mám E8400 ve standardu (čili 3,0GHz) a jádra nejedou na 100% ani omylem, čili přetáčení nemá smysl.
Potřeba je grafika - já měl štěstí v neštěstí - před nákupem BF3 mi má 8800GT odešla do věčných lovišť a tak jsem rovnou koupil 560Ti (pak jsem se dozvěděl že stačila 560 ale od lepšího výrobce a za ušetřenejch 1000,- máš výkon jen o pár % horší...
No nevadí koupil jsem 560Ti a jedu bez problémů, přiznám se že jsem ani nesledoval na jaké detaily to mám až do silvestra kdy u mne byl na návštěvě kamarád, pak jsem zjistil že je vše na HIGH a anisotrop filter 16x.
Když jsem pak druhý den byl u kamaráda a porovnával jsem jeho kartu (tuším MSI nVidia 260 Lightning) tak sice má horší kresbu vody, stínů, nemá to tak příjemně rozmazaný (antialias, anisotrop) atd... Ale v pohodě se dá hrát ! Bohužel neznám která varianta ATI a nVidie sobě odpovídají, ale myslím že graf. karta kolem 5000,- bude určitě v pohodě.

Procesor žere hlavně physika ve hře, když to krapet snížíš (detailově) tak bude proc méně vytíženej !