Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Grafice se ucpává pamet

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Standardní Re: Grafice se ucpává pamet

RAM mám sice "jen" 320 MB, coz je ovsem mnohem víc nez bylo zvykem v dobe pocátkú tohodle problému (128 MB byl tenktát nejbeznejsí standard u stolních kompú). A i ty kompy s P4 a XP, o nemz se zminuju, se bezne dodávaly i v základním vybavení jen 256 MB (kolik já jsem v nem mel nevím, ale soude podle zvyklostí mého tehdejsího zamestnavatele podstatne víc). Vsechno nasvedcuje tomu, ze i kdybych mel víc, posunula by se tím jen hranice, kdy se to polozí, o kousek dál, ale zásdadní problém by to nevyresilo. Tam jsou jednoznacne blokované cásti pameti uz dávno nepotrebnými daty a nebo je tam neco, co dojem tohodle stavu na venek vyvolává (nejaké císlo, co hlásí, kolik pameti je obsazené resp. volné a jez neodpovídá skutecnosti, ci co já vím).

Takze víc pameti múze ten problém kvantitativne zmírnit, prechodne vyresit pokud budu s prací hotov drív nez se to takhle zahltí, kvalitativne ale zústane vse pri starém. Na druhou stranu, vedom si hranic svého systému se do práce s grafikama nad urcitou, zkusenostmi zjistenou velikost vúbec nepoustím, i kdyz by se obcas hodilo. Kdybych ty hranice tedy nejakým upgradem posunul, zvýsily by se automaticky i moje nároky. A treba nejen moje ale i systému. Napr. takové Visty nebo 7icky, o 8ckách nemluve, lze pokud vím s 320 MB RAM rovnou zapomenout. Kdyz maj 98icky minimální nárok 32 MB, tak s tím mým 10-násobkem uz skácou radostí 2 metry vysoko.

Citace Původně odeslal NeMeM9aA Zobrazit příspěvek
    Win98 umi snad jen 512MB pameti, takze pameti bude vzdycky malo
    Tohle se pokud vím vyresilo, i kdyz nereknu ted jestli v nejakém oficiálním updatu nebo v neoficiálním SP, takze by W98 mel jít dnes az do tech púvodne zamýslených 2G.
    Naposledy upravil Mikus; 18.05.2014 v 22:53.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 7 uživatelů. (0 registrovaných a 7 anonymních)

Podobná témata

1. 3 monitory na 1 GF grafice
    Založil check v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 18.12.2008, 21:18
  2. Jak obejít DVI-D na grafice?
    Založil Patrez v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 18.02.2007, 16:44
  3. VGA RAM jako ramdisk v linuxu aneb jak vyuzit pamet na grafice jinak :)
    Založil Petrik v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 31.12.2006, 13:23
  4. Pamet na grafice
    Založil Jiri Stehlik v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 28.02.2004, 20:49
  5. roztece der na desce a grafice
    Založil Galaxi v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 30.09.2003, 10:27

Pravidla přispívání