Mno, takže zase malý krůček vpřed - děkuji oběma za rozbor, velmi cenné informace. Informace, které následně potvrdím
Nedalo mi to, procák jsem vymontoval a zkoumal povrch. Okem ani přiloženou žiletkou nic nezjištěno, ale po několika zakroužení na brusném papíru hrubosti 1000 bylo jasno. Heatspreader má k rovině daleko - takže jsem v broušení pokračoval - nejdřív tisícovkou, pak 1200, pak 2000. Momentálně běží LinX 8 minut a teploty v jádrech kolísají se špičkami u 86°C, tj. dalších plusmínus 5°C dolů!!! Nechám to běžet trochu déle a uvidíme, kde to skončí. Podle empirických zkušeností posledních týdnů to už po cca. 10 minutách neroste
Proč to s Freezerem chladilo i při tomto zpraseném CPU je řekl bych jednoduché - má výrazně menší dosedací plochu a navíc čistě měděnou - zřejmě na IHS lépe sedla.
S chlazením kolem socketu to bude dost problém, ta deska na to už není moc stavěná - místo tam nikde není; no, ale co - je to výzvamám tu malé pasivky na RAMky grafiky, tak je třeba užiju
Jinak z lapování jsem udělal pár fotek, samozřejmě se pochlubím. Tvar IHS je z toho jasně vidět.
Co je ještě zajímavé, tak teď jsou teploty na jádrech prakticky stejné, předtím se lišily i o 4 stupně, ve špičkách vždy jedno jádro mělo teplotu o stupeň vyšší. Teď mají oba peak dle CoreTemp shodně 86°. (stále, po 11 minutách)
EDIT
tak jsem hodnoty zapsal do své OC tabulky a srovnání:
- zavřený kejs postavený na výšku, plné otáčky větráků, bez úprav CPU - 94°C
- otevřený kejs položený na ležato, poloviční otáčky větráků, lapováno - 86°C