Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: HP a jejich technická podpora...

Standardní HP a jejich technická podpora...

Dnešní příběh se jmenuje HP a jejich technická podpora.

Kolega chtěl pro svou manželku /účetní/ nějaký kancl kompjůtr. Tož koupil jsem hotové řešení od HP, byl jsem líný něco stavět, zvláště pak když nejde o nic extra.
    Vybral jsem u Alzy tento model HP Pro 3400 (http://www.alza.cz/hp-pro-3400-microtower-d268256.htm) bez OS.
    Součást nákupu byly i Win7 Pro.

Při instalaci woken jsem smazal předinstalovaný DOS, a najel krásnou čistou instalaci windows. Po necelé čtvrthodince jsem byl hotov a že budu nastavovat prostředí win.
    Njn asi to bude chtít dodat nějaké ovladače. Nevadí stáhneme je z CDčka.

- CD obsahuje pouze dokumentaci
    - nevadí juknu na net - HP má přeci vše dokonale označeno kody a budeto "easy way"...
    - ovladač síťovky se nenainstaloval, hmm tak musím jiný již nainstalovaný pc

- na jiném funkčním počítači otvírám stránky podpory HP, zadávám kod produktu + OS a nestačím se divit.
    nabízený ovladač grafiky: nVidia, Intel, AMD (http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...&swEnvOID=4053)

no na další překvapení (třeba 5 typů síťovek) jsem už nečekal a vytáčím hotline...
    já: dobrý den,, blabla omáčka....., jak mám vědět kterou tu grafiku mám uvnitř ? Toto mám rozebírat ?
    paní: no tak snad víte co jste kupoval ne ?
    já: no ano vím kupoval jsem hotovou uzavřenou bednu s nápisem HP Pro 3400 (bohužel nikde už není uvedeno jestli značka graf karty unitř je taková nebo maková)
    paní: nevadí stáhněte si HP softpaq download manager ten Vám přesně určí co máte uvnitř počítače a sw stáhne za vás.
    já: to těžko, jedna z nenainstalovaných věcí je i síťovka, bez ní se na net nedostanu...
    paní: no a nemůžete ho stáhnout z jiného pc ?
    já: mohu ale nebude to náhodou k ničemu ? když pak překopíruju onen Softpaq na počítač bez iNetu, tak mi stejně nic nestáhne...
    paní: no to máte pravdu
    já: takže jak ? /mezitím se dívám že ovladač LAN je tam naštěstí jen jeden "realtek", takže jej stahuju a přes flashku přesouvám na nový comp/
    paní: na mmt se odmlčím prosím vyčkejte na lince
    paní za 3min: můžete prozatím stáhnout ovladač LAN (ten tam máte jen jeden a nějak......
    já: to už jsem udělal, dokonce jsem stáhnul i ten váš softpaq, takže díky za "pomoc" a nashle...

za dalších X minut po spuštění úžasného programu HP softpaq bla bla zjišťuji, že můj nový model v tomto programu není ještě zaveden.

A protože jsem línej stahovat všechny ovladače které mají kolem 150MB (jeden), a stále si říkám že snad vědí co do těch beden cpou, tak že jim dám druhej pokus...

hotline podruhé:
    já: dobrej bla bla...., teď jsem domluvil s vaší kolegyní, která mě odkázala na softpaq, bohužel můj model v něm není obsažen
    paní: OK, tedy předám Vás na techniky, ovšem napřed potřebuji Vás zavést jak tech. případ.
    paní: sdělte mi prosím jméno, tel, adresu, ..
    já: jméno, tel, proč adresu ? nechci vám dávat adresu
    paní: musím Vás zavést, potřebuji adresu
    já: to si ji mám vymyslet, já chci jen vědět jakou tam mám grafiku.. to je problém bez adresy ?
    paní: musíte mi dát adresu
    já: Pražský hrad 1
    paní: jakže jste to říkal ?
    já: pražský hrad 1
    paní: vy jste váženě z hradu ?
    já: ne, ale chtěla jste adresu, dobře no tak si napiště štěpánská
    paní: tak kterou ?
    já: mě to je fuk, já se vám snažím říct že se mne ptáte na absurdní věci, mám si tedy vymyslet ještě další adresu ?
    paní: ne ta štěpánská bude stačit
    paní: ještě bych.... ticho..../chvilku něco mrmlala/, ok tak já Vás přepojuji na technika

