Výsledky 1 až 25 z 66

Téma: Smartphone SAMSUNG GALAXY S2 je fakt BOMBA!!!

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní Re: Smartphone SAMSUNG GALAXY je fakt BOMBA!!!

Citace Původně odeslal HollyG Zobrazit příspěvek
    Preci jenom uz neni tolik casu s tim blbnout jako bylo na skole a jeste k PC (potazmo praci) resit vecne neco nefunkcniho na telefonu, to uz nemam zapotrebi.
    Prosímtě a můžeš být konkrétnější? Já jen, že Android používám už 3/4 roku a "věčně nefunkčního" neřeším nic, instalace nových aplikací je z marketu obvykle tak na tři kliknutí... Jop a už jsem si vzpomněl proč jsem instaloval ten jinej launcher, chtěl jsem mít možnost v menu poschovávat nepoužívané aplikace.

Takže bilance za 3/4 roku:

- instalace a nastavení jiného applauncheru kvůli poschovávání "továrních" aplikací co nepoužívám (jak jsem psal, cca hodinka a ať nežeru, půl hodiny k tomu na nalezení řešení na android foru)
    - instalace a nastavení HandcentSMS (taky tak hodinka)

Zbytek tak max. doinstalování nových aplikací (c:geo na geocaching, nějaké hry atd.), což ovšem neberu jako "vrtání se", ale normální používání... Jestli tomuhle někdo říká "neustálé řešení nefunkčnosti" a nutnost věčně se v tom vrtat, tak to teda fakt nevím... Ano, znám "geeky", kteří se v tom vrtají o dost víc. Když chtějí, tak MŮŽOU, já nechci, tak NEMUSÍM.
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Ja taky nejak nechapu co by kdo chtel na adroidu ladit nebo upravovat. Pokud je na dany model dostupny CyanogenMod, tak veskere ladeni spociva v flashnuti teto romky a pak maximalne instalaci alternativniho launcheru/dialeru/whatever. A to jsou jak psal D_a_v_i_d 3 kliknuti.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Jestli nebude on problem v tom, ze flashovat romku jinou nez od vyrobce nekterym (vcetne me) pripada jako neco nestandardniho. A kdyz doporucene reseni problemu po aktualizaci od vyrobce je "flashni si tam CyanogenMod" tak je to znovu nestandardni.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Citace Původně odeslal frelichl Zobrazit příspěvek
    Jestli nebude on problem v tom, ze flashovat romku jinou nez od vyrobce nekterym (vcetne me) pripada jako neco nestandardniho. A kdyz doporucene reseni problemu po aktualizaci od vyrobce je "flashni si tam CyanogenMod" tak je to znovu nestandardni.
    Ale to ano, jako "nestandardní řešení" to beru i já, na druhou stranu nějaký "problém" u kterého bylo občas kutit, měl myslím téměř každý telefon a OS, ale trvám na tom, že Android není systém, který by uživatele nějak "nutil" u toho pořád sedět a něco "ladit". Když to vezmu podle sebe, tak s výjimkou dvou výše zmíněných věcí, kde minimálně launcher není věc nijak závažná a telefon by byl použitelný i bez něj, bych mohl (nepočítám instalace app z marketu, to snad dělá každý, ať už má Androida, Symbian, WP nebo iOS) telefon použít tak, jak jsem jej vytáhl z krabice... Představa, že Android je něco "jen pro geeky" fakt není pravda, vidím to na sobě, protože za "androidího geeka" se nepovažuju ani omylem a s OS jsem spokojen
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Ostuda fakulty mince Avatar uživatele Rodeo65
    Věk
    39
    Vliv
    256

OT: Je ten CyanogenMod tak dobrej? Mám Nexus S, ten jde bezproblému rootnout, má cenu tam prát CyanogenMod?

Jaké jsou jeho výhody? Ze strany uživatele...atd..

