Hoj. Koupil jsem ecs k7vza(kt 133a) a nejede mi disketovka.Nevite nekdo jak se da poznat jestli je vadny radic?
Hoj. Koupil jsem ecs k7vza(kt 133a) a nejede mi disketovka.Nevite nekdo jak se da poznat jestli je vadny radic?
No FDD kabel ma 2 rozne koncovky - 1 je priamo a v 2 su otocene nejake kabliky ..
Viem ze niektore FDD mecahniky potrebuju zapnut kabel na 1 a niektore zase na 2.
Skusil si obidva sposoby ?
Este niektore BIOSi maju v "BASIC SETTINGS" volbu "FLOPPY type 3" support (alebo tak nejak) ...Viem ze moja stara TEAC mechanika na KG7 MB potrebovala zapnut toto v BIOSE.
ABIT NF7-S 2.0 ||AMD Mobile Barton 2600+ ||Corsair TwinX 2x512MB ||Inno3D GF 6800 128MB ||
WD 120GB JB ||NEC DVD-RW ||LG 17" 1710B LCD ||Thermaltake Silent Boost ||
No tak jsem to vyzkousel na obe dve koncovky a furt nic, jenom kdyz dam opacne kabel, tak mi sviti. Co dal?![]()
Ked svieti tak je zle pripojena mechanika do radica ...Původně odeslal jaluvkap
Skus este pozriet ten BIOS ...
Inac PIN c.1 je na mechanike pri napajani - este tam by mohol byt problem ...
ABIT NF7-S 2.0 ||AMD Mobile Barton 2600+ ||Corsair TwinX 2x512MB ||Inno3D GF 6800 128MB ||
WD 120GB JB ||NEC DVD-RW ||LG 17" 1710B LCD ||Thermaltake Silent Boost ||
vim jak ma byt zapojena mechanika. jenom mi z nejakeho duvodu nejede. neznate nejaky softik na otestovani jestli je v poho hardware(radic)?
ten samej problém jsem měl s Abit KT7A. Desku jsem reklamoval a po výměně to šlapalo 2 týdny a pak opět nic. Po druhé reklamaci desky jsem pro jistotu vyměnil i FDD a dodnes je vše OK.
tak koupil jsem novy kabel, pujcil jinou mechaniku a zkombinoval se vsemi moznostmi uapojeni a nastaveni v biosu a ... nic. presunuju se do sekce ulozna zarizeni a jdu hledat pci radic fdd
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)