Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: RAID 0 prelozenie diskov na iny HW

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    39
    Vliv
    317

Standardní Re: RAID 0 prelozenie diskov na iny HW

Je to trochu jiný, ale princip stejnej - http://www.howtogeek.com/howto/32523...ader-problems/
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

nojooo vlastne tohle parkrat uz na me taky vyskocilo kdyz byly W7 na nejakym pc dost hnedy ... jo .. tak ted uz jen pockat az to LSI dorazi...... jsem zvedavej kam se s tou rychlosti ten radic od LSI dostane, ale jelikoz jde o serverovej SAS/SAS2/SATA600 radic tak by to melo byt mnohem-mnohem lepsi ..... s tim U3S6 to byla tragedie ... SATA 600 radic Marvell a nedoskrabal se skoro ani na 300 MB/s ( s Crucial M4) .. bych blil
    WWW.CORE-PRETAKTOVANI.CZ

Hudba: Kombinace zvuků, založená na formální kráse a vyjádření emocí...

... bude to ještě mnohem horší, než to začne být zase lepší...
    ...hoši jedem zkratkou...je to sice dál, ale za to horší cesta........

dopadlo to uplne suprove ...ani fixboot nebyl treba .... hustodémonskymegakrutopřísnej vysledek :
    M4_Cruc_128GB.png

http://core-pretaktovani.cz/viewtopic.php?f=22&t=146
    WWW.CORE-PRETAKTOVANI.CZ

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Je to trochu jiný, ale princip stejnej - http://www.howtogeek.com/howto/32523...ader-problems/
    .. no zkousel jsem fixboot taky (nesouvisy s predchozim) s prepnutim s nativniho sata rezimu do AHCI a to bohuzel nefunguje (ICH8R)
    WWW.CORE-PRETAKTOVANI.CZ

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    291

No pockej nativni SATA je AHCI, myslis z rezimu IDE compatible/Legacy mode do AHCI?
    V tom pripade tohle nepomuze, je potreba jeste pred zmenou v BIOSu aktivovat AHCI driver v registrech (pokud se bavime o Win7). Snad na vsechny AHCI radice by mel ten driver od M$ fungovat.
    Alternativne nainstalovat pred zmenou drivery od vyrobce primo ve spravci zarizeni, ale tam riskujes, ze uz to nenajede v zadnem rezimu.
    Myslim ze to jde opravit i nejak jednoduse v tom recovery modu na instalacnim mediu, ale to jsem jeste delat nemusel.
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Citace Původně odeslal HollyG Zobrazit příspěvek
    No pockej nativni SATA je AHCI, myslis z rezimu IDE compatible/Legacy mode do AHCI?
    V tom pripade tohle nepomuze, je potreba jeste pred zmenou v BIOSu aktivovat AHCI driver v registrech (pokud se bavime o Win7). Snad na vsechny AHCI radice by mel ten driver od M$ fungovat.
    Alternativne nainstalovat pred zmenou drivery od vyrobce primo ve spravci zarizeni, ale tam riskujes, ze uz to nenajede v zadnem rezimu.
    Myslim ze to jde opravit i nejak jednoduse v tom recovery modu na instalacnim mediu, ale to jsem jeste delat nemusel.
    no v biosu mam volbu: legacy/ide, native SATA a pak AHCI ( deleno jeste na raid a nonRAID) .. jo jo bavime se o W7 ... jo asi jak rikas .. kdysi jsem prenesl uspesne instalaci systemu beziciho na Phe II s 780G chips na C2D s Q43+ICH9R a pak jsem narazil na nejakou upravu kde byl driver a popravde i registr-extra .. a pak to jelo i v AHCI na ICH9R .... to s tim recovery modu na inst. mediu je to reseni fixboot - o nicem jinem nevim co by se tam dalo jeste delat ... a to jak jsem popisoval, nepomuze ...... .. jsem si skoro jiste jak by to slo .... pres pridanej radic(SATA,PATA) do PCI/PCIe slotu .. na nej najet.. prepnout do AHCI a pak hdd dat zpet a pomoci si ev i fixbootem a pak by to melo jed .... tim samym zpusobem jsem bez problemu narouboval stavajici system ( predtim na ICH7R) na ten PCIe 8x SAS2 radic ...
    WWW.CORE-PRETAKTOVANI.CZ

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    291

Taky kdo vi co ty volby znamenaji, bud ve tretim rezimu pouziva uz vzdy RAID drivery, nebo jde o SATA1/SATA2, nebo o uplne o neco jinyho
    V recovery modu by, pokud nevidi zadne disky, si mel rict o drivery a ty pak taky pri automaticke oprave v GUI zakomponovat do systemu.
    Bezna oprava IDE -> AHCI je treba tady http://www.ocztechnologyforum.com/fo...r-Installation
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Citace Původně odeslal HollyG Zobrazit příspěvek
    Taky kdo vi co ty volby znamenaji, bud ve tretim rezimu pouziva uz vzdy RAID drivery, nebo jde o SATA1/SATA2, nebo o uplne o neco jinyho
    V recovery modu by, pokud nevidi zadne disky, si mel rict o drivery a ty pak taky pri automaticke oprave v GUI zakomponovat do systemu.
    Bezna oprava IDE -> AHCI je treba tady http://www.ocztechnologyforum.com/fo...r-Installation

ale jo v recovery modu disky vidi v poho ( vicemene vsechny ICH mustky jsou uz zakomponovany v instalatoru W7) ..ad link .. mrknu ...th
    WWW.CORE-PRETAKTOVANI.CZ

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Výběr HW RAID řadiče
    Založil Aigor v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 14.08.2008, 18:25
  2. Intel Matrix RAID
    Založil HeadHunter v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 24
    Poslední příspěvek: 03.09.2007, 13:36
  3. HW RAID 10 pro Linux
    Založil kamil v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6