Pokud si mlhave vzpomínám, byla tu uz pred léty takováhle diskuze, ale mozná te to bylo v mimomíse, a tam je to v takovém prípade uz dávno pryc, krome toho kdo ví, kolik asi z tenkrát zúcastnených tu dnes jeste (nebo opet) je.
Já na tzv. ergonomickou zidli ke kompu zanevrel po tom, co jeden nás séf v práci asi pred 25 lety prastil firmu pres kapsu a vsem nám takové koupil. Brzy jsem ovsem dosel k poznatku, ze tyhle zidle jsou vynikající na jednu vec, ze se v nich moc dobre spí. A kdyz se nespí a pracuje, tak clovek treba hodiny absolutne nehýbe nicím jiným nez prstama na klávesnici a ocima a pak je utrpení z ní vstát a rozchodit se. Takze dobré pro Stephana Hawkinga, který opravdu uz nicím jiným nez tema ocima hýbat nemúze, ale ne pro jinak jeste aspon trochu normálne zdravého pohyblivého cloveka, co si v tom ten svúj pohybový aparát pri dlouhodobejsím uzití tak nejvýs zdegeneruje, poskodí. K séfove nelibosti jsem ji tehdy odsunul stranou a vzal si zas tu starou lehkou a vzdusnou, na které se porád nejak vrtím a zaujímám rúzné sedací polohy podle okamzité chuti a potreby, jiz mi nastestí nesebral. A tak to praktikuju do dnes.