technik: dobrý den jak vám mohu pomoci
    já: víte alespoň něco z předešlé komunikace s hotline a nebo to budu muset celé převyprávět znovu ?
    tech: vím že máte 3400 Pro a chcete ovladače
    já: ano dáte mi je ? respektive řeknete mi které to jsou
    tech: na to máme speci sw jmenuje se Softpaq
    já: ten nefunguje, můj model v něm není obsažen
    tech: dobrá pak máme ještě další software jmenuje se /to už nevím přerušil jsem ho/
    já: prosím vás já nechci další sw, já chci vědět která z těch 3 značek GPU je ta moje ?
    já: všechny zbylé ovl. máte už po jednom, čili ty jsem už stejně během rozhovoru s hotline stáhnul, ale nechce se mi stahovat 3 grafiky když velikost je 170, 156 a 65MB zvláště když z vašich stránek se mi to stahuje 56kB/s
    já: tak snad víte co do té bedny dle serial numberu dáváte ne ?
    tech: no Váš serial tu mám, ale přeci jen těch modelů je více, nicméně napadlo mě, máte tu grafiku integrovanou nebo v pci slotu ?
    já: integrovanou
    tech: tak to bude pravděpodobně intel, ostatní dvě jsou v pci
    já: děkuji

Ještě tedy musím za sebe dodat, že mi bylo jasný že tam AMD nebude, ale inteláckej čipset s Nvidií jsem již viděl, a ikdyž jsem později věděl, že by bylo možná lepší stáhnout vše a prostě jedna z nich to bude, už jsem nechtěl jim sekat s telefonem. Prostě jsem nečekal, že to celé dopadne takto, stále jsem věřil, že tam sedí lidé a né banda ..... /doplňte si/.

Teď mne ještě napadá, že jsem tak mohl vyhledat všechny ovladače online (tedy po nainstalování síťovky), ale to jsou věci které Vás v tu chvíli prostě nenapadnou. Možná kvůli tomu, že 9 z 10 compů instalujete z cd, nebo je wokna už znají.. atd..
    No doufám, že jste se pobavili a nebo si ujasnili pár informací co dělat v případě HP
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Re: HP a jejich technická podpora...

Bohužel tohle je klasika, čím větší korporátní aparát, tím meší šance, že se od nich dozvíš něco rozumnýho .

Jinak do situací, kdy potřebuju zjistit střeva stroje bez jeho rozebírání se dostávám poměrně často a už jsem si vypěstoval dobrý zvyk nosit sebou na flashce HWinfo, od lezení pod stůl už mě to zachránilo mnohokrát.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Member Avatar uživatele JoeBoB
    Věk
    39
    Vliv
    253

Ja moc nevidim kde je ta tragedie. Koupil Jsi to bez systemu, s nakou praci na instalaci musis pocitat...
    Na te alze se pise ze je tam integrovana intelacka grafika, takze bych se asi neobtezoval hotlinkou a instaloval rovnou tu. Co se tyce nakeho autoinstalacniho softu, a otroubene pani na hotlajne to se dalo cekat, zadne prekvapeni ne?
    Home: Core i5-2500k @ 4,2, Gelis Solution Tranquillo r.2, Patriot 2x8GB 1600MHz DDR3, Gigabyte Z77 D3H, Gigabyte R9 290 4GB GDDR5 + Windforce 3X, ASUS ASUS Xonar DX/XD, OCZ Vertex3 128GB, Samasung Spinpoint 1TB HD103UJ, Samasung Spinpoint 2TB HD204UI, Pioneer DVR-212, Corsair VX550, Thermaltake Wing RS100, Logitech UltraX Premium, A4Tech Bloody V7, Dell Ultrasharp U2412M
    Mobile: E6420, Core i-7 2720QM, RAM 4GB 1333MHz, SSD 128GB, NVIDIA NVS 420M, 1600x900
    ...default, zatim

