Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: HP PSC 1315 skenování nefunguje

Question HP PSC 1315 skenování nefunguje

Multifunkční HP PSC 1315 tiskárna skener a kopírka v jednom je taková pixla:
    http://content.hwigroup.net/images/p...p_psc_1315.jpg
    ...s odklápěcím vrškem:
    http://www.superwarehouse.com/images...p_psc_1315.jpg
    ...kde by to mělo skenovat.

HP PSC 1315 interface

Problém je, že to nedělá nic. Dostal jsem ten krámek od kamaráda, abych mohl skenovat (prý netiskne, ani jsem to vlastně nezkoušel, na tisk mám laserovou tiskárnu, tady problém není). Problém je ve skenování. I když bliká ledka, že bych měl zkontrolovat tiskové náplně, tak by snad skenování fungovat mělo, nebo ne?

Problém je, že v Photoshopu při "Import / hp psc 1310 series TWAIN..." to zobrazí následující okno:

HP PSC 1315 scan

Ve kterém nic nereaguje na nic. Mohu mačkat co chci, nic se neděje. Tváří se, že reagují jen ty 4 tlačítka vlevo dole a ty dvě (New scan a Accept) vpravo nahoře. Ergo, je na to nějaké řešení? Setkal se s tím někdy někdo? Je nějaký jiný program na skenování, co by tento HP nesmysl obešel a nejlépe fungoval bez instalace na W2k SP4?

Widle samozřejmně tvrdí, že je vše OK:

HP PSC 1315 test passed

...a ani při instalaci se nevyskytl problém. Jen to ovládání tak nějak nefunguje...
    Určitě bude nezbytné nějak nastavit ta nastavení jako "Output dimensions: x" - to nebude ok. Ani "File size:" se mi nelíbí a už vůbec ne "Resolution: dpi" nebo "Scale:" ...
    Disclaimer: Any errors in spelling, tact, or fact are transmission errors.

Standardní Re: HP PSC 1315 skenování nefunguje

Samozřejmně že jsem zkoušel skenování pomocí toho modrého tlačítka. Mačkám a NIC se neděje. Nastavení umožňuje, aby se to ukládalo do Photoshopu nebo Imaging softwaru Win... Po stisknutí se zařízení trochu zamyslí (přestane tak zuřivě blikat ledkou že inkoust špatný a na chvilku pohasne ON ledka), ale pak se vzpamatuje a zase se vrátí do starého dobrého stavu:

Napočtu kopií svítí "E", na kopírce volby černobíle a baravně svítí obě vybrat nelze nic a shodně nastavení počku kopií, velikosti papíru ani typu papíru prostě nelze změnit. Je to jako zaklatý zámek, jen svítí že kartridge jsou špatné.

Přitom podle jiných jsou tyto v pořádku - a mám je tam:
    Active Jet
    Supreme inkjet Cartridge
    AH-657N
    Replaces HP no.57
    17ml
    This is not an OEM HP product.
    COLOR

Active Jet
    Supreme inkjet Cartridge
    AH-656N
    Replaces HP no.56
    22ml
    This is not an OEM HP product.
    BLACK

Mimochodem docela se divím, že nikdo neudělá firmware hack, aby to neotravovalo s testováním těch náplní... Když HP umožňuje změnu firmware a chce tolik za org. náplně, tak je tohle nejjednodušší cesta, jak problém vyřešit.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

To E jak asi tušíš znamená error a ten krám nebude nic dělat dokud se toho nezbavíš. Bohužel věcí, který to do toho stavu dostanou je spousta (zaseklej papír, vadnej kabel, blbej kontakt s cartrige a možná i další), každopádně to nejspíš nemá nioc společnýho s PC nebo SW v něm.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Toho se také obávám, ale přeci není možné, aby to neskenovalo kvůli nějakému "E" v tiskové sekci, která mně absolutně nezajímá. Nebo to je tak schválně, aby když není ink, tak aby to nedělalo nic?

A co to rozpadlé ovládání? Tam nemůže být problém? Podle některých to tak vypadat prostě nemá a já bych jim dal za pravdu... už na první pohled.

Protože jsem to stále nijak nerozběhl, tak to zkusíme znovu a jinak. Jednak se optám na HP "fóru" (dost hrůza)
    http://h30434.www3.hp.com/t5/Printer...2461101#M85931
    ale hlavně - nemá někdo starší driver pro Hp PSC 1315?

Stáhl jsem zde:
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/s...ct=374568#N216
    verzi základního driveru 4.2.1, co má 36.89MB a tak se ptám, nemá-li někdo starší verzi. Zřejmně může býr problém s průhledností kterou asi HP v tom okně chce zobrazit a to na W2k asi bude jiné, než na XP a tady došlo k problému... Podle mně.

