Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Zmenšení PC

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    296

Standardní Re: Zmenšení PC

Abyste si nemysleli, že jsem se na to vykašlal - tak ne (navíc výplata stejně přijde až v pondělí )

Nicméně, zjistil jsem několik nevýhodných věcí:

A) Nemám teď mATX MB, ale normální fullATX (pak jsem si vzpomněl, jak to vzniklo - kupoval jsem mATX, ale když se našla ta chyba v B2 revizi chipsetů Intelu, tak když jsem ji chtěl vyměnit za B3, nabídli mi obdobnou, akorát ATX, tak jsem ji vzal) - to asi tak ukazuje, jak často do té bedny lezu, když ani nevím, jakou mám desku . Vyplývá z toho, že tu současnou v žádném případě pro menší PC použít nemůžu.
    B) Je tam Freezer 13, 13 cm vysoký chladič, který se rozhodně do žádné malé case nevleze. Každopádně, to moc velký problém není, předpokládám, že bych ho vyměnil za nějaký low-profila chladič beznákladově
    C) Mám a potřebuji Wi-Fi. Teď mám do PCI, ta v žádné tak malé bedně být nemůže, takže budu muset koupit Wi-Fi do USB.

Teď k variantám, které jsem nastínil hned na začátku:

1) Speciální krabička (NUC, Brix, Zbox) už jsem zavrhl. Požadavek na GK mám jasný, a tam se žádná rozumná krabička (která nebude stát majlant,případně se při provozu neroztaví) dnes nevleze.
    4) Přejít na s1150 jsem zavrhl - to se nevyplatí. Deska stojí stejně, ale CPU,které by bylo alespoň stejně výkonné jako to moje je za 2700.
    3) Kaveri ... se mi taky moc nevyplatí. ITX mobo jsou docela drahé, A8-7600 nějak nechce AMD dát na trh a cena se očekává kolem 3000. Za to si polepším asi 10% na výkonu CPU, pohorším asi 20% na GPU a téměř zabetonuju upgrade.
    2) zůstat na s1155 dává největší smysl

A teď to důležité.
    Snad nikdy dřív bych neřekl, že největší problém PC je case

Udělal jsem si tabulku podle mě nejlepších kousků, kde zase každý má nějaký "háček".

- HP Virtus je tam pouze proto, že je to má současná case
    - Antec (sorry za typo v tabulce) - krásný, malý elegantní. Ale nevejde se do něj 3,5' disk (ne bez větších ústupků) a ještě horší podle mě je zcela nestandardní zdroj, který když v budoucnu odejde, tak bude problém ho nahradit (zřejmě bude řešení pouze externí zdroj), je omezený na low-profile grafiky
    - Tt Element Qi - opět malý case, slušně vyřešený, líbí se mi i přes malý rozměr použití docela "standardních" komponent (3,5' disk, 5,25' mechanika, SFX zdroj, grafika o plné šířce). Cena slušná, bohužel vypadá ze všech z výběru nejhůř.
    - Cooltek CoolCube - jako velkou výhodu jsem považoval, že se do něj vejde (užší) mATX deska, než jsem zjistil, že takovou nemám . Vejdou se do něj běžné komponenty, nemá pozici na mechaniku, má podle mě docela fórovou konstrukci, což je škoda, protože:
    - LIAN-LI PC-Q07 je o něco větší (což není výhoda, ale litr sem, litr tam ...), o něco hezčí, o něco kvalitnější, o něco lépe řešený a taky levnější. Bohužel má taky nevýhody - hlavně hrozně málo místa pro grafickou kartu při použití DVD mechaniky a 3,5' HDD ... někomu dokonce o HDD drhne i chladič jednoslotové (!) grafiky. Tak to pan LIAN-LI moc dobře nevymyslel. Taky nemá USB 3.0 na čelním panelu, ale to je drobnost, navíc to vypadá, že už existuje revize, které ho má (ale v českých obchodech zatím není, takže se to musí nějak povrtat. Nebo počkat.)
    - CM Elite 130 - dělá na webu docela dobrý optický klam. Vypadá jako malý case, ale ve skutečnosti není

Zatím můj nákupní košík vypadá takto:

Ale ten SSD je tam daný "náhodně" (moc jim nerozumím, tak jsem jeden z levnějších prostě vybral)

U verze s LIAN-LI a ITX je problém v tom, že při osazení HDD dolů, kam patří, bude kolidovat s grafikou (protože tento Palit - jako většina nV 640 - má "jedenapůlslotový" chladič, který se tam nevejde). I placatá GK, která se tam vejde bude mít celý chladič prakticky položený na HDD, což jí asi nebude dělat dobře ...
    U verze s CoolCube je zase problém v tom, že oficiálně nepodporuje mATX desky. Někteří říkají, že se tam vejde. Jenže už neříkají, jestli potom ten HDD nezablokuje porty na desce - a že zrovna dole jich je hodně. Fotku takové konfigurace jsem nenašel.

Tolik mi to dalo práce, a přitom je to taková blbost.
    Naposledy upravil bukva; 11.04.2014 v 00:03.
    Myšlení zkresluje realitu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Rapidní zmenšení kapacity baterie
    Založil MichalKv v sekci fóra Notebooky
    Odpovědí: 19
    Poslední příspěvek: 08.04.2009, 19:53
  2. Zmenšení oddílu.....
    Založil Jurman v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 07.10.2007, 00:42
  3. Corel Draw - zjednodušení motivu - změnšení počtu bodu v grafice
    Založil Atreides v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 3