RAM mám sice "jen" 320 MB, coz je ovsem mnohem víc nez bylo zvykem v dobe pocátkú tohodle problému (128 MB byl tenktát nejbeznejsí standard u stolních kompú). A i ty kompy s P4 a XP, o nemz se zminuju, se bezne dodávaly i v základním vybavení jen 256 MB (kolik já jsem v nem mel nevím, ale soude podle zvyklostí mého tehdejsího zamestnavatele podstatne víc). Vsechno nasvedcuje tomu, ze i kdybych mel víc, posunula by se tím jen hranice, kdy se to polozí, o kousek dál, ale zásdadní problém by to nevyresilo. Tam jsou jednoznacne blokované cásti pameti uz dávno nepotrebnými daty a nebo je tam neco, co dojem tohodle stavu na venek vyvolává (nejaké císlo, co hlásí, kolik pameti je obsazené resp. volné a jez neodpovídá skutecnosti, ci co já vím).
Takze víc pameti múze ten problém kvantitativne zmírnit, prechodne vyresit pokud budu s prací hotov drív nez se to takhle zahltí, kvalitativne ale zústane vse pri starém. Na druhou stranu, vedom si hranic svého systému se do práce s grafikama nad urcitou, zkusenostmi zjistenou velikost vúbec nepoustím, i kdyz by se obcas hodilo. Kdybych ty hranice tedy nejakým upgradem posunul, zvýsily by se automaticky i moje nároky. A treba nejen moje ale i systému. Napr. takové Visty nebo 7icky, o 8ckách nemluve, lze pokud vím s 320 MB RAM rovnou zapomenout. Kdyz maj 98icky minimální nárok 32 MB, tak s tím mým 10-násobkem uz skácou radostí 2 metry vysoko.
Tohle se pokud vím vyresilo, i kdyz nereknu ted jestli v nejakém oficiálním updatu nebo v neoficiálním SP, takze by W98 mel jít dnes az do tech púvodne zamýslených 2G.