Takže sice se zpozdenim, ale prece. Mame v praci starsi SUA3000XL. Zacala blbnout po výpadku vypla server a pípala jako divá a nešla vypnout (baterky prý KO) poridil se novy batery pack za "nepatrnych" 6500 Kč. Po 3 měsících byly baterky v háji, takže reklamace. Po reklamaci opět, takže se hledal problém v UPS. Prý to dělají relátka, když se UPS dostane po požadovanou úroveň napětí. No je to online UPS tak asi jo. Kontaktoval jsem Dilleris coz je servis APC. Výše zmíněné relé bylo vymeneno, ale bylo mi receno, že když je UPS vypnutá je nutné ji přehrát SW což jsem nechápal, přeci to má ROM, ze které se načtou hodnoty. Ano má, ale ... UPS šlapala ještě tak 3/4 roku bez problémů. O víkendu ráno telefoní, ze server je down a vypadek nebyl. Tak se dívám do logu a co nevidím, self test na baterie neprošel. Od 3hodiny ráno každou minutu si UPS dělala self test a když jí neprošel tak se prostě bez pardonu vypla. Nechápu, proč si to neumí hlídat napětí takovým způsobem, který umožní včasné varování. se SUA1000 stojanová, takové problémy nejsou. Údajně tyto velké UPS jsou složitější a nejsou asi zrovna vyladěné, byť princip je už 30 let stejný.