Uvažoval jsem, že bych tenhle dotaz dal do mimo mísu - ale je asi spíš specifický pro elektro - takže se zeptám tady.
Delší dobu jsem nebyl na chalupě/rekreačním objektu (z vícero důvodů, nebudeme řešit...), kde bylo připojení elektro - 3 fáz do nástřešního rozvaděče vzduchem. Nyní je ve vesnici soustava přebudována a u každého baráku je klasický "pomníček" atd. Potřeboval bych vědět, co všechno za papíry potřebuju k tomu, abych mohl do země položit patřičný kabel mezi rozvaděčem distribuce a barákem. O uložení kabelu - řádného přůřezu CYKY/AYKY, minimálních požadavcích na průzeř PE/N vodičů jsem si už něco našel (lépe chránička, pískové lože do 70cm, cihla/daždice + ochranná páska atd.). Ale nějak se nemůžu přes tu kupu zákonů a ČSN dopátrat jaké všechny bumážky jsou potřeba (stavební povolení/ohláška, vyjádření úřadů (pokud vim, tak tam něco někdy pokládalo O2, plyn a voda tam není), projekt od autorizované osoby, kolaudace ?, revize atd.). V baráku je ultra stará elektro instalace, která by byla dost nákladná na predelaní nově na TN-S nebo TN-C-S, takže tam bych tak maximalně po prokopání se kabelem do baráku udělal jen rozvaděč (měřená část IMHO začíná za rozvaděčem distribuce, takže předpokládám, že tam mají i hodiny) + výměna pojistek atd. za klasické jističe + chránič na koupelnový rozvod (bohužel nemám ani představu o tom jak je to natažené - takže bych do toho zatím nechtěl moc šahat..., nechal bych 3 fáze).
Nemohl by mi to někdo pls. sesumírovat? Výkop by šel kompletně po vlastním pozemku - řádově 20-30m kabelu (měď je imho asi lepší, ne?) - (50tkový papír sice mám, ale praxi v tomhle zrovna moc ne - takže bych si samozřejmě na dost věcí někoho najal...)