jenze ja nemuzu mit aplikaci, ktera nejde, kdyz nejde "hlavni SQL" server - takze pres RDP nebo jakoukoliv vzdalenou cestu by to slo, ale neresilo by to autonomii aplikace. Nejde o to, ze by PC s aplikaci bylo mimo dosah site - ma to byt spis ochrana proti tomu, kdyz napr. je potreba ten hlavni SQL server restartovat a nebo nahodne sel do kytek. Resenim by byl samozrejme robustni serverovy HW dedikovany pouze pro SQL. Nicmene v soucasne praci na tohle muzu zapomenout - i kdybych to virtualizaoval s dalsimi servery, tak stejne potrebuji licenci na OS atd. Proto take hledam jak se vyhnout kupovani MSSQL serveru na PC aplikace.
Predstavoval jsem si to tak, ze by cache logika byla na aplikaci. V pripade nedostupnosti hlavniho SQL by proste nejakou dobu cekala s pokusem o dalsi spojeni. Zatimco apliakce by si dal jela z vlastnich dat. Hrozi tu minimalne problem z neaktualnosti dat tech pravidel a nasledne v navaznosti nejaka moznost nekonzistence dat v prehledech. Ale myslim, ze to by se dalo ozelet - proste pokud nebude spojeni, tak vsechen log transakci pujde do cache. Jedine co muze byt problem je jak efektivne udelat log tech zaznamu. Ted to mam udelane tak, ze se proste zapisuje radek, ve kterem je kod operace, osoba a cas. Tim padem ja musim parovat pomoci vnorenych selectu a joinu na vlastni tabulku vypujcku a vraceni. Kdosi chytrejsi mi poradil, ze v radku by mel byt cely zaznam - tj. pujceni, osoba, kdy a vraceni, osoba, kdy. Tim odpadne prace DB na strane informacniho systemu, ktery zobrazuje vystup (i kdyz me napadlo, ze bych na to mohl rovnou udelat view - zatim jsem to zkusil postelovat pomoci indexu a tim vyrazne zkratil cas provedeni, ale treba by to pohled jeste vylepsil).