Z mrznoucí vody nemusíš mít strach....už mám připravenou nemrznoucí směs do ostřikovačů. Popřípadě použiju nemrznoucí kapalinu do motoru, která by měla být méně agresivní, protože je používána pro hliníkové bloky. Jediné čeho se bojím je kondenzace. Pokud to bude velký problém tak šoupnu celé PC za okno a vytáhnu jen LCD/klav/myš.

Blok asi opravdu není stavěný na takové vyzařované teplo, ale na superpi staci....pro provoz na 4.6 bych ho nepoužil. Je to už nějaká doba co jsem blok vylapoval do naprostého lesku a CPU má dle mého měření luxusně rovný povrch (možná ho taky lapnu). i5 mám dost zvlněný..tam by lapování pomohlo, ale to až tak za rok. Dnes jsem navštívil CZC a zakoupil pastu Gelid Extreme, měla by být víc než dobrá (dle recenze na cttl) . Celé tyhle pokusy dělám jen z legrace, až si vyhraju půjde vše do světa. Pokud dosáhnu s chladnou vodou lepších výsledků, použiju pro chlazení Cawedogův blok, ten odvádí super práci.

Eheim je samo 300l....jen mi ten čůrek přijde na 150...přepíšu to. Ve srovnání s laingem je to nic. Už si nedokůžu představit provozovat PC bez vody. Mám jí už asi 10 let.

LLC jsem na p35 nepoužíval protože mi 4 nebo 4.2 běhalo na super napětí i bez. Na i5 je to nutnost pro dosažení taktů nad 4.8. UD5 má 10 levelů pro LLC, já jsem na 7mičce (je to level pro žádný pokles) ale mám v plánu jít niže. To review od Overa je moc pěkné. Podle popisu a možná i logiky je PLL problémovější při použití vyšší voltáže.

Co se týče degradace CPU tak mám spíš opačnou zkušenost kdy například moje e5200 po čase stačilo méně napětí. Zahoření je důležitá věc.

Abych jen nekecal...jedno malé zahoření s validací: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2227085 SuperPI 12.3s Víc se mu moc nechce musím vykoumat čím to je. Zda deska dá to FSB a nebo ne atd...