T-Mobile skrz telekom.
T-Mobile skrz telekom.
Jsem k dispozici na kontaktních údajích uvedených v profilu, na webu (viz odkaz výše) a na Behemot@jabber.cz.
Mas VoIP od T-mobile? Vyborne, tak si najdi porty ktere jsem zminoval u nich nekde na webu a proved co jsem psal.
MoBo: MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI CPU: Intel Core i9-13900K@NZXT Kraken Elite 360 RGB RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4080 SUPRIM 16G Storage: Samsung 980 PRO 1TB + 3x Samsung 980 PRO 2TB + HDD 2xWD Red 8TB Mouse: Logitech G502 X Plus Black Keyboard: Logitech G915 Lightspeed Case: NZXT H9 Flow Black PSU: EVGA SuperNOVA 1000 G6
Monitors: 27" Dell S2721DGF + 27" Dell P2720D Sound: Logitech Z407 Headset: Logitech G Pro X Wireless Other: Oculus Quest, NAS QNAP TS251 2x16TB Raid1
Mobile: Samsung Galaxy Z Fold 4 5G, Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, Samsung Galaxy Note10+, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Oura Ring 3
Gaming: PS5, PS3, PS Vita, Nintendo Switch OLED, Nintendo Switch Classic, Nintendo Switch Lite, Steam Deck 1TB
Ti tam mají úplný hovno, ale zkusil jsem
a) nastavit static route mezi VoIP bránou a gateway T-Mobile
b) obejít firewall a vystavit to úplně ven (je tam funkce DMZ)
Jinak ty echa jsou hrůza, ale vypadá to, že asi teda to bude celkem normální a už chápu, proč mi tolik lidí tak strašně echuje. VoIP je na hovno technologie, já to říkal hned od začátku!
Jsem k dispozici na kontaktních údajích uvedených v profilu, na webu (viz odkaz výše) a na Behemot@jabber.cz.
Behemote sorry, neni ti pomoci. VoIP je technologie v pohode, ale kdyz tomu nerozumis tak to neznamena, ze je to na ho*no, ale ze nemas ani tendenci si neco precist a zkusit zjistit, kde ten problem je.
MoBo: MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI CPU: Intel Core i9-13900K@NZXT Kraken Elite 360 RGB RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4080 SUPRIM 16G Storage: Samsung 980 PRO 1TB + 3x Samsung 980 PRO 2TB + HDD 2xWD Red 8TB Mouse: Logitech G502 X Plus Black Keyboard: Logitech G915 Lightspeed Case: NZXT H9 Flow Black PSU: EVGA SuperNOVA 1000 G6
Monitors: 27" Dell S2721DGF + 27" Dell P2720D Sound: Logitech Z407 Headset: Logitech G Pro X Wireless Other: Oculus Quest, NAS QNAP TS251 2x16TB Raid1
Mobile: Samsung Galaxy Z Fold 4 5G, Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, Samsung Galaxy Note10+, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Oura Ring 3
Gaming: PS5, PS3, PS Vita, Nintendo Switch OLED, Nintendo Switch Classic, Nintendo Switch Lite, Steam Deck 1TB
Ty seš chytrejNějak ti koukám dělá stejně jako T-Mobile potíže pochopit, že
a) můj router má víc ja 5 let (ale na obyčejný traffic přitom úplně stačí a zvládá ho stabilně)
b) najít cokoli na webu T-Mobile proste nelze, dokonce i na jejich vlastní smlouvy jsem musel pustit Google
A nakonec, já ani nemám zájem to řešit. Analogový telefon přes splitter na jedné lince fungoval dobře, nevím, proč T-Mobile musí mít nějakou sračku, ale tak nějak mi hned z kraje blikala v hlavě kontrolka, že řešení od firmy prodávající "dva internety v ceně jednoho" bude pěkně v pr*eli. Což se projevilo celkem záhy poté, co poprvé přijeli jejich "technici".
Nebudu se s tebou dohadovat, protoze v tehle problematice jsem par let pracoval, sice ne u T-mobile, ale par let zkusenosti mam.
a] 5 let starej router? A co to ma spolecneho s tim portforwardingem? Neumi ho? Zahod ho....
b] Kdyby jsi byl slusnej, napisu ti hned, ze vetsina operatoru pouziva port 5060 pro registraci [UDP] a rozsah portu 10000-11000 [UDP] pro hovory. Pokud tuhle informaci nemaji na webu, doporucim vzit telefon a zavolat, pokud to inteligenta jako tebe jeste nenapadlo. A pis k veci, nemam potrebu tady travit cas lustenim homopostu co jsi vyplodil.
A proč mi to neřekli hned a mleli neustále akorát o aplikační vrstvě protokolu pro inicializaci sezení? Dle tvého dosavadního projevu mám dojem, že umíš akorát papouškovat totéž stále dokola, stejně jako ostatní na podpoře. Není ta tvá zkušenost náhodou taky z podpory?
Kdybys psanému textu rozuměl, tak pochopíš, že jak jsem už napsal, provedl jsem statické přemostění přímo z hlasové brány na bránu telekomu, plus to úplně otevřel do světa na firewallu. To je ještě lepší řešení než se dohadovat s chytráky na telefonu a následně drbat s jednotlivými porty.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)