Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: 4:3 jeste nevymrelo

Standardní 4:3 jeste nevymrelo

Tak pro ty, kteri zrovna nefandi neustale zuzujicim se nudlim a maji radsi na praci klasicky pomer stran, tak EIZO pripravilo 21" IPS 4:3
    http://www.svethardware.cz/eizo-uvad...em-stran/38075

Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

(s redukovanými rozměry) Avatar uživatele Behemot
    Vliv
    228

Standardní Re: 4:3 jeste nevymrelo

No dyby raděj udělali CRTčko, teď se mi rozbil Brilliance 202P4
    Jsem k dispozici na kontaktních údajích uvedených v profilu, na webu (viz odkaz výše) a na Behemot@jabber.cz.

CRT sou bohuzel pase, spousta fabrik na obrazovky se pozavirala, takze jesi este nake zbyly pro specialni ucely, tak to bude velka drahota. Spis uz aby se to rozhybalo temi OLEDy, to uz je kolik let co ukazovali prvni prototypy a stale prd pro bezne uzivatele (nepocitam profi OLED od sony za pul mega )

Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

Vliv
    228

Našel jsem v čajně firmu, co ještě vyrábí a nemělo by to být nějak über drahé. Když to půjde, klidně bych to od nich tahal, nějaký trh na to určitě existuje…technika šla dál, už to zas ani tolik nežere, i obyčejnější monitor by měl nabídnotu lepší obraz než to mívalo dřív atd.
    Jsem k dispozici na kontaktních údajích uvedených v profilu, na webu (viz odkaz výše) a na Behemot@jabber.cz.

a co ze konkretne vyrabi? CRT monitory nebo jen obrazovky? Taky kdovi jaka kvalita, zalezi pro jake pouziti. Na druhou stranu mam diky LCD na stole o dost vic mista a muzu si tak dovolit 21" plochu, kdybych tam mel posadit zpatky CRT, i kdyby to byl naky short-neck, tak v tomhle smeru bych si asi tezko zvykal...

Vliv
    228

Mají v nabídce 17ky s rozlišením až 1600×1200, spotřeba že pod 90 W, rozměry odhaduju tak kolem 40 cm v každým směru (mají jen velikost krabice). Rozměry se přes léta taky trochu zredukovaly a nakonec, leckdo má veliký stoly který stejně plní jen bordelem když se tam objeví místo

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Citace Původně odeslal Behemot Zobrazit příspěvek
    Našel jsem v cajne firmu, co ješte vyrábí a nemelo by to být nejak über drahé. Když to pujde, klidne bych to od nich tahal, nejaký trh na to urcite existuje…
    Taky jsem nasel firmu. V souvislosti s rozmáhající se znackou elektromobilú Tesla me jednou zaclo zajímat, co se vlastne stalo s nasí Teslou, ze ten název není chránený atd. Nasel jsem jednak web, podle nejz by to dnes mel být velký a významný koncern, o nemz jsem ovsem krome tohodle jeste nikdy nic neslysel. A pak jsem nasel na východnim Slovensku Teslu Stropkov - zrejme poslední Tesla starého dobrého razení, jak byla vzdycky. Kdyz jsem videl sortiment jejich výrobkú, cítil jsem se zpátky ve svých skolních letech. No ale zrejme ten trh i na tuhle prastrarou telefonní techniku porád jeste nejaký je a protoze dnes na nej nikdo neverí, není ani konkurence velká, stará fungující výrobní zarízení jsou úcetne dávno odepsaná, címzto vypadávají jako polozka v nákladech, takze se to zrejme rentuje.

