají zacínat v dúsledku nejaké chyby ve Woknech az od 512, tak jsem tam zas dal vsechny 3 moduly. Chvíli jsem mel dojem, ze to jede rychleji, pak to ale zas zaclo váznout a vyndáním té 64ky se to zrychlilo. Tak jsem nejakou dobu experimentoval, ta 64-ka pak zacla obcas vypadávat úplne, ani BIOS ji pak uz obcas nevidel. Tak me napadlo ji dúkladne ocistit, tj. jemným sroubováckem oskrabat vsech 168 kontaktú, a ono to bylo ono, bnyt kontakty jsou zlacené. Myslím si, ze to musely být nejaké zatvrdlé usateniny z mastných, snad kuchynských výparú ve vzduchu. Od té doby mi tech 320 MB bezí jak svýcarské hodinky:sD.
    Naposledy upravil Mikus; 05.06.2014 v 17:08.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. dual chanel apacer
    Založil radone v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 17.10.2004, 14:09
  2. ABIT NF7-S rev. 2 a dual chanel
    Založil MISKOBOSS v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 24.08.2004, 11:27
  3. Dual Chanel NF7
    Založil Bredator v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 3