Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: KernelEX

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Standardní KernelEX

Riká nekomu neco KernelEX? Vyhledávac mi tu tohle heslo nenasel, tak se ptám takhle prímo.

Má to být vrstva, která se nainstaluje pres starsí Wokna (9x, ME), címz umozní instalaci aplikací, které jsou jinak výlucne pro W2k a novejsí. Pro toho, kdo jako napr. já chce zústat u W98SE, se to zdá být velice uzitecná vec, mj. protoze webmasteri, resp. jejich programátori delají poslední dobou cím dál tím víc obstrukcí s IE6, prohlízecem, který je z uzivatelského hlediska na 98icky jak usitý a novejsí IE na nich jinak nejedou. A z alternativních prohlízecú jediný, ktery v jakz takz aktuální forme snad bezí je Opera, ta poslední verze - 11 - ale uz taky ne.

Me by ovsem ted zajímalo, jestli nekdo náhodou v tom KernelEX neuvidí nejaký skrytý problém, co by se moh vedle té uzitecné funkce objevit.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

Standardní Re: KernelEX

Hm, koukam ze se to tu zaplnilo nakejma OTckama, asi o tom jak je to starej system a uplne na hovno a Win8 sou nejlepsi...

No nic, Win98SE mam na nekolika strojich i s KernelExem a je to dobra vec. 4.x verze uz sou docela vychytany a stabilni. Je rozsireni Win32 API kery umozni bezet nekerym novejsim programum. Nekere uz dnes nebezi ani ve Win2000 ale s KernelExem ano. S posledni verzi sem nezaznamenal zadne problemy. Doporucuju nechat KernelEx globalne vypnuty a pak nastavovat kompatabilitu zvlast pro kazdou aplikaci pravym tlacitkem/vlastnosti. Vice info najdes na foru MSFN, zde je compatability list: http://www.msfn.org/board/topic/1524...lity-list-new/
    Jinak kdybys shanel nejaky ovladace a vylepseni pro Win98 tak zde: http://windows98.ic.cz

Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

Vliv
    282

Trochu opozdený dík, mel jsem tuhle tvou odopved celou dobu v povedomí, ze az na to dojde, obrátím se k ní

Tak se v tom ted ale nejak nevyznám. Pred delsí dobou jsem si ten K'ex nahodil, pak jsem ho prozatim kompletne deaktivoval, poté, co mi nekde, kde ho nebylo treba, konsekventne kolidoval s jednou aplikací, co casto pouzívám (nejsem si uz jistý, ale myslím, ze to byl WindowsMediaPlayer 9, mozná 6, mozná i oba, ale snad i MediaPlayerClassic, co mi jinak vsechny jedou v rámci svých mozností perfektne). Bylo to jeste pred tím, nez jsem si precet tuhle tvou radu, ze ho mám nechat globalne vypnuty a nastavovat kompatabilitu zvlast pro kazdou aplikaci (bylo mi nedávno v jiném fóru potvrzeno), coz téhle zkusenosti celkem odpovídá. Cas od casu jsem na jeho prezenci v systému narazil, na veci jsem ovsem nemenil nic. Jeho potreba se mi nejevila bezprostredne nutná a nemel jsem dost casu a klidu na to, abych se na nej moh koncentrovane podívat, jak je s ním vlastne treba zacházet, kdyz uz ocividne nestací ho proste nainstalovat a bezstarostne nechat púsobit v pozadí.

Nyní se ale jeho potreba pomalu vynucuje, je cím dál tím víc webú, jez porádne nejedou nejen s mým oblíbencem IE6, ale ani s Operou 10.63 (poslední, co spontánne jede na W98 ), ani s posledním oficiálním K-Meleonem, jejz mám nastavený aby se vykazoval jako FF 2.0. Obojí bych tedy potreboval updatovat (na ten KM - jenz se mi ostatne velmi líbí - jehoz vývoj byl oficiálne pred nekolika lety zastaven, pár nadsencú uzivatelú na nem nicméne pracuje dál, dnes existuje nekolik zjevne dobrých neoficiálních uzivatelských aktualizací, jez ovsem pro W98 ten K'ex potrebují) a mám na to i trochu casu, jenze co bylo posledne, kdyz jsem ho tu vzal na vedomí, uz presne nevím a najednou se v tom, co tu mám vúbec nevyznám. Nacházím ho v Nastaveních pod Software, kde ho múzu odinstalovat a pak ve slozce Windows mám podslozku KernelEx s tímhle obsahem:

K'ex-slozka.png

Nejak ted ale nemúzu najít, jak dál

€dit 1.1.2014 03'40: Tak se tim pomalu ale jiste prokousávám, pres tmu za oknem se mi v tomhle zvolna vyjasnuje . Dalsí uzitecný web k tématu: http://www.technodoctor.de/kernelexa...#modifizierung (v nemcine)
    Naposledy upravil Mikus; 01.01.2014 v 03:42.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

Vliv
    282

Takze tenhle odkaz na strucný návod v nemcine ( http://www.technodoctor.de/kernelexanleitung.htm ) to celé opravdu strucne a jasne vysvetluje, komplikované to v principu není. Takze jeste jednoduseji:
    1. KernelEx se nainstaluje klasickým zpúsobem, nemá ovsem zádnou vlastní stránku, kde by se zobrazil, zádný exe-soubor, jímz by se startoval, jen podslozku ve slozce c:\windows.
    2. U kazdého exe-souboru se ve Vlastnostech ukáze tab s oznacením KernelEx, pod nímz se skrývají moznosti nastavení: Defaultne je zapnutý i pro vsechny dalsí danému souboru podrízené exe-soubory; pokud rusí, lze ho vypnout, stejne jako jen pro ty podrízené exe-soubory; jinak je pro vsechny exe-soubory defaultne zapnutý. Pak lze specificky nastavit, která verze Windows má být pro kompatibilitu simulována, od W95 az po Visty.
    3. KernelEx obsahuje radu DLL-souború, jez jsou nutné pro funkcnost programú a jsou ve Windows zalozených na NT obsažené, nikoliv vsak v 9x-kách. Pro mnohé - ovsem ne pro vsechny - aplikace, jez normálne bezí jen na NT, takový doplnek stací, aby bezely ciste i pod W9x.

Pro jednu vec jsem ale ani tam ani v "KernelEx-Wiki" jasné vysvetlení nenasel: Jaká je presne nastavená kompatibilita v modu Default. V té Wiki k tomu stojí následovné:

Citace Původně odeslal KernelEx-Wiki
    KernelEx offers the possibility to choose between different compatibility modes to install and run apps.

1. Use default compatibility options (KernelEx is enabled)

2. disable KernelEx extensions

Disable KernelEx, if an app, which don't need it, has some glitches or shows any problems.

3. Use specfic compatibility mode:

There are Default mode; Win 95; Win 98SE; Win ME; Win NT4.0 SP6; Win 2000 SP4; Win XP SP2; Win 2003 SP1; Win Vista; Win 2008 SP1; disable custom heap

The Advanced options aren't available with "Use default compatibility options (KernelEx is enabled)" mode.
    K'Ex-set_16.png

Tzn. jako Default je to zapnuté a nelze K'Ex vypnout pro podrízené soubory, to je ovsem tak vse, co se o tom jeden dozví. Ono záhadné Default lze ovsem nastavit i ve specifickém kompatibilitním modu a tam to vypnutí mozné je.

Jedna vec (prohlízec K-Meleon 1.6; postavený na Gecku, mel by se chovat zhruba jako FF 3.6) mi totiz nebezí, jak by s tímhle bezet mel; ovsem chová se stejne, at nastavím default nebo treba WinXP/SP2. To se mi zdá znacne divné, jako by prícina problémú byla jinde. Presto bych ale, nez budu pátrat dál, mel v tomhle jasno, jestli to prece jenom nejak nevezí tady. Zatím je jen jasné, ze nelze pocítat aby ten KM 1.6 bezel bez KernelExu, zatímco pro KM 1.5 (na úrovni FF2.0) to problém není.

Pokud by mi tedy RayeR nebo jestli se snad jeste nekdo v tomhle vyzná, moh ríct neco víc, nez jsem dosud vycetl z té KernelEx-Wiki, byl bych rád.
    Naposledy upravil Mikus; 04.01.2014 v 23:21.
    .
    .

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání