Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: RAID 0 prelozenie diskov na iny HW

Senior Member Avatar uživatele skorec1
    Věk
    45
    Vliv
    268

Standardní RAID 0 prelozenie diskov na iny HW

mal som na starsiom PC s doskou ASUS P5B Deluxe, chipset Intel® P965 / ICH8R vytvoreny RAID 0
    disky som prelozil na druhu dosku GIGABYTE EP45-UD3LR, chipset Intel P45 + Intel ICH10R

po nastaveni v biose S-ATA mi detekoval vytvorene raid pole so statusom Failed

Port 0 Member Disk(0)
    Port 1 Non-Raid Disk

uz neviem ako to malo byt spravne, neviete mi poradit ako by som to mohol dat do poriadku?
    AMD FX-8120 8xCore, 3.1GHz@4GHz) • 16GB DDRAM3 4x4GB Kingston 1866 CL9 HyperX XMP • 2x250GB HDD RAID 0 • Sapphire ATI Radeon HD5770 1GB • ASUS Sabertooth 990FX soc.AM3+ 990FX • TechnoTrend DVB(digital TV) • Sound Blaster Audigy 2 • 5+1 Genius Home Theater • LCD LG Flatron 20.1" + LCD HP ZR24w 24"
    DELL 3550 i5-2410 QuadCore 2.3GHz • 8GB DDR3 SODIMM • ATI Mobility Radeon™ HD 6630 1024MB • 500GB HDD
    Intel Atom Dual Core • 2GB DDR2 • 3x1TB HDD + 1x1.5TB • OS Debian 4GB CompatFlash • File Server(FTP) - Games Server
    www.forumobci.valal.sk

Senior Member Avatar uživatele Gestler
    Věk
    41
    Vliv
    231

Standardní Re: RAID 0 prelozenie diskov na iny HW

Jednině vytvořit znovu pole,púvodní smáznout,samozřejmě přijdeš o data.Jedině to zálohovat na nějaké Asus desce.
    INTEL Core I7 2600K D2 @5Ghz HTon , Asus Maximus V Extreme Z77,4x4GB Kingston Predator 2400Mhz,MSI LIGHTNING 680GTX 1400/7100,24"Benq PVA 16:9
    2xSamsung SpinPoint F1 HD322HJ Sata II RAID 0 + Intel X25 SSD,WD my BOOK 1TB,700W Delta Electronics/HP,Hama - URAGE.
    Chlazení : Čerpadlo: Laing 18W + XSPC TOP Radiatory: MORA2 + 9x120mm fan , XSPC RX480 + 4x120mm fan Bloky : CPU - CAWEDOG ZOUY 2.0 NB,SB+MOS EKuniversal
    HARD CORE HW SERVIS - SERVIS S POUŽITÍM PROFESIONÁLNÍ TECHNIKY V OBLASTI : REBALLINGU, REFLOW, DIAGNOSTIKY - kompletní opravy poškozeného PC HW, které vám nikde jinde nenabídnou

Ak si uz o data neprisiel...
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Jak bylo receno, prekopirovat a pole vytvorit znova. Muzes jeste testnout prohodit ty disky. Ale R0 neni vubec dobra varianta, tak max pro adrenalinovy sporty.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Neházej flintu do žita...

Už jsem měl tu čest s GA-P965-DS4, která mi "kurvila" disky tím způsobem, že znepřístupnila konec disku (cca sto sektorů).
    Toto udělala vždy, když jsem po resetu CMOSky startoval ICH čipset bez režimu RAID.

Intel MatrixRaid ukládá informace o poli na konec disku - (odhadem) pět sektorů od konce.
    Stáhni si FDD image HDAT2 http://www.hdat2.com/ a nastartuj z té diskety. Pak poreferuj, zda na něm nemáš nastavený SET MAX ADDRESS.

Pokud jsou disky fyzicky v pořádku, tak jsem schopen data z toho pole dostat zpět.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Věk
    45
    Vliv
    268

Zdravim, tak zase prekladam RAID 0 na novu dosku v podstate som stym nemal problem ked som prechadzal z intelu na intel a zatial sa mi to stale podarilo obnovit pri nejakom probleme, no teraz prechadzam z ASUS P5B Deluxe, chipset Intel® P965 / ICH8R na ASUS Sabertooth 990FX soc.AM3+ 990FX, myslite ze sa mi to tentoraz podari obnovit?
    vacsine som zvolil tento postup
    http://www.svethardware.cz/forum/arc...p/t-37143.html
    http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step
    uvidime, urcite dam vediet, buduci vikend sa do toho pustim RAID 0 pouzivam uz skoro 10rokov, zatial som nikdy neprisiel o data, disky zatial ziaden naznak poruchy, ale teoreticky sa da povedat ze disk pouzivam o polovicu menej ako samostatny disk kedze data rozdeluje pol na pol
    AMD FX-8120 8xCore, 3.1GHz@4GHz) • 16GB DDRAM3 4x4GB Kingston 1866 CL9 HyperX XMP • 2x250GB HDD RAID 0 • Sapphire ATI Radeon HD5770 1GB • ASUS Sabertooth 990FX soc.AM3+ 990FX • TechnoTrend DVB(digital TV) • Sound Blaster Audigy 2 • 5+1 Genius Home Theater • LCD LG Flatron 20.1" + LCD HP ZR24w 24"
    DELL 3550 i5-2410 QuadCore 2.3GHz • 8GB DDR3 SODIMM • ATI Mobility Radeon™ HD 6630 1024MB • 500GB HDD
    Intel Atom Dual Core • 2GB DDR2 • 3x1TB HDD + 1x1.5TB • OS Debian 4GB CompatFlash • File Server(FTP) - Games Server
    www.forumobci.valal.sk

