HollyG: AppleTV a AirPlay je fajn, problém je ta potřeba TV. Pokud se začneme bavit o jablečnejch vychytávkách, tak hlasuju za Airport Express - za necelé dva tisíce to má audiovýstup (i digitální) a ve spojení s aktivními repro nebo receiverem je to paráda. Je potřeba ale mít zdroj, ze kterého to frčí (iPhone, iPad, iPod, iTunes). Tahle varianta se líbí mně.

nickson: DLNA... jsem k němu skeptický: mám TV s podporou DLNA, zkoušel jsem tam na to přes to něco pouštět a nepřišlo mi to optimální. Konverzi případného nekompatibilního zdroje musí dělat server (viz výše, podobná problematika jako PC + PS3).

Já mám doma rozchozený Firefly Media Server (pouze pro účely audia), ale nepoužívám to. Je to tuším založený na uPNP; sdílím tím audioarchiv z NASu (45W). S přehrávačem na iPhonu si to můžu pustit do sluchátek, v iTunes tu audiotéku taky vidím, jen mi chybí nějaká krabička s displejem, která bude žrát jednotky wattů a připojím k tomu buď jen audioaparaturu, případně chytřejší krabička, ke který půjde připojit i TV.
Takže krabička s displejem fungující jako klient, ovládatelná jen přes ten displej (klidně ve stylu iPod aplikace z iPhonu). A za zajímavou cenu (optimálně do dvou tisíc). A přijatelným vzhledem (ideál je hifi rozměr).