Ďakujem, za veškeré odpovede.... Každá rada sa ráta
No, na stránke od výrobcu dosky som hľadal ovládače a boli tam len jedny na výber. Aj som skúsil ovládače priamo od intelu na čipset a ten istý výsledok... Po nainštalovaní ovládačov k doske pre čipset X79 vo windows 8.1 sníženie výkonu o niekoľko percentTeraz idem bez ovládačov a všetko zatím funguje ako má....
CPU zbytočne netaktujem a nechávam ho na default parametroch... Taktujem len pri testoch.... S Teplotamy CPU nemám problém. v Default nastaveniach a pri normálnej prevádzke mi vskočí Teplota CPU max do 42 C. Po zapnutí PC mám teploty CPU len na 27 CV Testoch som najviac mal teplotu CPU 78C a keď som všetkých 6 jadier dal na 5 GHZ, tak teplota stúpla aj nad 80, ale to už PC bolo nestabilné a niekedy sa ani nezaplo
Takže maximum zatiaľ stabilne do 4,7 GHz.
Pastu na CPU mám Artic MX4 Thermal Compound... Ževraj s tých lepších, ale počul som aj o tom tzv. tekutom kove...
Vyladiť PC nije len tak a niekedy to trvá aj niekoľko mesiacov, pokým prídu dobré ovládače
Čo sa týka môjho problému, tak asi je ozaj problém v grafickom ovládači, bo po nainštalovaní čipsetu dosky a všetkých súčastí sa využije na plno hardware a v tedy si možno s tým nevedia poradiť ovládače na grafiku.... Je to neduch dvojjadrových grafík...Asi časom prejdem na jednojadrovú s kombináciou dvoch rovnakého typu a vtedy by sa dalo lepšie testovať a porovnávať... Teraz mi zostava postačuje na všetko čo potrebujem a má aj rezervy
Len v tých testoch jednotlivých komponentom niekde sem tam zaostáva a niekde prevyšuje
Takže ak by niekto mal podobnú zostavu, tak sa ozvite.
Keby som mal viacej času, tak otestujem jednotlivo jednotlivé testovacie programy aj vo Win7 a aj vo Win 8... Možno časom tu nejaký výsledok testu doplním...

Odpověď s citací