Věk
    45
    Vliv
    268

Tak nakoniec sa mi nepodarilo obnovit data pri prechode na AMD, ale mam taky pocit ze som spravil niekde chybu...
    Inak pri prechode na AMD som som postrehol velky rozdel prepustnosti, zrejme je niekde chyba...

Intel E5300 + ASUS P5B deluxe + 2GB RAM + 2x250GB SEGATE 7200.10

AMD 8120FX + Sabertooth 990FX + 16GB RAM + 2x250GB SEGATE 7200.10 (BIOS BIOS 1102 driver RAID 3.3.1540.26 )
    www.forumobci.valal.sk

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Podle max. rychlosti to vypadá, jako by disky jely v IDE emulaci. Problém bych hledal v ovladači SATA řadiče.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Věk
    45
    Vliv
    268

Ovladace som pouzil najnovsie ktore boli dostupne na strankach ATI support, pravdepodobne je to radicom a nic sa stym nebude dat spravit... este problem moze byt v tom ze je tam nekompatibilita diskov a radica dosky (disky su uz dost stare) a firmwer na nich novy neje... skoro totozny problem som mal aj na doske ASUS P5B Deluxe s 2x120GB diskami + RAID 0, tiez rychlost diskov bola taka ako na (AMD 8120FX + Sabertooth 990FX + 16GB RAM + 2x250GB SEGATE 7200.10) vtedy som prechadzal tusim z dosky ABIT IC7-G s 2x120GB diskami + RAID 0.
    Po vymene diskov za 2x250GB bolo uz to co som predpokladal ze by malo byt ako som mal na doske ABIT IC7-G s 2x120GB diskami + RAID 0

Na jednom i druhom disku som vybral obmedzenie ktore bolo na 1.5Gbit SATA 1, teraz to ide na SATA 2 aktualizoval som komplet Windows 7 a tu je finalny vysledok, pri file transfer je priepustnost cca 170MB, takze mozno tiez keby som vymenil disky bola by mozno identicka prepustnost diskov ako predtym...

www.forumobci.valal.sk

Zdravim mel bych trochu podobný problém. Mám systémový ssd s W7 pověšený na řadiči Asus U3S6 PCIe 4x ( Marvell SE91xx) a potřeboval bych stávající system dát na nový -jiný řadič ( LSI SAS 200 ... kdysi jsem takovou podobnou opičárnu dělal - že jsem vyškubnul z ahci řadiče amd syst. disk a dal ho na intel G45(ICH9) v ahci režimu. matně si vzpomínám ( na podrobnosti si už nevzpomenu)že se na to museli použít upravený ovladače pro ten ICH9 a úprava-přepsání registrů. ... nevíte někdo jak to pofackovat aby jelo-bootovalo z nového řadiče aniž bych musel reinstalovat system. ?
    WWW.CORE-PRETAKTOVANI.CZ

Hudba: Kombinace zvuků, založená na formální kráse a vyjádření emocí...

... bude to ještě mnohem horší, než to začne být zase lepší...
    ...hoši jedem zkratkou...je to sice dál, ale za to horší cesta........

Věk
    38
    Vliv
    312

Pokud máš v systému nainstalovaný ovladače pro ten řadič, kam to budeš stěhovat, mělo by teoreticky stačit přehodit disk, nabootovat z dvd a dát fixboot. (+ samo v biosu změnit boot device)

dik za radu .. zkusim .. jo teoreticky by to mohlo jit ... nabootovat z W7, zavest ovladace pro to LSI a pak fixboot ...apropo; ma W7 instalator, konzoli-prikazovou radku kam ten prikaz napsat ? .... tohle je pro me pole neorane .. jako na psi kusy v prikazovem radku u instalatoru Xp jsem zvyklej, ale u W7 jeste nebylo potreba ...
    Naposledy upravil OHTM; 12.06.2012 v 12:59.
    WWW.CORE-PRETAKTOVANI.CZ

