Zdravím,
kolega mi tu přinesl novej ntbk "packard bell" (konkrétně EasyNote TK87 - červenej) kde jsou předinstalovány Win7 Home Premuim x64 (včetně ovladačů).
Zajímavé je, že wifi adaptér který na danném ntbku je (Broadcom) udává normy b, g, n, ale k našemu routeru je připojen stále jen 54Mbit a rychlost dokonce kolísá na 46, a 36, přitom signál je neustále plný. Všechny ostatní ntbku které tu firmou prošly (ať už že jsem je servisoval, spravoval nebo jinak instaloval), tak pokud měly wifi-n tak rychlost byla vždy 150Mbit (ať už to byly Asusy, lenova, hp, acery, fujitsu siemens).
Když na danný ntbk packard bell něco kopíruju z pevného compu (čili cesta vede PC > kabel > velky switch > kabel > router s wifi > wifi přenos > ntbk), tak rychlost kopírování je +/- 300kB/s.
Kdyby to eventuelně mělo jet plnou rychlostí zobrazované wifi (54Mbit = min. 6MB/s), ale ukazuje to jen 300kB.
Nechápu !
> Přeinstaloval jsem ovladač wifi na novější z jejich webu ale beze změny.
> Router s wifi je cca 3m za jednou sádrokartonovou zdí
> ostatní ntbky frčej naprosto v pohodě (moje malé Eee které má debilní vestavěnou anténu) jede 150Mbit
Napadá Vás něco ?
BTW - je mi jedno jestli wifi pojede na G nebo N, ale ať jede alespoň normálně a né jako na mobilu..