…technika šla dál, už to zas ani tolik nežere, i obycejnejší monitor by mel nabídnotu lepší obraz než to mívalo drív atd.
    Mám tu jeste odstavený v koute CRT od IBM 17" (1280x1024) a co jsem s ním delal a porovnával ho s jinými, co se mi kde dostaly do ruky, tak me vzdycky udivovalo, jak málo hreje a kdyz jsem na nej hodil wattmetr, ukázal mi málo pres 30 W. Bylo to do znacné míry ovsem i tím, ze kde to múzu ovlivnit, snazím se o tmavou plochu pozadí. Na webech, kde jsem s tím nemoh nic delat a musel civet do bíla, hned to bylo znát i na teplote, kdyz jsem na nej v zadu polozil ruku. Ale tak horký, jak jsem vídával treba 17palcové Eiza nebo Nokie, nebyl nikdy. Na kvalitu obrazu si stezovat nemúzu, i kdyz ostrost v detailu nebyla jako u tech TFT, co tu mám dnes i kdyz i na nem jsem na svoje texty pouzíval velikost písma 7 pixlú (Courier New; to nejmensí, co jeste nezkresluje znaky). Nekdy na zacátku, co jsem ho dostal, jsem ho mel otevrený a na tistáku hledal trimr na zaostrení paprsku, nenasel. Teprv pozdejij sem zjistil, ze je na vysokonapetovém trafu, ale zatím jsem nenasel cas, abych so nej vlez znova a zkusil, jestli by tohle slo jeste trochu vylepsit. Taky, i kdyz má zaoblené stínítko obrazovky, není tahle ostrost po celé plose 100%ne stejná. Jinak je to rychlé delo ve srovnání s prvním TFT, co jsem mel (Acer 711, 15" 1024x76 ale ve srovnání s pozdejsími, jako napr. HP 1740, na který jedu ted, zoufale pomalý, projevuje se to uz pri scrollování. Navíc má obrazovku 4:3, takze na 1280x1024 (5:4) jsem musel zúzit obraz, nechat po stranách cerné pruhy.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

az me zacne brat zase crt monitory tak mam na tudle moznost doma schovanou tudle iiyamku http://www.czc.cz/iiyama-vision-mast.../21722/produkt
    1920x1440x86hz
    i5 2500K @ 4ghz 1,18V ,GELID Solution Tranquillo,ASUS P6P67-M-PRO,Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP,GIGABYTE GTX 560 Ultra Durable OC 1GB

Vliv
    228

19ka? Že tomu nevěřím…

cemu neveris ? rozliseni ?
    i5 2500K @ 4ghz 1,18V ,GELID Solution Tranquillo,ASUS P6P67-M-PRO,Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP,GIGABYTE GTX 560 Ultra Durable OC 1GB

Vliv
    282

Citace Původně odeslal Voky Zobrazit příspěvek
    1920x1440x86hz
    Asi dost delo, to se toho na tu plochu vejde pomerne dost. Nevím, jestli jsou 19" TFT s timhle rozlisenim, co znám tak jen 1280x1024. Ohledne frekvence, ten múj IBM jde podle údajú výrobce od 50 do 120 Hz, co si ale mlhave vzpomínám, nad 70 se uz rapidner zhorsovala kvalita obrazu. Já jel na 50, protoze tak jsem dosáh nejlepsí ostrosti. To mi bylo dúlezitejsí nez ze to pri velkých svetlých plochách lehce mrkalo.

ted se mi rozbil Brilliance 202P4
    Múzu se zeptat, co se s nim stalo?
    Naposledy upravil Mikus; 18.11.2013 v 20:19.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

Vliv
    228

LCD s takovým rozlišením nejsou a CRT taky ne, pokud nás netahá za fusekli a neuvádí skutečnou úhlopříčku, takže by to pak byl 21'' monitor a to je reálný. Tyhle parametry jsem vytáhnul jen z nejlepších 21+ monitorů a to ještě silou, v EDIDu bejvá tak 1600×1200 maximálně

Rozbil se horizontál, zkusím někdy mrknout dovnitř, ale vůbec nebyl čas, mám tu eště záložní Dell s Trinitronem (s pár šrámy ovšem) a kucí mi dovezli dalšího něco…

Vliv
    282

Tzn. más na obrazovce jen svislou cáru? Samo ze cloveka to zajímá, chce vecem prijít na kloub, cítí se jaksi podveden, kdyz najednou neco, co mu perfektne slouzilo a kde nebyl náznak, proc by to jednou melo jít jinak, vypoví sluzbu, nechce si to jen tak nechat líbit a dá to hrejivý pocit, kdyz to jeden prese vsechno zas k té sluzbe prinutí. Ale racionálne bych rek to moc velký smysl nemá, ztrácet cas vrtánim se v tom. Dnes se masove tyhle monitory v naprosto funkcním stavu vyhazují, takze je jen treba téhle situace vyuzít (jednou taky uz nebudou) a najít si k nim cestu, kde jsou k mání jen za odvoz (v ideálním prípade dokonce i s dodávkou do bytu).

