Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Propojení PC (DVI + HDMI) se starou televizí

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    272

Standardní Propojení PC (DVI + HDMI) se starou televizí

Zdravím vespolek,

mám tu jeden (doufám že malý) problém: vyměnil jsem grafickou kartu za novou. To samozřejmě není zmiňovaný problém nicméně, moje stará 8800GTS 512MB měla "TV out", do kterého jsem zapojil dodávaný kabel (S-video - 4x cinch) a následně jsem kabelem cinch - cinch propojil PC s TV. Takto jsem na naši postarší TV dostal obraz, samozřejmě bez zvuku.
    Momentálně jsem pořídil novou grafickou kartu, která má výstupy 2x DVI a 1x HDMI. Rád bych opět propojil PC s TV, ale nějak to vypadá, že to nebude žádná sranda respektive bych to rád vyřešil nejlépe redukcí anebo kabelem (= minimální náklady). Kupovat jakýkoli převodník se mi nechce, leda by nebylo zbytí...
    Existuje nějaké jednoduché a levné řešení? Dikes.

PS: případně prosím o přesunutí do vhodnější (pod)sekce, nic lepšího než je "ostatní hardware" mě nenapadlo (a do "mísy" jsem to dávat nechtěl)...
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Standardní Re: Propojení PC (DVI + HDMI) se starou televizí

Ono budes mit problem i se sehnanim nejakeho prevodniku. Naprosto drtiva vetsina prevodniku je obracene - tj. z analogoveho vystupu na HDMI/DVI signal. Jinak sem nevidel nic (za zaplatitelne penize, tj. mimo profi segment nebo komplexnejsi pristroj typu AV reciever), co by melo HDMI vstup, tj. by emulovalo monitor. Chce se to ponorit do ebaye/dealextremu, treba na neco narazis.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Jednoduche reseni je vyhodit starou televizi a poridit LCD s HDMI...jen to neni vzdy levne
    Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 12,5" IPS, 1TB HDD Seagate 7mm, 120GB mSATA Crucial M4), Mini Dock Plus Ser. 3, 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Vliv
    272

Citace Původně odeslal Caleb Zobrazit příspěvek
    Ono budes mit problem i se sehnanim nejakeho prevodniku. Naprosto drtiva vetsina prevodniku je obracene - tj. z analogoveho vystupu na HDMI/DVI signal. Jinak sem nevidel nic (za zaplatitelne penize, tj. mimo profi segment nebo komplexnejsi pristroj typu AV reciever), co by melo HDMI vstup, tj. by emulovalo monitor. Chce se to ponorit do ebaye/dealextremu, treba na neco narazis.
    No na ebay.com jsem už koukal a nic použitelného jsem velice nenašel... Apple dělá adaptér miniDVI - RCA/S-Video, ale zase jsem nikde nenašel redukci miniDVI - DVI
    Asi dám na "zivana" a začnu pokukovat po LCD / plasmě
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

A nevejde se ti do skříně druhá grafika, třeba něco do PCI co má tv-out a stojí pár korun?
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Vliv
    272

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    A nevejde se ti do skříně druhá grafika, třeba něco do PCI co má tv-out a stojí pár korun?
    Zajímavý nápad, nad tím jsem ani nepřemýšlel kuknu se do bedny, prověřím a uvidíme... a propo, jsou u tohoto řešení nějaká úskalí? Např. je třeba mít GK od jednoho výrobce (ATi / nVidia) // nebudou se GK mezi sebou "prát" apod.?

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Na Win7 se dvěma Atinama mi to fungovalo bez problému, jiný kombinace ozkoušený nemám.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Propojení přes HDMI notebook --> LCD TV
    Založil Premo v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 07.11.2010, 15:41
  2. Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 08.10.2010, 14:23
  3. Propojení notebooku a set-top-boxu přes HDMI - jde to?
    Založil ukr v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 23.03.2010, 19:12

Pravidla přispívání