Díky moc
    /OT
    PC: Intel i7 4770 | Noctua NH-D14 | ASROCK Z97 EXTREME 4 | 16GB (KIT 4x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Kingston HyperX Blu | MSI GTX 970 GAMING X | Asus Xonar DX | SAMSUNG SSD 1TB | Lian-Li PC-V335B @ 2x Noctua | Corsair HX750W | Logitech MX-518 | Logitech G15 | DELL U2713HM |
    NAS: Intel Celeron G1850 | Gigabyte H87N | 8GB RAM | SSD 40GB Intel 320 | 4x3TB RAID5
    NB: C2D T9400,4GB RAM DDR2,NViDiA 9650GT 1GB RAM,500GB HDD 7200ot/min. LCD 1680x1050

ono porad lepsi, kdyz existuje nestandardni reseni, nez kdyz reseni je 'uzivateli mylite se takto to ma byt a nikdy to jinak nebude' ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Ja som ten CyanogenMod dával na Desire. Určite treba dodať že rootnuť telefón napriek tomu že na webe sa to zdá byť hračkou, aspoň podľa postupu na stránke na CyanogenMod to nešlo a musel som si ešte niečo prečítať. Z nejakého dôvodu mám pocit že to berú tak, že rootnuť si ten telefón vie každý. Samozrjeme je možné že wiki na iné telefóny bude v poriadku, ale v tomto prípade som strávil s rootnutím viac ako 2 hodiny a nakoniec som to spravil s jednou aplikáciou ktorú som objavil cez YouTube.

K samotnému Cyanogenu. Telefón s ním je rýchlejší, svižnejší, mám viac voľného miesta (toto je väčný problém majiteľov Desire) a hlavne funguje prehrávanie FLAC. Nevýhodou je to že nie je v telefóne poriadny caller. Neviem ako to je na Samsungoch, dokonca, ani pôvodný Android caller nepoznám, ale oproti Sense je to zlé. Včera som vyskúšal tucet rôznych calleroc a manažérov kontaktov a zatiaľ som nanšiel nič čo by úplne vyhovovalo. Niektoré neberú kontakty z Facebooku, alebo ak áno, tak ich nepárujú. Niektoré nemajú T9 vyhľadávanie kontaktu (kvôli tomuto som to začal primárne riešiť), ďalšie nepodporujú diakritiku, tj. Štefana Švejka nenájdete, ďalšie nedokážu takú triviálnu vec ako je radenie podľa a zobrazenie kontaktov podľa priezviska. V tomto je pôvodný caller/contact manager HTC jednoducho lepší.
    Výhodou CM7 je ešte to že sa inštaluje úplne bez Google Apps, tj. ak niekto nechce, naozaj tam nemusí mať Gmail, a ostatné G veci.
    Čo sa týka možností nastavenia a prispôsobenia defaultnéha lanchera CM7, možností ja naozaj veľa, na môj vkus až moc. Ak si chce niekto prispôsobiť prostredie do detailov, tak sa s tým dá hrajkať celý deň. Čo sa týka spotreby, ja ešte nedokážem zreferovať, lebo mám CM7 iba dva dni a dosť veľa som sa s telefónom hral, ale kamarát ktorý CM používa dlhšie na nejakom staršom a lacnejšom HTC, tvrdí že sa mu zlepšila výdrž telefónu z 1-1,5 dňa na 2 dni.
    Intel Core i7-6700K @4.4 GHz | Noctua NH-D14 | GA-Z170-HD3 | 4x 8GB 2400 MHz CL12 DDR4 RAM | Sapphire HD 7770 GHz Edition Vapor-X | Samsung 850 EVO 250 GB SSD | Adaptec 71685 | RAID 5: 4x Samsung F2 HD154UI (1500GB, 32MB cache, 5400rpm) | RAID5: 4x WD30EFRX (WD Red 3TB) | Asus DRW-2140L1T | Dell U2515H | Seasonic X-750 | Fractal Design Define R2 black | 3x Noctua NF-P14 FLX | Noctua NF-S12B FLX | APC Smart-UPS XL 750VA
    Intel Core 2 Quad Q9300 | 2x 2GB A-DATA Vutesra 800 MHz DDR2 RAM | Adaptec 5405 | RAID1: 2x WDC R3 WD57502ABYS (750GB, 32MB cache, 7200rpm) | Fractal Design Define R3 black | APC Smart-UPS XL 750VA + APC Smart-UPS XL 24V Battery Pack
    Nikon F100 | AF 35/2 D | SB-800 | Velbon Sherpa 450n | JOBY Gorillapod SLR-Zoom | Lowepro Mini Trekker | Lowepro Orion Trekker II | Crumpler Pretty Boy 2500 (M)
    Dell Latitude D830 | Intel Core 2 Duo T7300 @2GHz, 4MB L2 cache, 800MHz FSB | Intel 965 (Santa Rosa) | 2x 1GB DDR2 RAM, 667MHz | GMA X3100 | 15,4" WSXGA+ LCD | Hitachi 120GB HDD, 7200rpm 16MB cache | Wifi 802.11 b/g/n
    Lenovo Thinkpad X200s | Intel Core 2 Duo SL9400 @1,86 GHz, 6MB L2 cache | 2x 4GB DDR3 RAM | Intel HD 4500 | 12" LED WXGA+ LCD | Intel 320 80GB SSD