U me tahle "naprogramovaná" smrt prístrojú vedla az ke zrusení televize jako instituce mé domácnosti vúbec. Sousedovi se podelala telka Philips, pozval me na to, protoze to vypadalo podobne, tak jsem zkusil co jednou udelal známý opravár s mojí, kdyz vyplivla: Prisel, mrknul na jiz otevrený stroj, rozbalil si veci, zapálil plynovou pájecku, zapálil si cigo, vykouril cigo, z krabicky vyndal malý modrý keramický kondenzátorek, vymenil a TV jela zas jak nová (já cice nekourim, pájecku mám normální klasickou starou dobrou pistolku za 115,- Kcs, ale proste tak nejak s timhle kondem), jenze to nezabralo. Z tehle televizí se uz nekourí, kdyz neco odejde, tam kdyz se nekde zjistí prekrocení povolených parametrú, se vsechno automaticky vypne a normálne funkcní displeje rafinovaným blikáním reknou, co nejde. Jenze uz nereknou, jestli to nejde jakozto jádro chyby (zpravidla ne) nebo jako dúsledek toho vypnutí (vetsinou). Takze clovek bez kompu s príslusným diagnostickým programem nebo specifickou zkuseností zpravidla nemá sanci. Nabíd jsem tedy sousedovi za babku svoji, na kterou jsem stejne uz skoro nekoukal, s pocitem, ze já si udelám místo na snad jednou novou nebo tak neco, utrzím drobný peníz a on bude mít levne dobrý kus; z nouze tu mám jeste svoji malou 12 cm CB, kdyby neco a 2 videa s plnou mozností vsech programú jako kvalitní TV-tuner - u programu je mi mnohem dúlezitejsí obsah nez kvalita obrazu. Jenze do púl roka me volá znova, ze TV stávkuje. A zas presne totéz jak kdysi, displeje blikají úplne stejne. Jeho manzelka zoufalá, ze chtela neco vzít na video, tak jsem na rychlo prines tu svoji malou CB jako monitor k videu, at si aspon múze nahrát a jak na ní ladim VF-výstup z videa, sousedka mi mela hlásit, az se objeví obraz a najednou povídá, "Vís co, nech to být." Já se otocím a vidím jak z malé bakelitové TV, co jsem povazoval za neznicitelnou, stoupá kour. Tak jsem to tedy musel nechat být, zkusil jeste vymenit malý modrý kondenzátorek ve velké a nic. Onen opravár na dotaz uz si nevzpomínal, jak dosel tenkrát k té zázracné diagnoze, vymýslel jen rúzné mozné teorie na nic, co jsem si moh vymyslet taky. Takze soused koupil novou placatku, tuhle jsem si vzal zpátky, ze se na ní prílezitostne mrknu, jeste jsem v ní vymenil 1 vyboulený ellyt, taky bez výsledku, takze jsme ji se sousedem pak odvezli na blízkou tramvajovou konecnou, kde v pravidelných termínech prijízdí speciální tramvaj, co zdarma sbírá elektrosrot. Zbyly mi na památku jen vnejsí repráky (stred a výsky) a zabudovaný basák, co jsem z ní vyrval, + kompletní technické podklady, ve kterých si ted múzu za dlouhých zimních vecerú (pokud jeste nekdy nejaké budou) ríkat. A ta malá telka, jednoduchá, jak byly vzdycky, tam to vypadalo na jeden bipolární ellyt v oblasti rozkladu obrazu, ale ani tady jeho výmena nepomohla. Takze jsem si uvedomil, jaké zajíce v pytli a casované bomby, kde clovek neví, kdy mu s tim nastane víc problémú nez uzitku, tadyclovek kupuje a zarek se, televizi uz nechci. Komp me zamestnává dostatecne, celkove prinásí víc a problémy s ním mi prese vsechno pripadají vypocitatelnejsí.