Věk
    38
    Vliv
    312

Je to trochu jiný, ale princip stejnej - http://www.howtogeek.com/howto/32523...ader-problems/

nojooo vlastne tohle parkrat uz na me taky vyskocilo kdyz byly W7 na nejakym pc dost hnedy ... jo .. tak ted uz jen pockat az to LSI dorazi...... jsem zvedavej kam se s tou rychlosti ten radic od LSI dostane, ale jelikoz jde o serverovej SAS/SAS2/SATA600 radic tak by to melo byt mnohem-mnohem lepsi ..... s tim U3S6 to byla tragedie ... SATA 600 radic Marvell a nedoskrabal se skoro ani na 300 MB/s ( s Crucial M4) .. bych blil
    WWW.CORE-PRETAKTOVANI.CZ

dopadlo to uplne suprove ...ani fixboot nebyl treba .... hustodémonskymegakrutopřísnej vysledek :
    M4_Cruc_128GB.png

http://core-pretaktovani.cz/viewtopic.php?f=22&t=146
    WWW.CORE-PRETAKTOVANI.CZ

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Je to trochu jiný, ale princip stejnej - http://www.howtogeek.com/howto/32523...ader-problems/
    .. no zkousel jsem fixboot taky (nesouvisy s predchozim) s prepnutim s nativniho sata rezimu do AHCI a to bohuzel nefunguje (ICH8R)
    WWW.CORE-PRETAKTOVANI.CZ

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

No pockej nativni SATA je AHCI, myslis z rezimu IDE compatible/Legacy mode do AHCI?
    V tom pripade tohle nepomuze, je potreba jeste pred zmenou v BIOSu aktivovat AHCI driver v registrech (pokud se bavime o Win7). Snad na vsechny AHCI radice by mel ten driver od M$ fungovat.
    Alternativne nainstalovat pred zmenou drivery od vyrobce primo ve spravci zarizeni, ale tam riskujes, ze uz to nenajede v zadnem rezimu.
    Myslim ze to jde opravit i nejak jednoduse v tom recovery modu na instalacnim mediu, ale to jsem jeste delat nemusel.
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Citace Původně odeslal HollyG Zobrazit příspěvek
    No pockej nativni SATA je AHCI, myslis z rezimu IDE compatible/Legacy mode do AHCI?
    V tom pripade tohle nepomuze, je potreba jeste pred zmenou v BIOSu aktivovat AHCI driver v registrech (pokud se bavime o Win7). Snad na vsechny AHCI radice by mel ten driver od M$ fungovat.
    Alternativne nainstalovat pred zmenou drivery od vyrobce primo ve spravci zarizeni, ale tam riskujes, ze uz to nenajede v zadnem rezimu.
    Myslim ze to jde opravit i nejak jednoduse v tom recovery modu na instalacnim mediu, ale to jsem jeste delat nemusel.
    no v biosu mam volbu: legacy/ide, native SATA a pak AHCI ( deleno jeste na raid a nonRAID) .. jo jo bavime se o W7 ... jo asi jak rikas .. kdysi jsem prenesl uspesne instalaci systemu beziciho na Phe II s 780G chips na C2D s Q43+ICH9R a pak jsem narazil na nejakou upravu kde byl driver a popravde i registr-extra .. a pak to jelo i v AHCI na ICH9R .... to s tim recovery modu na inst. mediu je to reseni fixboot - o nicem jinem nevim co by se tam dalo jeste delat ... a to jak jsem popisoval, nepomuze ...... .. jsem si skoro jiste jak by to slo .... pres pridanej radic(SATA,PATA) do PCI/PCIe slotu .. na nej najet.. prepnout do AHCI a pak hdd dat zpet a pomoci si ev i fixbootem a pak by to melo jed .... tim samym zpusobem jsem bez problemu narouboval stavajici system ( predtim na ICH7R) na ten PCIe 8x SAS2 radic ...
    WWW.CORE-PRETAKTOVANI.CZ

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

Taky kdo vi co ty volby znamenaji, bud ve tretim rezimu pouziva uz vzdy RAID drivery, nebo jde o SATA1/SATA2, nebo o uplne o neco jinyho
    V recovery modu by, pokud nevidi zadne disky, si mel rict o drivery a ty pak taky pri automaticke oprave v GUI zakomponovat do systemu.
    Bezna oprava IDE -> AHCI je treba tady http://www.ocztechnologyforum.com/fo...r-Installation
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Citace Původně odeslal HollyG Zobrazit příspěvek
    Taky kdo vi co ty volby znamenaji, bud ve tretim rezimu pouziva uz vzdy RAID drivery, nebo jde o SATA1/SATA2, nebo o uplne o neco jinyho
    V recovery modu by, pokud nevidi zadne disky, si mel rict o drivery a ty pak taky pri automaticke oprave v GUI zakomponovat do systemu.
    Bezna oprava IDE -> AHCI je treba tady http://www.ocztechnologyforum.com/fo...r-Installation

ale jo v recovery modu disky vidi v poho ( vicemene vsechny ICH mustky jsou uz zakomponovany v instalatoru W7) ..ad link .. mrknu ...th
    WWW.CORE-PRETAKTOVANI.CZ

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Výběr HW RAID řadiče
    Založil Aigor v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 14.08.2008, 17:25
  2. Intel Matrix RAID
    Založil HeadHunter v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 24
    Poslední příspěvek: 03.09.2007, 12:36
  3. HW RAID 10 pro Linux
    Založil kamil v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6