Výsledky 1 až 25 z 25

Téma: alternator pro velmi male otacky

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: alternator pro velmi male otacky

mno 2m/s je houby vykon.. ja mam na miste kam to chci dat anemometr a vim ze rocni prumer je tam okolo 3m/s (strop tam byl 12m/s)
    3m/s je houby pro klasickou vrtuli, ale na savoinus to staci... ten funguje uz od 2m/s
    u 3m/s je vykon vetru na 1m2 17W, takze pokud chci staly vykon 10W, tak potrebuju pri ucinosti savoina okolo 25% plochu okolo 2,5m2

teoreticky samozrejme...
    takze zas takovej vejvar to neni, ale na mista bez elektriky je to dobre.

EDIT:
    no klidne to muzes zkusit... je pravda ze mensi prumer alternatoru znamena snazsi rozbeh, ale taky zase nizsi obvodovou rychlost. tzn ze potrebujes vetsi otacky na to aby zacal fungovat.
    Ja jsem si to udelal takhle protoze mi prislo idealni mit 15 civek (3x5) rozpocital jsem si uhel, nechal si udelat pripravek a zacal delat civky... puvodne jsem chtel vice zavitu, ale jak je videt na fotce, tak pripravek jsem nedomyslel a po chvilce motani uz sel drat mimo vodici stred. Takze misto 150 zavitu tam mam asi jen 120.

EDIT2:
    z nakresu to neni moc videt ale pocitam ze magnety budou okolo civek z obou stran
    na 15 civek je treba 20 polu, tzn z obou stran 40 magnetu a pocitam tady s temahle
    http://neomag.cz/cz/katalog/neodymov...50x20x10-n35h/
    takze 9500kc za magnety, ale asi budu setrit a vezmu tyhle:
    http://neomag.cz/cz/katalog/neodymov...0-50x20x5-n38/
    precejen je to polovina ceny.

Mimochodem druhou verzi jsem delal podle tohoto navodu (to co je na fotkach a nakresech jsou dilky 3. verze)
    http://www.otherpower.com/wardalt.html

ale nepochopil jsem ze civky musim hodne splostit... a mel jsem je hodne kulate, takze ucinnost naprosta hruza... magnety jsem mel neodymove kulate 25mm prumer 3mm sirka a alternator mel je jednu fazy. takze co civka to magnet... mel jsem to na kovovem kulatem 3mm tlustem plechu a pri testu jsme to roztaceli akuvrtackou... Magnetu tam bylo 48 a kdyz jsem to daval k sobe tak mi to samozrejme zcvaklo prsty. podle sily jakou me to bolelo odhaduju pridrznou silu nekam ke 100kg - 150kg (vzhledem k tomu ze magnety byly blizko sebe tak se i nejakou silou odpuzovali, takze to nebylo tak hrozne... pocitam ze prdrizna sila magnetu je okolo 2kg, kdyz se slepi 2 k sobe tak je to ku*va drina dostat je od sebe.... no kdyz mi to zcvaklo pracky, tak uprostred bylo nejake drivko ktere mi asi zachranilo obe ruce.... kdyz to kamarad videl tak vzal drevenou 2 metrovou desku a pacil to od sebe abych ruce vytahl... takze na tyhle magnety fakt pozor!!
    Pri testu okolo 10rpm uz to sice davalo nejakych 0,6A do baterky 12V baterky, ale chtel jsem z toho dostat vic... tak ze to roztocime akuvrtackou.... no magnety jen pri lehce vyssich otackach zacaly letat vzduchem docela velkou rychlosti, a mel jsem od toho par modrin... takze opravdu doporucuju magnety prilepit.
    Naposledy upravil Matess; 27.01.2012 v 23:01. Důvod: doplneni
    PC: CPU: Core i5 760@3,6GHz MB:MSI P55A-G55 RAM: 2x4GB DDR3 Kingston blue, POWER: Corsair 650W CASE: Akasa infinity, VGA: HD6950@6970@920MHz/5500MHz, SSD vertex 2 60GB, Auzentech X-Fi Bravura + Onkyo HTX-22HD, 3x22 Acer" fullHD
    NAS: CPU: Celeron (Conroe-l) 1,8GHz, 2GB RAM DDR3, 6x1500GB samsung (65W)
    Notebook: Lenovo ideapad S205 (AMD E-350)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Male levne LCD ?
    Založil J.Wade v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 13.05.2006, 17:53
  2. male otacky - Arctic Cooling Silencer 64 Ultra TCL jak zvysi
    Založil v1s1on v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 19.07.2005, 16:52
  3. Malé preview XP SP2 RC1
    Založil jan555 v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 4