LCD s takovým rozlišením nejsou a CRT taky ne, pokud nás netahá za fusekli a neuvádí skutecnou úhloprícku,
    Tohle byl taky trochu podvod. Kdyz se zacly sírit TFT, reklama vychvalovala, ze TFT 15" je co do velikosti obrazu totéz jako 17" CRT. Pravda, jenze ani slovo o rozlisení pri tom. To jsem se teprv - neznaje tuhle problematiku - probudil, kdyz jsem si koupil svúj 1. TFT, jakmile se objevil za pro me prijatelnou cenu: Acer 711 (15"). Na video to trochu horsí rozlisení neva, ale u kompu jsou ty nároky holt trochu jiné nez u TV. (Tenkrát jsem taky teprv objevil, ze na tom CRT 4:3 mám pri 1280x1024 spláclý obraz, kdyz ho nechám jet pres celé stínítko.)

LCD s takovým rozlišením nejsou ... takže by to pak byl 21'' monitor a to je reálný. Tyhle parametry jsem vytáhnul jen z nejlepších 21+ monitoru a to ješte silou, v EDIDu bejvá tak 1600×1200 maximálne
    Tech 1600x1200 pri 21" podle velikosti pixlú tak zhruba odopvídá 1280x1024 pri 17". Kdyz jsem po tom 15" hledal "dospelý" monitor, chtel jsem neco nejlíp s tímhle rozlisením. Tenkrát byly nejprodávanejsí 19" 1280x1024, coz mi pripadalo oproti 17" jako mrhání místem, takze kdyz uz tak uz. Jenze pokud si dobre vzpomínám, 21" 1600x1200 jsem v Netu nasel myslím jednoho exota, jinak vsechno nejmín 22", navíc v téhle kategorii jeste moc drahé tenkrát. Tak jsem zústal u 17" jako ten nekdejsí CRT, jako dobrý kompromis porád vyhovuje a dnes jich tu mám celkem 6 (ovsem kazdý má nejaké mouchy); ten 15" se mi postestilo jeste krátce pred koncem 3-leté záruky za 40% púvodní ceny prodat.
    Naposledy upravil Mikus; 20.11.2013 v 19:09.
    .
    .

Vliv
    228

Já tenhle dostal s dovozem, ale je to technologicky nejpokročilejší kus, jeden z posledních, s redukovanými rozměry. Je to znát, na každé straně o pár centimetrů menší jak všechno ostatní, a o dost menší než některé bedny HP apod.

Vliv
    282

To más stejnou sírku rámecku jako ten múj IBM (siroký 42,5 cm pri vyuzitelné sírce stínítka 33 cm, tvuj je 50 cm siroký, nezakryté stínítko 40,6), jenze pri tvém 22" formát más samo vyuzití plochy lepsí. I já si toho svého ale vázím mj. pro pomerne malé vnejsí rozmery. Vypadá zhruba takhle: http://intervideo.co/wp-content/them...MG74_black.jpg

Má ten tvúj ploché nebo zaoblené stínítko?
    .
    .

Vliv
    228

Je to už samozřejmě ploché…jeden z těch de facto Trinitronů po skončení patentu na ně.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Sorry, jeste naposled
    Založil Mikus v sekci fóra Zprávy pro Administrátory
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 25.06.2005, 17:24
  2. 3,3V dava pri OC 3,1V - je to jeste vpohode??
    Založil George v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 24.04.2005, 13:46
  3. KDE JESTE KOUPIT Barracudu V ???
    Založil Vapno v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 02.11.2003, 20:15
  4. GF3 Ti200 jeste jednou.
    Založil Martin v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 12.09.2003, 10:21

Pravidla přispívání