Memtest jsem nezkoušel. Test udělám. Ale paměti jsem zkoušel i jiné (APACER) a stejný problém.
Ale stejně jsem se rozhodl koupit nové komponenty a sestavit si nový model. Ta celá sestava je na hranici provozu. Kdoví, co odejde napříště.
A nemyslím si, že je to zdrojem. Když dojde k zaseknutí systému, nic se neděje. Nejde ani jediná klávesnice (např. ctrl-alt-del taktéž ne). Jen šipka myši je ztuhlá na obrazovce. Udělám tvrdý re-start a systém naběhne jakoby nic a počítač funguje dál. Pak se to zase někdy zasekne a zase restartuji.... Spíš jde o to, že zásek v dokumentu není dobrý, ztratím data, fotky nejdou přečíst a pod. Rozčiluje mě to. Přitom se snažím mít dobrý komponenty (MSI, Kingstone, Sapphire, AMD), ale je to všechno čína, kdo může čekat bezporuchové komponenty do konce věků, že? Na 90% je to deskou. Už vím, že jeden RAM slot nefunguje, klidně odešlo něco, co nevidím.

Nicméně jsem rád, že tento problém zaujal pár lidí. Příště se to může stát jinému kolegovi a třeba mu tato diskuze pomůže. Mě už ne )