Citace Původně odeslal e1 Zobrazit příspěvek
    Nevýhodou je to že nie je v telefóne poriadny caller. Neviem ako to je na Samsungoch, dokonca, ani pôvodný Android caller nepoznám, ale oproti Sense je to zlé. Včera som vyskúšal tucet rôznych calleroc a manažérov kontaktov a zatiaľ som nanšiel nič čo by úplne vyhovovalo. Niektoré neberú kontakty z Facebooku, alebo ak áno, tak ich nepárujú. Niektoré nemajú T9 vyhľadávanie kontaktu (kvôli tomuto som to začal primárne riešiť), ďalšie nepodporujú diakritiku, tj. Štefana Švejka nenájdete, ďalšie nedokážu takú triviálnu vec ako je radenie podľa a zobrazenie kontaktov podľa priezviska. V tomto je pôvodný caller/contact manager HTC jednoducho lepší.
    Zkousel jsi Dialer One s cernym skinem? Ovlada se a vypada naprosto skvele.

Jinak CyanogenMod neni podminkou bezproblemoveho pouzivani Androidu, pouze je neco jako jistota - clovek muze telefon s adroidem vybirat pouze podle HW parametru a nemusi mit strach, ze nektere funkce budou nepristupne nebo zprasene vyrobcem.

Osobne jsem stravil mnoho a mnoho casu s Windows Mobile 5.0 az 6.5.5, tam vetsina ROMek byla neco jako polotovar, ktery pak clovek muset customizovat snad tyden, nez se to cele finalne doje*lo. Android je proti tomu pohadka, v systemu jako takovem neni co ladit, cela filozofie systemu je zalozena na aplikacich jejichz instalace a deinstalace je otazka nekolika kliknuti.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

D_a_v_i_d: Hodne zalezi od vyrobce, jsou vyrobci kde zakladni romka funguje celkem ok, a jsou vyrobci, u kterych lidi opravdu houfne migruji na alternativni romky.

S tim, ze je fajn si tam neco flashnout, kdyz se mi nelibi co mi vyrobce dal souhlasim, jenom mi pripada, ze tak vyrazne polevuje tlak na to, aby vyrobci delali dobrou praci.

Cela tahle diskuze doklada, ze Andorid platforma na telefonech je momentalne jeden velkej bordel (a dopredu pisu, ze jsem si nakonec pred tydnem taky koupil Android, protoze jsem proste nemel jinou moznost). Nekteri jsou spokojeni a jenom drobne tweakuji, nekteri jsou nespokojeni a nevedi si s tim rady, nekteri jsou spokojeni a stejne si s telefonem "hraji" protoze chteji, nekteri si "hraji", protoze musi. Jedni by rekli, ze je to absolutni svoboda a tak to ma byt, ale me se zda, ze ta situace je neudrzitelna a v blizke dobe ceka Android castecne uzavreni, jako se to uz (imho ke prospechu veci) stalo u tabletu.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    294

kamarad ma htc desire a taky pouziva cyanogen mode a je spokojeny, on je ale java lover takze sam dela programky pro android prakticky potvrdil co rika frelich uz kuprikladu jen z duvodu bezpecnosti je lepsi rootnout system a dat tam mod protoze ma docela velkou komunitu a mnoho direcek zaplatuji daleko rychleji nez vlastni vyrobce a to me vraci zpet k tomu, ze kdyz zaplatim balik za tuhle placku tak kurna chci taky poradny support a ne se kolebat tim ze ostatni to taky delaj a nic to neni a je to lepsi nez jit bla bla bla cestou.
    to jen znamena ze neni zadny tlak na vyrobce proste vyrobi krabku nasadi tomu cenu o 500% vice a poradte si...

PS: dava prosim vas samsung zaruku na sklo nebo musite dokoupit folii?
    Naposledy upravil sasha; 07.10.2011 v 09:21.
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. HTC Sensation vs. Samsung GALAXY S II
    Založil Jirime v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 19.08.2011, 11:59
  2. galaxy 7600gs v CZC
    Založil jaluvkap v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 38
    Poslední příspěvek: 07.08.2006, 18:16
  3. Macpower (Galaxy) TVisto ... hdd divx player
    Založil mokus v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3