Zdravím vás experti, po nějaké době jsem se rozhodl upgradovat svoje PC, které je v následující konfiguraci:
Athlon 5050e 2,6GHz
4GB RAM
MB Gigabyte 780UD3H (integrovaný radeon)
500GB 7200 HDD
Moje představa je následující a budu moc rád, když mi k tomu napíšete vaše tipy a rady:
CPU: Intel Core i5 2500k Tady asi není nic s lepším poměrem výkon/cena (taktovat asi nebudu, ale za těch pár stovek se to káčko asi hodí ne?)
MB: ASUS P8Z68 Nejsem si jist čipsetem a už vůbec ne konkrétní deskou, ale dostačovat by měla
RAM: DDR 1600 8GB Kingston Jsou asi dostačující ne?
HDD: Tady nevím, jestli rovnou SSD nebo ještě chvíli posečkat. Doporučte případně něco za rozumnou cenu asi kolem 120GB
VGA: Tak tady vůbec nevím. Hry nehraju ale nevím, jestli mě nebude v něčem omezovat integrovaná. Jaké máte pocity z intel integrované v procesoru, bude mít vliv na rychlost při běžné práci, zpracování fotek a tak? Myslím, že by si s fotkami měl poradit v pohodě samotný procesor, takže by dedikovaná grafika ani nemusela být třeba. Tak mě kdyžtak vyveďte z omylu.
Dodám, že stávající PC vcelku dostačuje. Brzdou bude asi disk a trochu snad i procesor, pocit ze svižnosti při běžné práci prostě není optimální. Nicméně to není hlavní důvod obměny. Potřebuji obměnit jeden slabší PC, tak do něj narvu střeva ze svého a ten svůj si vylepším.
Nebo se mám na všechno vykašlat a jít jen do SSD a přínos bude největší?
Díky za všechny rady!