Atreides: RAMky jsou určitě v pohodě... Mám doma 3 a zkoušel jsem všechny různé kombinace, ale pořád stejná chyba...
D_a_v_i_d: Skusím stáhnout nějaký to livko a napíšu co a jak![]()
Atreides: RAMky jsou určitě v pohodě... Mám doma 3 a zkoušel jsem všechny různé kombinace, ale pořád stejná chyba...
D_a_v_i_d: Skusím stáhnout nějaký to livko a napíšu co a jak![]()
IMHO to při tom crashi nabouralo nějakej systémovej soubor. Wokna by sice měly mít od těch klíčovejch souborů zálohy, ale občas ani to nepomůže, takže řešení pro tebe bude nabootovat instalační cd Windows a udělat "obnovu systémových souborů" pokud to je Vista nebo 7, u XP už nevim.
Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr
mám právě Win XP..., ale teď jsem dotahal linux live cd, tak to skusím a uvidím co to udělá...
Zkoušel jsem udělat obnnovu systému a mám stejný problém... Uprostřed instalace systému opět blue screen...Myslíte, že půjde přeinstalace celého systému? Což bych teda ale velmi nerad, protože tam mám nespočet dokumentů, které bych nerad ztratil proto hledám všechny možné varianty...
![]()
Zkus ještě z toho instalačního cd projet chkdisk, fixmbr, fixboot, nestojí to moc času a někdy se to chytí. Obecně se dá říct, že takhle nabořený wokna (předpokládám že jde o SW problém) jdou v 99 % případů opravit se zachováním všech dat a nastavení, ale může to zabrat hooodně času.
Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr
Jak píše Peca, může se to podařit (ale taky nemusí, plus to může trvat dlouho). Pro klid duše ovšem zřejmě v krajním případě půjde ten disk z toho notebooku vymontovat a data přehrát na jiný. Variantně taky můžeš přes to live linux distro vytahat data bez nutnosti montáže disku jinam (třeba ext. usb disk), pak ty Winy na notebooku přeinstalovat "načisto". Taky už jsem to jednou podstoupil, už je to déle, hádám, že teď bude asi daleko menší potíž najít live CD s podporou NTFS i USB mass storage![]()
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD
na odliti image disku je paradni vec "Acronis True Image Home 2010 boot CD". Nabootujes, po spusteni Acronise pripichnes do USB velkou flaskhu/prenosny disk a 3ma kliky odzalohujes cely disk (je to velice rychle - par minut).
a nemusis se bat ze na neco zapomenes...
Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W
Vlož Instalačku Win, nastav v Biosu bootování z CD,zvol oprava stávající instalace,tím se přehrají z CD důležité systémové soubory a o nic na disku nepřijdeš. Jinak ,co to bylo za program,co jsi zkoušel k taktování? Taktování pamětí nemá smysl,rozdíl ve výkonu je zanedbatelný. Jiná je situace u taktování CPU,tam to smysl má,jen to musí podporovat deska. Jde nejen o možnost v biosu s taktem hýbat ale i o kvalitu napájení,aby sis místo zvýšeného výkonu nevyrobil jen nestabilitu.
Intel Core i3-4330 Haswell, ASUS B85M-G Intel B85, A-DATA XPG V1.0 8GB (2x4GB) DDR3 1600, Sapphire R7 260X 2GB GDDR5 OC, Seagate Barracuda 7200.14 1TB, DVD-RW Asus DRW-24F1ST, Seasonic SSP-450RT 450W (80+Gold), ENERMAX Hoplite ST ECA 3260 White + okno + 3x 120 mm a 2x 140 mm Enermax T.B.APOLLISH (3x blue 2x red), 19" V7-N96DN-Diamondtron, Win7 HP 64bit.
Tak už jsem si ty Wokna přeinstaloval... Hodil jsem si tam Win 7 dočetl jsem se, že tam se blue screen objevuje jen zřídka, tak jsem zvědav jak se tu projeví další potencionální problém....![]()
Já ti nevim, ale já snad krom těch problémů s Javou, neviděl moc často BSOD ani na XP a na Vista snad jednou?Ty widle na tom s tou stabilitou zas tak špatně nejsou
Jinak obecně, na taktování u NTB bych šel opatrně - dost jich na to neni moc dělanejch a tak spíš zaděláš na problémy, než že by mělo OC nějaký efekt... krom e-pindíku![]()
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)