nj, ja jsem se na ty express edice prave uz dival. Ja stavim aplikaci, ktera dodava data do informacniho systemu (ze ktereho se pak delaji prehledy atd.), ale pritom se muze stat, ze najednou spojeni nema. Uz jsem neco takoveho jednou delal - ale to bylo daleko jednodussi, protoze slo jen o jednu tabulku. tj. po urcite dobe se z SQL serveru stahnou data a pokud je to ok, tak se pouzivaji. Ten program je vyuzival tahle data jako look-up tabulku pro data ze ctecky a vysledek posila jinemu programu Tam jsem to resil kolekci stringu a bylo
Tady bych si predstavoval, ze budu mit specialni thread, ktery se bude starat o zamykani na tabulkach pri synchronizaci, osetri pripadne nepovedene synchronizace (skrze uchovani puvodnich hodnot v zaloze) atp. Hlavni thread pak bude vyuzivat par funkci nad tabulkou te cache. Otazka je - pokud uz se podari vytvorit ten mechanismus synchronizace jestli je vhodne pouzit treba jen accessovskou DB a nebo radeji instalalovat lokalne vetsi SQL - MSSQL express, Firebird apod. Moc se mi prave nechce ten PC s aplikaci zatezovat jeste SQL serverem.