Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Odporová řezačka polystyrenu

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní Odporová řezačka polystyrenu

Ahoj, potřeboval bych poradit od někoho zkušenýho v oboru elektro.... Potřebuju řezat polystyren a jako nejlepší se mi zdá řezání žhavou strunou.... Je možné zapojit např 1mm silný, 0,5-1 m dlouhý odporový drát jen tak na svářečku? Mám doma malý svařovací invertor a rád bych ho použil jako zdroj proudu pro tu řezací strunu. Svářečka jde regulovat od 0A asi do 140A Dík za odpověď
    IBM ThinkPad T40

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Re: Odporová řezačka polystyrenu

Nevím jak velkej polystyrén potřebuješ řezat, ale na řezání polystyrenu je velice účinná obyčejná pistolová pájka.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

uz vidim, jak pistolovkou vyrezavas napriklad pismena na reklamu

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

bezproblemov to ide len na tu strunu nepripajaj zvaracku pokial nechces odparovat ten odporovy drat ale najlepsie nejaky regulovatelny stabilizovany zdroj . Ked sme vyrabali custom polystyrenove platy tak sme tam mali drot cca 0,5mm a zdroj 0-30V 0-10A a este jeden postreh na ktory sem prisli skusanim - najlepsie napinanie drotu / ktory sa ohrevom predlzuje / je zafixovat jednu stranu napevno a druhy koniec zatazit zavazim a prevesit cez kladku - pruziny nestacili a zavadzali . NIeco podobne najdes tu : http://www.youtube.com/watch?v=VmhCD...eature=related akurat my sme rezali horizontalne.
    NTB - nejake Lenovo
    PC - Intel i5 netaktovany
    fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
    technical diver , deep full nitrox 75m :)

Senior Member
    Vliv
    271

No budu řezat fasádní polystyren 20 cm tlustej.... A proč by to tou svářečkou nešlo třeba na 5A? No asi to vyzkouším a bude to.....mě šlo hlavně o to, jestli jí to nemůže ublížit.... Kdybych měl jinej regulovatelnej slabší zdroj, tak ho použiju, ale nemám
    IBM ThinkPad T40

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

no ved vyskusaj , v tomto pripade by si mal pouzit drot s vacsim odporom kvoli jemnejsej regulacii . Uvedom si ze zvaraci prud 0-140A je informacia pre elektricky OBLUK a nie pre skrat na vystupe / este je otazne ako sa zachova protiskratova ochrana invertora /
    NTB - nejake Lenovo
    PC - Intel i5 netaktovany
    fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
    technical diver , deep full nitrox 75m :)

Senior Member
    Vliv
    271

tak jsem to v práci vyzkoušel a nejde to. Ta ochrana to nepustí......jde to jedině tak, že zapnu svářečku a až pak propojím ten odporovej drát. Jenže to pak hodí oblouk, zajiskří a musí se s tím člověk "přilepit" jako když se špatně chytne oblouk. A to je fakt prasárna. Takže poraďte nějakej zdroj. Mám ještě trafosvářečku, ale to bude asi podobný
    IBM ThinkPad T40

Možná blbej nápad, ale co jednoduše použít tu pistolovku jen jako zdroj proudu?
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Senior Member
    Vliv
    271

To mě nenapadlo...vyzkoušet tloušťku drátu, aby to při tý dýlce přes 20cm utáhlo a mohlo by to jít. Sice jsem chtěl řezat ty desky přes metr dlouhou strunou, ale pokud by to trochu šlo tou pájkou na těch 20 cm, tak budu spokojenej. Půjde to pomalejc, ale..... Dám pak vědět
    IBM ThinkPad T40

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání