Takže vy říkáte že ta wifi nepůjde jo?
Ty 230V rozvody mě napadly, ale vždy jsem myslel že je to spíš hračka než seriózní záležitost. Rozvody budou starý a je to nemocnice, takže odběry asi solidní.
Takže vy říkáte že ta wifi nepůjde jo?
Ty 230V rozvody mě napadly, ale vždy jsem myslel že je to spíš hračka než seriózní záležitost. Rozvody budou starý a je to nemocnice, takže odběry asi solidní.
Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7
Můj názor je, že by to mohlo teoreticky možná snad jít.. ale jestli to bude stabilní spoj.. fakt netuším a nezaručím. Hlavně se mi to zdá prostě crazy(bez urážky) pálit to plným výkonem skrze 6 zdí a pak mít třeba 400, i kdyby 800kbit spoj. Přestože by vlny na daném frekvenci měly být zdravotně nezávadné, tak tohle beru hodně s rezervou a trochu bych se toho i bál. Přecejen domácí wifi na stejné frekvenci taky nemám na plný výkon, ale pěkně zregulovanou na minimum.
Ty rozvody... já bych to zkusil. Mrkni sem
http://i4wifi.cz/lan-10-100-1g-lan-p...StrSort=9GZ103
praktické zkušenosti nemám, nicméně doporučil bych ti zeptat se přímo na I4WIFI, protože oni hodně věcí testují a mohli by vědět = doporučit ti něco co je třeba odolnější a projde více elektrohodinami, apod.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | KRIMIONLINE - internetový magazín z kriminálního prostředí | REGIONONLINE - internetový magazín z regionálního prostředí | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks
Na ten rozvod po siti zapomen, jestlize vzdusnou carou je to 80m tak po dratech to bude daleko dale a to ti neda, navic je idealni byt na stejne fazi a nemit v ceste elektromer, natoz nedejboze vice...
Edit: Idealni se mi jevi Atredesovo reseni c.2 s nanostationama, kdyby se ti podaril natahnout utp kablik k tem oknum, si za vodou. Btw. na strechu se s tim utpckem nedostanes?
Edit2: Jeste sem to jednou procet : " protože není přístup do prostor mezi místnostmi nebo povolení tam něco instalovat" - takze asi nelze, ne nelze, axialni vule prekrocili dovolene meze![]()
Naposledy upravil Arg; 28.02.2012 v 18:58.
Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!
A já ještě dodám, že jestliže je budovou nemocnice a cihlová zeď = pak to znamená monster mega tučný zdivo. Když si představím takovou Krč a pavilon G kde jsem párkrát byl, tak zeď tam je jak beton. bunkr !
Tím chci říct, že wifi skrze tolik zdí ne-e.
Paul Atreides
NPE-squad.com - Clan Leader
COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital
commander: Nevím jestli rozumím přesně té první větě v prvním příspěvku - zadání. Ale pokud je každá z těch dvou místností napojená do netu, nešlo by to udělat jednoduše přes VPN? Pak by se ty PC tvářily, jako v jedné lokální síti. Ale předpokládám, že tě to asi už napadlo a možné to není..
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | KRIMIONLINE - internetový magazín z kriminálního prostředí | REGIONONLINE - internetový magazín z regionálního prostředí | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks
právě že 2. místnost není do netu. Pokud vše zklame tak se tam dá po ADSL zavést další net (to je jediná zásuvka co tam je) a udělat VPN. Chtěl jsem se ale vyhnout placení dvou paušálů, pokud to není nutné - což bude nějakých 6000 Kč/rok minimálně. Navíc jsem měl naivní představu tu vzdálenou stanici zálohovat na NAS server který je u routeru, což přes to ADSL bude běs. Celá ta situace v té lokalitě je nah.ovno :/
Vzdušnou čarou je to cca 50m viz plánek, 80m je co jsem to krokoval odhadem pro UTP kdyby se teoreticky vedl po chodbách, což nejde. Je to myslím 4. patro z 6 nebo 8, pochybuju o střeše.
Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7
commandere takhle... je tu spoustu věcí, které nemluví v tvuj prospěch. Na druhou stranu wifi občas dokáže překvapit. Čili máš-li možnost si ty 2 antény jen zapůjčit - vyzkoušet a třebas ti to půjde. Ale nikdo ti tu asi neřekne, že to bude v pohodě. Asi tak - a držím palec.
Paul Atreides
NPE-squad.com - Clan Leader
COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)