Citace Původně odeslal JoeBoB Zobrazit příspěvek
    Ja moc nevidim kde je ta tragedie. Koupil Jsi to bez systemu, s nakou praci na instalaci musis pocitat...
    Na te alze se pise ze je tam integrovana intelacka grafika, takze bych se asi neobtezoval hotlinkou a instaloval rovnou tu. Co se tyce nakeho autoinstalacniho softu, a otroubene pani na hotlajne to se dalo cekat, zadne prekvapeni ne?
    OK to info o intel grafice jsem na webu alzy přehlédl, nicméně se mi nikde nestalo že po zadání čísla produktu mám na výběr 3 druhy ovladačů pokaždé od jiného výrobce.
    tzn očekávám, že po sdělení ser.numberu mi řeknou ano máte intel - nashle. hotovo 20 vteřin času.
    V tom je ta tragedy.

ADD: nehledě na to, že kdybych nekupoval nový, ale dostal se tomuto compu čistě náhodou, tak abych ani nemohl vědět, že je uvnitř intel.
    Naposledy upravil Atreides; 10.01.2012 v 14:16.
    Paul Atreides

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)

Ja teda uz narazil snad u vsech vyrobcu na vyber z nekolika naprosto ruznych ovladacu: hlavne u WLAN sitovek a grafickych karet. Dell, Lenovo, HP, Asus...

Jo, taky me to stvalo, ale ze volani na infolinku neni reseni mi bylo vzdycky jasne .
    Naposledy upravil frelichl; 10.01.2012 v 14:40.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Jo pravda, že u mého ASUS Eee a wifiny bylo na výber opravdu více driverů, nicméně velikost dat a rychlost stažení byla úplně v pohodě.
    Nadruhou stranu, určitě tehdy proběhlo pár slovních obratů na stranu asusu...
    Paul Atreides

Nechci nijak rýpat, jen taková malá technická... v tom listingu na alze je typ grafické karty také uveden.

Fanless Experiment || Gigabyte Z77-DS3H | Intel i5-3570K | Thermalright HR-02 | 16G DDR3 | Sapphire HD 7750 Ultimate | Crucial M4 256GB | Seasonic X-400FL | Fractal Define R4
    Dell D430 || i945G | C2D 1.2G ULV | 2G DDR2 533 | GMA950 | 12" 1280x800 | 80G 4k2 | 802.3ab | 802.11g | 802.15.1 | HSDPA | Windows 7 x64
    Storage || i965G | E2200 | 4G DDR2 | RAID5 6x Samsung HD154UI 1.5TB - ~7TiB | 802.3ab ...powered by Ubuntu Server x64
    Accessories || E-MU Tracker Pre USB 2.0 | Meier Corda Headsix | Sony MDR-CD470 | Pioneer A-204R | Tesla ARS 9218 32 | LG 32LD350

"Music is essentially useless, as life is." George Santayana

Citace Původně odeslal monsoon Zobrazit příspěvek
    Nechci nijak rýpat, jen taková malá technická... v tom listingu na alze je typ grafické karty také uveden.
    Ano rýpeš správně, již to napsal JoeBob. Bohužel jsem se toho nevšiml - protože jsem na Alza klikal stylem PC > kompletní sestavy > kancelářské > od nejlevnějšího
    Pak jsem přeskočil všechny co měly Celeron a první na řadě byl ten od HP. Dál jsem to neřešil, páč jsem si říkal je to komplet.

