Výsledky 1 až 25 z 141

Téma: LAN - jak zapojit ? jaké věci použít ?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: LAN - Návod jak zapojit + jaké věci použít...

Tohle jednoduchý řešení funguje jen do starších UPS. Novější Smart i BackPro už obyčejnou baterku nespoklnou. Ne že by tomu něco vadilo, ale APC přicházelo o zisky, tak je to ošetřeno přes firmware. Po výměně baterie je potřeba autorizovaným nástrojem udělat rekalibraci, jinak ti to bude vypínat i když baterka bude ještě OK. Tolik info, jak jsem ho dostal od známého servisáka APC.
    Sám doma používám prastarou Back 500 s obyčejnou gelovkou k naprosté spokojenosti. Navíc jde zapnout i když nejde proud, taky se to občas hodí.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    297

Ahoj,

asi jsem selhal coby spravce domaci site takze se obracim sem pro radu:

situace:
    (*** je wireless, --- je kabel)
    Kód:
    INTERNET od ISP ***  ubiquity na strese ---- ROUTER (pc na pude) ----- AP ***  klienti
    Router je PC, kde je NAT/maskarada do domaci site, ma dve sitovky, jedna vede k ubiquity na strese (tam je IP pres dhcp od ISP), druha vede kabelem k APcku. Na ty je IP 192.168.2.1 Na routeru bezi dhcp a dns, ktery se staraji o klienty s domaci siti. APcko se chova jako uplne debilni switch, zadny sluzby na nem nebezi. jen prehazuje pakety mezi klientama a routerem, vse na subnetu 192.168.2.x

AP je uplne nejlevnesi apcko koupeny kdysi davno nekde v eshopu. Noname shitka, cerna krabicka bez napisu. Kdyz ho chci konfigurovat, pripojim se, a tady pozor, na IP 192.168.1.254.

Nikde v konfiguraci toho stavajiciho AP nenastavuju IP adresy, masky atd.

To Apcko uz je moralne stary, chtel bych mit doma Nkovou wifi, "at to trochu lita", takze jsem si v praci od kolegy pujcil nepouzivany WIFI n router (airlive wn-5000r)

To ma 4x lan, 1x wan a pochopitelne wlan. Chtel jsem aby se chovalo stejne jako to stary, takze jsem tam vypnul dhcp (o to se mi preci stara router - PC). Jenze tahle to nefunguje. Klientem se k wifi pripojim, ale dal si to zrejme s PC routerem nepovida, protoze nedostane z DHCP na routeru IP adresu. Ten novy router ma konfiguraci LAN, kde je v defaultu 192.168.2.1, coz by se mi bilo s routerem na pc, takze jsem tam zkusil dat ip 192.168.1.<neco> i 192.169.2.<necojinehonez1>, ale ani jedno nefungovalo.

Kabel z PC routeru je pripojenej do LAN konektrou na wifirouteru, zkousel jsem to i do wan a nejak adekvatne zkonfigurovat wan, ale nepodarilo se to ani tak.

Delam neco blbe, nebo to s timhle airlive vynalezem nepujde?
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Na uvod otazka - je nejaky extra duvod, proc nedelat dvoji NAT?

Jinak obecne to, co hledas, se vetsinou nazyva "Bridge AP", tj. "propoj vsechny Ethernet porty s Wi-Fi do jedne site a chovej se jako switch mezi nimi" (volne receno). Tahle vec se vetsinou nastavuje nekde na zacatku administrace, kde si vybiras mod te krabicky. Urcite si u toho AirLive nahraj nejnovejsi firmware, alespon historicky si pamatuju, ze v novejsich fw pridavali dalsi rezimy.
    Je docela dobry napad pred touhle operaci rucne nastavit na LAN rozhrani nejakou IP adresu mimo tvuj domaci rozsah (treba 172.16.0.1). V lepsim pripade se po prepnuti do bridge dobouchas alespon na tuhle IP, v horsim uz nikdy a pomuze ti jen factory reset.
    Naposledy upravil WereWiking; 17.03.2016 v 08:56.
    War. War never changes.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal WereWiking Zobrazit příspěvek
    Na uvod otazka - je nejaky extra duvod, proc nedelat dvoji NAT?
    Je, zcela vzdy - protoze to nefunguje.

2KtK: Bud bridge, nebo z toho proste udelej router => na jedny strane to bude mit Ipcko 192.168.2.x na druhy to bude davat trebas 192.168.3.y/24. Jen tomu PC musis rict, ze 192.168.3.0/24 ma posilat na 192.168.2.x (ip ro ad 192.168.3.0/24 via 192.168.2.x). Default routa toho APcka pak bude samo 192.168.2.1.

DHCP bud muze bezet extra na tom APcku, nebo ho muzes forwardnout na to PC.

Vyhoda odroutovani je, ze ty site muzes oddelit - a to trebas i tak, ze pokud to APcko umi vlany, tak se ti to z pohledu toho PCrouteru muze jevit jako dve rozhrani. Nevyhoda ze ti nebudou fungovat nektery veci jako dlna a pod.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 2 uživatelů. (0 registrovaných a 2 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ + nekolik citaci z ruznych webu
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 11.08.2007, 17:13
  2. Reklamacia neuspesna! = UZ UKONCENA -ZAZRAK !
    Založil AjsTi v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 65
    Poslední příspěvek: 02.04.2006, 15:20
  3. Linky + Prameny - casti zakona vztahujici se na kupovani a reklamace
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 11.12.2003, 15:14

Pravidla přispívání