Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Upgrade (CPU, MB, RAM, možná SSD a VGA), práce, grafika, rozumná spotřeba

Standardní Upgrade (CPU, MB, RAM, možná SSD a VGA), práce, grafika, rozumná spotřeba

Zdravím vás experti, po nějaké době jsem se rozhodl upgradovat svoje PC, které je v následující konfiguraci:
    Athlon 5050e 2,6GHz
    4GB RAM
    MB Gigabyte 780UD3H (integrovaný radeon)
    500GB 7200 HDD

Moje představa je následující a budu moc rád, když mi k tomu napíšete vaše tipy a rady:

CPU: Intel Core i5 2500k Tady asi není nic s lepším poměrem výkon/cena (taktovat asi nebudu, ale za těch pár stovek se to káčko asi hodí ne?)
    MB: ASUS P8Z68 Nejsem si jist čipsetem a už vůbec ne konkrétní deskou, ale dostačovat by měla
    RAM: DDR 1600 8GB Kingston Jsou asi dostačující ne?
    HDD: Tady nevím, jestli rovnou SSD nebo ještě chvíli posečkat. Doporučte případně něco za rozumnou cenu asi kolem 120GB
    VGA: Tak tady vůbec nevím. Hry nehraju ale nevím, jestli mě nebude v něčem omezovat integrovaná. Jaké máte pocity z intel integrované v procesoru, bude mít vliv na rychlost při běžné práci, zpracování fotek a tak? Myslím, že by si s fotkami měl poradit v pohodě samotný procesor, takže by dedikovaná grafika ani nemusela být třeba. Tak mě kdyžtak vyveďte z omylu.

Dodám, že stávající PC vcelku dostačuje. Brzdou bude asi disk a trochu snad i procesor, pocit ze svižnosti při běžné práci prostě není optimální. Nicméně to není hlavní důvod obměny. Potřebuji obměnit jeden slabší PC, tak do něj narvu střeva ze svého a ten svůj si vylepším.

Nebo se mám na všechno vykašlat a jít jen do SSD a přínos bude největší?
    Díky za všechny rady!
    Naposledy upravil brazilterrorist; 25.01.2012 v 22:09.
    Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní Re: Upgrade (CPU, MB, RAM, možná SSD a VGA), práce, grafika, rozumná spotřeba

odesel mi pocitac (bud CPU nebo deska) P4 3,4GHz, 2GB, WinXP.

tedka jsem koupil vse uplne nove resp. dily - ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 stepping B3, Intel Celeron G4400 BOX
    , Crucial M4 120GB, 16GB DDR3 1600, Win7 64b.

Dojmy -- deska dlouho startuje (ca 15s), Win nabehnou behem par sekund, procesor je asi stejne vykonny jako ten P4, rychlost SSD je opravdu obrovska zapis 1,2GB souboru z RAM na disk do 2s. Graficky vykon procesoru neni vubec limitujici pro praci ve Win vcetne prehravani videa.

pozn. procesor jsem koupil s tim, ze poridim v dubnu ivybridge a taky graf. kartu
    Autor tohoto příspěvku je zpráskaná LAMA. Absolvoval 6 tříd ZŠ. Proto berte obsah příspěvku s rezervou.

Senior Member
    Věk
    40
    Vliv
    0

Standardní Re: Upgrade (CPU, MB, RAM, možná SSD a VGA), práce, grafika, rozumná spotřeba

15s startuje deska ? co to tam provadi ?
    nebude to tim, ze to dlouho checkuje tech 16gb pameti? - v biosu to lze u vetsiny desek vypnout

to samy ted tvorim ja ale koupil jsem tuto desku Asus P8P67-M PRO (rev 3.0) - Intel P67
    pokud nechces vyuzivat inegrovanou grafiku tak ti staci p67 chipset
    i5 2500K @ 4ghz 1,18V ,GELID Solution Tranquillo,ASUS P6P67-M-PRO,Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP,GIGABYTE GTX 560 Ultra Durable OC 1GB

Citace Původně odeslal Voky Zobrazit příspěvek
    to samy ted tvorim ja ale koupil jsem tuto desku Asus P8P67-M PRO (rev 3.0) - Intel P67
    pokud nechces vyuzivat inegrovanou grafiku tak ti staci p67 chipset
    No pokud mě nebude v něčem omezovat integrovaná grafika, tak je mým cílem naopak nemít dedikovanou. Zatím jsem nenašel důvod, proč by neměla integrovaná stačit. Ale hledám dál...
    Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Autorádio USB/MP3, možná bluetooth HF, rozumná cena (~3-4k Kč)
    Založil malda v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 06.02.2017, 18:23
  2. Spotřeba sestavy
    Založil konig v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 03.07.2011, 21:03
  3. Spotřeba HDD a GPU u NTB
    Založil ArAnWe v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 14.06.2007, 09:28
  4. Spotřeba P4?