A když pak člověk shání info o produktu, tak je přeci nejlepší dívat se na ofiko web, jednak kvůli aktualizacím a za druhé, obchodník může mít na webu kraviny...
    A dále, když už máš danný PC před sebou a hledáš ty ovladače, už je přeci nejdeš hledat na alzu, ale na podporu danného produktu.

NICMÉNĚ MÁŠ PRAVDU, JE TO TAM UVEDENÉ - já to však neviděl...
    A dálší argument je jak už jsem již psal výše:
    Citace Původně odeslal Atreides Zobrazit příspěvek
    nehledě na to, že kdybych nekupoval nový, ale dostal se tomuto compu čistě náhodou, tak abych ani nemohl vědět, že je uvnitř intel.
    Paul Atreides

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Windows nema nejaky prikaz ekvivalentni k "lspci"? Tim by se vyresilo vse, ne?

Citace Původně odeslal NeMeM9aA Zobrazit příspěvek
    Windows nema nejaky prikaz ekvivalentni k "lspci"? Tim by se vyresilo vse, ne?
    Já myslím, že třebas jednoduchý program CPU-Z ti vypíše desku, paměti, nově i grafiku, takže jeho použití by pomohlo. Jenže prostě ta situace se v tu chvíli zdála tak jednoduchá (aspoň z mého pohledu), že stahování dalších programu mi přišlo zbytečné.
    Jak už jsem psal nakonci toho svého dlouhého příběhu, možná jsem měl jednoduše vyhledat ovladače online, domnívám se že by to pomohlo, protože to je INTEL, ale prostě nějak jsem doufal, že to bude probáhat dobrý den, mám hp 3400 serial xxxxx, jaké jsou správné ovl. | odpověd máte tam intel, nashle. | díky

Asi jsem naivní.
    Paul Atreides

Tak to opravdu nevim na zaklade jake zkusenosti v kterem oboru jsi cekal, ze by to takhle jednoduse a snadno melo jit .
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Citace Původně odeslal frelichl Zobrazit příspěvek
    Tak to opravdu nevim na zaklade jake zkusenosti v kterem oboru jsi cekal, ze by to takhle jednoduse a snadno melo jit .
    Třeba Dell má snad vše označené svým kódem "Service Tag", který je uveden jak v biosu, tak na štítku venku a pomocí něho jde přesne dohledat konfigurace, ovladače, záruka, atd.

Fanless Experiment || Gigabyte Z77-DS3H | Intel i5-3570K | Thermalright HR-02 | 16G DDR3 | Sapphire HD 7750 Ultimate | Crucial M4 256GB | Seasonic X-400FL | Fractal Define R4
    Dell D430 || i945G | C2D 1.2G ULV | 2G DDR2 533 | GMA950 | 12" 1280x800 | 80G 4k2 | 802.3ab | 802.11g | 802.15.1 | HSDPA | Windows 7 x64
    Storage || i965G | E2200 | 4G DDR2 | RAID5 6x Samsung HD154UI 1.5TB - ~7TiB | 802.3ab ...powered by Ubuntu Server x64
    Accessories || E-MU Tracker Pre USB 2.0 | Meier Corda Headsix | Sony MDR-CD470 | Pioneer A-204R | Tesla ARS 9218 32 | LG 32LD350

"Music is essentially useless, as life is." George Santayana

Jop, zrovna u Dellu by to opravdu slo dohledat, ale mne slo o to ten postup 'zvednu telefon, reknu dva udaje, oni mi reknou nazpatek co chci a je to', takova pohoda by to nebyla myslim ani u Dellu.

