Ano máš pravdu zažil jsem dvě desky, které měly problém s kondíky a pravda že tak před x lety a obš byly od MSI ))
A jinak instalace délka v dnech, mám namysli kompletní instalaci všeho co jsem v kompu měl tak nějak do stejného stavu.
Přičemž některé věci se instalují blbě (např Destiler od adobe verze 7 na 64bit systém. České písma do adobe a corelu na 64bit systém (některé mám v práci, takže jeden instalace doma, pak druhý den přesun některých dat a cd z práce domů atd atd.
Vím že posledně jsem měl problém s instalací zvuk karty od creativu protože to je taky děděček a muselo se naprřed nainstalovat tohle, pak támhle to a né naopak...
Uznávám, že mít nový comp, s novými komponenty = bylo by to snažší.. No a pak ještě obnovit ze záloh nastavení některých programů aby si pamatovali uložená nastavení z minula je taky občas problém..
Nehledě na to že pak se ještě objeví něco na co si zapomněl a zrovna když potřebuješ pracovat, tak se musíš srát ze stahováním nových verzí, které kolikrát vypadají jinak než ty předtím...

Používám svuj comp i pracovně takže je tam spousta programů, který mají prostě svá specifika...
A když chceš např EPS soubor z Illustratoru otevřít v Corelu, musíš jej uložit jen jedním konrétním způsobem v nastavení a né jinak a zase, už si teď nepamatuju jak, takže bych to zase musel zkoušet...
Prostě nikdy to není hrc prc za 20min hotovo (teda WIN ano, ale to jsou JEN wokna) !