Zdravím, zatím jsem tak nějak se sestavou v podpise (/níže) vycházel bez problému, bohužel poslední dobou docela narážím, bavíme se tady o hrách, konkrétně battlefield 3, posledni dily cod, witcher 2, a dalsi, všude tam už to bylo na hraně s "koukatelností" a plynulou hratelností (už mě bohužel nestačí 25fps jako před pár lety, které jsem cucal ze gf4 ti4200..)
Podařilo se mě tedy sehnat místo současné 4870tky jednu hezkou 2GB 6950@6970 s roční zárukou za 4 a půl, což je myslím fajn. Ale pořád je to poloviční výhra, projevuje se to občasnými záškuby, kdy prostě hra spadne ze 120fps na 15, je to otravné, dle vytížení komponent viním CPU, kde obě jádra jednou neustále na 100%. A teď stojím před otázkou, jestli koupit místo mého e6850 core2duo@3,6 (vzduch, pasiv arctic freezer 7, vent noctua 90mm, pasta čerstvá, ale více prostě nejde, i tak topí moc..) tento q6600:
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1782898
který mám možnost koupit za 2500Kč(moc?). Můj problém jsou finance, v tuhle chvíli mám k dispozici maximálně 3000, šetření na novou desku+cpu+paměti by v mé současné situaci běh na dlouho trať. Bude mít tahle změna nějaký smysl? Předem děkuju za rady.
Intel Core 2 Duo E6850@3.6 | Sapphire HD4870 | Asus Maximus Formula II | 2x Kingston HyperX LL 2048MB
edit: v případě, že by to bylo bezpředmětné a změna platformy by byla nevyhnutelná, tak bych uvažoval ještě o nákupu deska+ram a CPU na splátky, ale to bych musel jít do amd.