V práci odebíráme delly hromadně, takže si dovolím tvrdit, že jsem jich taky pár viděl. Rozdíly oproti Latitude byly spíš jen ve víku, rozlišení displeje, v grafice (první bližší rozdíl jsem studoval mezi M60 a D800) a ceně
Díly pasovaly mezi latitude a precisionami mezi sebou. A ano, první Ečková řada latitude není kvalitativně nic extra - máme tu hodně E4200 (na to, že je to prcek za 60k Kč, praská tomu tenký rámeček okolo displeje; trochu to vylepšili v inovovaném víku, kam přidali webkameru....) a ano, je to plast, bohužel. Možná právě proto nová (druhá) Ečková řada vizuálně odlišná a je zase zpracováním na svém místě. Např. Latitude E6220 je konstrukčně zase ze slitiny hořčíku. Zatím jsem měl v ruce jen párkrát, brzo ho dostanu jako náhradu za služební Lenovo R61, které, ač taky není top řada, tak se fakt nedá s běžnou produkcí plasťáků srovnat (a že má svoje mouchy, o tom není pochyb - celá řada T/R6x má nekvalitní větráky např). Nicméně i tak je to oproti mainstreamu kvalitou stále hodně daleko.
Nový Precision M4600 (http://www.dell.com/cz/bsd/p/precision-m4600/pd) jsem tu také viděl, je pevný a na první pohled mělo LCD pěkné barvy. Pro zajímavost trafo k tomuhle notebooku připojenému přes dokynu je ve velikosti cihly, stejně tak i váží a dodává se ve zvláštní krabici To už jsem tedy trochu OT.