Tak pod tuto story se podepisu. Mam naprosto stejnou zkusenost, bohuzel v Corporate sekci. Protoze mam na starosti mensi IT infrastrukturu a nakup HW je plne v me reziji, jednim ze serveru byl DL370G6. Mel jsem pocit, ze budu muset absolvovat skoleni na vyhledavani informaci u HP. Search je neprehledny, soubory s ovladaci pojmenovane katastrofalne, takze nutnost prejmenovat. Atd. Nastesti strycek google pracuje mnohem lepe nez hledani na hp.com (cz). Paradox je, ze po zadani klicoveho na google bych cekal, ze jednim z prvnich odkazu bude hp.com, omyl, Hp bylo az kde na chvostu. PS: stranky postavene na js skriptu jsou taky lahudka, zejmene proto, ze pouzivam prochazeni v zalozkach. Navic u HP je obtizne dohledani zaruky, atd. presne jak pise Monsoon. Ocekaval bych, ze odkazy na prislusne stranky budou uvedeny v navodu nebo na strance produktu.
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Smál jsem sem od začátku do konce - sám mám ve firmě taky na starost IT a (bohužel) bereme primárně HP, takže tento přístup znám. I když je fakt, že volat na jejich podporu jsem nikdy nemusel, na to máme firmu, která pro HP dělá autorizovaný servis - občas i zážitky od jejich techniků stojí za to
    Drivery když potřebuju, tak samozřejmě google, HP web je největší parodie na přehlednost ze všech velkých výrobců. Jinak každá komponenta má i spare number, podle toho se taky dá zadávat požadavek.

Proto když někomu dávám komp, vybírám VŽDY skládačku. Ať už vezmu GB nebo Asus, hodím do čisté instalace CD k desce, komp si probliká sérií restartů a mám nainstalováno. Když se pak něco podělá, u známých komponent vím kam sáhnout. U specifik typu HP/Dell, kde mají atypické všechno od šroubků po zdroje je to po záruce zralý na recyklaci a nákup nového.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Member Avatar uživatele JoeBoB
    Věk
    39
    Vliv
    253

2Atreid: to samozrejme neber jako utok na svoji osobu. Jen proste ze zkusenosti volam na helplinku jen v nejvyssi tisni. Na 1st lvlu nakou otroubenou pani co ma naucene 4 vety tak nejak ocekavam a nez s ni ztracet cas, chvilku google + pokus omyl to jisti...
    Home: Core i5-2500k @ 4,2, Gelis Solution Tranquillo r.2, Patriot 2x8GB 1600MHz DDR3, Gigabyte Z77 D3H, Gigabyte R9 290 4GB GDDR5 + Windforce 3X, ASUS ASUS Xonar DX/XD, OCZ Vertex3 128GB, Samasung Spinpoint 1TB HD103UJ, Samasung Spinpoint 2TB HD204UI, Pioneer DVR-212, Corsair VX550, Thermaltake Wing RS100, Logitech UltraX Premium, A4Tech Bloody V7, Dell Ultrasharp U2412M
    Mobile: E6420, Core i-7 2720QM, RAM 4GB 1333MHz, SSD 128GB, NVIDIA NVS 420M, 1600x900
    ...default, zatim

Citace Původně odeslal JoeBoB Zobrazit příspěvek
    2Atreid: to samozrejme neber jako utok na svoji osobu. Jen proste ze zkusenosti volam na helplinku jen v nejvyssi tisni. Na 1st lvlu nakou otroubenou pani co ma naucene 4 vety tak nejak ocekavam a nez s ni ztracet cas, chvilku google + pokus omyl to jisti...
    V pohodě, chybami se člověk učí, už vím že tam volat nebudu....
    Paul Atreides

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

ked som instaloval moj ntb nx6325 tak ovladacov bola plna rit , nakoniec stiahol takmer vsetko a v com som si nebol isty tak skusal co sa chyti.....
    NTB - nejake Lenovo
    PC - Intel i5 netaktovany
    fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
    technical diver , deep full nitrox 75m :)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. 3 HDD a jejich nastavení
    Založil BlackM v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 01.10.2009, 00:43
  2. nekompatibility a jejich reseni
    Založil rombo v sekci fóra Zprávy pro Administrátory
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 04.11.2007, 11:22
  3. 2 wi-fi antény a jejich zarušení
    Založil pre.vit v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 7