Takže - kdo má starší verzi základního driveru na HP PSC 1315 než 4.2.1 ...? (ta je z 12.9.2009)

Vyzkoušeno na XP SP1.0a ... nejdříve to nejelo, a když jsem zavolal Jirku aby se podíval, jak ten krám nejede... tak k mému údivu naskočil a počal skenovat jako víno. Nechápu...

Problém je, že po vypnutí PC se mi to už znovu nepodařilo zatím nijak zopakovat (a že jsem na tom testing PC zkoušel snad vše!) a neskenuje a neskenuje. Pěknej krám. HP never more

TWAIN

WIA

Skenovalo to good jak přes WIA, tak přes TWAIN a výsledky (mimo tedy děsné podání červené) ujdou. Na ČB kresby ( viz. http://jirilitschka.wz.cz/g.php?p=vtipy&d=1&v=v2 ) nebo ouřední papíry je to OK. Jinak nebrat... a zvlášť nebrat proto, že ten krám je nevyzpytatelný.

Nemá někdo starší verzi driveru než v4.2.1 pro HP PSC 1315...? (v4.3.1 je z 12.9.2009)
    Nejlépe originální CD s drivery?

Tak jsem sehnal od kámoše starší ovladače, HP PSC 1315 drivery v3.0.0.0.76: http://ulozto.cz/xJkdZJqP/hp-psc-131...3-0-0-0-76-zip

...a zase to nejede, stále to samý. Stále že už to "nějaký program" používá, když tam žádný není. Úplně čisté nové Win. Restartování služeb jako Načitání obrázků (WIA) atd. nepomáhá... Zatracenej krám. Fakt to nejede ať dělám co dělám, i když se na hlavu stavím, nic. Ani ťuk... a přitom to skenovalo už jednou!

HP - nikdy nebrat. Jak má něco ovladače ne v kBy ale v stovkách MB, tak nebrat ani zdarma... Neskutečné problémy.

Zbývá jedna možnost. Zkusit v tom prázdné, ale originální cartridge.

Prázdné staré, ale originální HP, aby se to nemohlo vymlouvat na nic. Bylo mi dokonce doporučeno do nich vyvrtat díru a pomocí injekční stříkačky a jehly do nich naplnit z těch neoriginálních náplň, ale to mi přijde docela šílené. Problém je jen v tom, aby to konečně skenovalo, proboha živého už...

Tedy nemá někdo staré originální HP cartridge do HP PSC 1315? Podle všeho by to měly být C8727AE (10ml černá) a C8728AE (8ml barevná), příp. C6658AE (17ml foto), C6656AE (19ml černá) a C6657AE (17ml barevná) nebo C6656GE (4,5ml černá) a C6657GE (4,5ml barevná)...

( http://www.tisknulevne.cz/naplne-do-...13xx/psc-1315/ )

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Hele, nevyšlo by levnějc to vyhodit a koupit si novej (nebo bazarovej) samotnej scanner?
    Já vím, že jde patrně o princip, ale i o princip jde jen do nějaký doby - pak je to fakt otrava, ne?
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Mno kdybych si to mohl dovolit, tak bych to hned udělal, že...

Ty nervy s tímhle HP šmejdem (Pardon, chytře vymyšlenou kasičkou na prachy, aneb chceš skenovat? Naval originální cartridge!) za to fakticky nestojí.

Já mám jiný problém. PSC 1315 nainstaluji (drivery najdeš na www.hp.com nebo na http://www.siliconguide.com/drivers/device/67/ ). Po zahřátí ale tiskárna přestane komunikovat a nehlásí se. Zřejmě poškozená jedna nebo druhá menší deska elektroniky.
    Popis plnění tiskových hlav najdeš na www.mlcomputer.info Otvory pro plnění jsou přelepeny samolepkami. Jen si vyber vhodné barevné sady.

jjilek - tak zkus ty dvě desky vymontovat a detailně je vyfotit, jestli se tomu třeba nevyboulují kondenzátory nebo nemá-li to nějaké jiné zjevné vady. Po zahřátí = problém - to je většinou studený spoj.

Jinak včera mi kamarád dovezl HP PSC 1510 multifunkční zařízení, které skenuje i zcela bez obou náplní do tiskárny, takže scanner už mám. 3x hurá!
    Sice bliká kontrolka, že náplně jsou pryč (to lze očekávat) a "malý" v5.3.1 (70MB) driver nelze nainstalovat (W2k i WinXP), ale ten velký driver už instalovat lze a šlape to, takže o problém méně. HP PSC 1315 je opravdu extrashit, když neskenuje bez originálních náplní.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Pomoc s instalací HP PSC 1315 na Win 7 32bit
    Založil Jey v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 16.12.2009, 06:20
  2. hp psc 1315
    Založil malajana v sekci fóra Periferie
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 24.01.2007, 10:47
  3. Autocad a HP tlaciaren psc 1315
    Založil Hitachi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 1