Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 30 z 30

Téma: VoIP brána

Standardní Re: VoIP brána

Zkusim to naposled... pokud chces pomoct, budes se chovat jako normalni clovek co chce pomoct, ne jako arogantni hovado.
    Nikde jsi nenapsal ani co mas za VoIP branu, nikde jsi nenapsal co mas za router? DMZ neni to same jako portforwarding, proto jsem ti ho doporucil, pac sam vim ze zkusenosti, ze tvuj problem to muze vyresit na 90%. Nuti te nekdo pouzivat VoIP? Vzdyt mas moznost si poridit klasickou pevnou linku ne? Echo neni problem smerovani portu, muze to byt problem v nastaveni brany napriklad. Problem muze byt i kompatibilitou mezi VoIP branou a pripojenym analogovym aparatem.
    Mimochodem, relaxaci si uzivam jak muzu a zde mas odkaz na wikipedii pro vysvetleni, co je zachytka.
    MoBo: MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI CPU: Intel Core i9-13900K@NZXT Kraken Elite 360 RGB RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4080 SUPRIM 16G Storage: Samsung 980 PRO 1TB + 3x Samsung 980 PRO 2TB + HDD 2xWD Red 8TB Mouse: Logitech G502 X Plus Black Keyboard: Logitech G915 Lightspeed Case: NZXT H9 Flow Black PSU: EVGA SuperNOVA 1000 G6
    Monitors
    : 27" Dell S2721DGF + 27" Dell P2720D Sound: Logitech Z407 Headset: Logitech G Pro X Wireless Other: Oculus Quest, NAS QNAP TS251 2x16TB Raid1
    Mobile: Samsung Galaxy Z Fold 4 5G, Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, Samsung Galaxy Note10+, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Oura Ring 3
    Gaming: PS5, PS3, PS Vita, Nintendo Switch OLED, Nintendo Switch Classic, Nintendo Switch Lite, Steam Deck 1TB

(s redukovanými rozměry) Avatar uživatele Behemot
    Vliv
    230

Jelikož 98 % lidí používá že "routery" a brány od ISP, tak je špatné nastavení jejich chyba, a co se týče nekompatibility brány a telefonu, no, to u telefonní linky moc není, že (rozhodně náš telefon od telekomu fungoval celkem v pořádku), takže opět, chybu v bránách vidím jako chybu technologie. Pořídit si můžu tak u vrátnýho na pátým nástupišti, T-Debile vnucuje pouze VoIP, aspoň to je můj dojem.

DMZ otevře pouze firewall, ano, ale statické směrování z brány telekomu na VoIP gateway jaksi vyřeší tu druhou polovinu funkcionality směrování portu, že? Už jsme doma?

Každopádně, já chtěl doporučit solidní router s bránou v jednom jestli se pamatuju dobře, takže nechápu, proč rozebíráš to, co mám teď, a vůbec, vnucuješ se s konfigurací? Je to SMC7904BRB-EU v kombinaci s nějakým Well shitem. Moderní router ideálně s GbE switchem je stále jaksi něco, co je preferovanější i přes to, že teď to možná funguje. Je to holt jaksi jedno zařízení namísto dvou a příslušné změti kabelů.
    Jsem k dispozici na kontaktních údajích uvedených v profilu, na webu (viz odkaz výše) a na Behemot@jabber.cz.

Priznam se, precetl jsem si tvuj prvni odstavec 2x a proste jsem ho nepochopil, asi jsi se vratil zpet k homopostum, ktere odmitam lustit. [mozna by to chtelo nejdrive premyslet co chces napsat a ne psat slova jak te napadnou, ale tohle jako student by jsi mel vedet, urcite si zvladl zakladni skolu]
    Tve reseni muze pracovat, coz jsi napsal poprve post zpet, ale stejne tak oznaceni "Well shit" je naprosto nic nerikajici. Byl jsem hodne naivni, kdyz jsem si rekl a odhodlal se sem napsat a pomoct ti, ale vnucovat ti uz nic nebudu, pac s tebou je to je ztrata casu, snad uz jen, zkus google ;]
    MoBo: MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI CPU: Intel Core i9-13900K@NZXT Kraken Elite 360 RGB RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4080 SUPRIM 16G Storage: Samsung 980 PRO 1TB + 3x Samsung 980 PRO 2TB + HDD 2xWD Red 8TB Mouse: Logitech G502 X Plus Black Keyboard: Logitech G915 Lightspeed Case: NZXT H9 Flow Black PSU: EVGA SuperNOVA 1000 G6
    Monitors
    : 27" Dell S2721DGF + 27" Dell P2720D Sound: Logitech Z407 Headset: Logitech G Pro X Wireless Other: Oculus Quest, NAS QNAP TS251 2x16TB Raid1
    Mobile: Samsung Galaxy Z Fold 4 5G, Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, Samsung Galaxy Note10+, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Oura Ring 3
    Gaming: PS5, PS3, PS Vita, Nintendo Switch OLED, Nintendo Switch Classic, Nintendo Switch Lite, Steam Deck 1TB

(s redukovanými rozměry) Avatar uživatele Behemot
    Vliv
    230

Ano, zkusil, a zjistil následující zajímavé:

T-Mobile: nepoužívejte funkci SIP ALG, STUN ani přesměrování portů (port forwarding).
    T-Mobile2: mají standardní analogovou linku, ovšem stojí to moře peněz; a vůbec, pevná je tu jen proto, že zrovna je jaksi k tomu levnější připojení, nechápu, proč to rodičovti tak moc chtějí když stejně neprovolají ani volné jednotky na mobilu
    Well: nějak mi to nápadně připomíná věci od Airlive
    All-in-one: zatím jediný dostupný v ČR je Zyxel P-2612HW-F3
    Jsem k dispozici na kontaktních údajích uvedených v profilu, na webu (viz odkaz výše) a na Behemot@jabber.cz.

Citace Původně odeslal Behemot Zobrazit příspěvek
    A jak jsem už psal, chápu, proč mi v poslední době tolik fyzických osob i obchodů aj. tak strašně echuje. Všechno to bude VoIP.
    To je tvoje projekce, na zaklade ktery odsoudis funkcni technologii. Takhle nejak vznikaj valky S echem v telefonu se potkavam bezne, v jednom jedinym pripade to bylo voip, zcela bez souvislosti s kvalitou linky.
    Loading signature [ FAILED ]

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. GSM brana pro sms monitoring site
    Založil Airwolf v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 06.10.2008, 12:25
  2. Jaky VoIP provider a VoIP adapter?
    Založil MEluZíNa v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 20.08.2007, 19:46
  3. Router a IP brana v jednom.
    Založil Ruda v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 2