Ale vždyť tohle se dá úspěšně eliminovat a vyřešit tím, že když se nám podmínky či ceny nějakého prodejce nelíbí, můžem jít nakupovat jinam, ne?
Ač jak opakuji, nejsem zrovna ve fanklubu Alzy, nemám s zrovna s tímhle žádný problém, ba naopak mi to vyhovuje, neboť moje náklady na cestu do Holešovic budou vyšší, než si to za +20,- Kč vyzvednout jinde, kde mi to podstatně více vyhovuje.
Je to prostě nějaké obchodní politika, kterou si Alza nastavila a která někomu může vyhovovat (mně) a někomu ne.
Pokud se někomu nezdá správná, pak může jít nakupovat jinam. Což obvykle znamená třeba vyšší cenu a nebo nutnost si nechat zboží poslat a to třeba za 100-150,- Kč u nějaké marginální objednávky. To bychom pak už ve finále mohli posílat ČOIky a kontroly do Alzy jen kvůli tomu, že se nám nelíbí, že Alza má na některých věcech vyšší cenu, než se dá sehnat někde jinde. Vždyť to je přece jejich boj o zákazníka a zda podmínky jejich prodeje a jejich ceny budu akceptovat je jen na mně.
Kdyby Alza měla nějaký monopol na zboží či ceny (jako maj třeba energetický podniky, zásobující nás elektřinou či plynem, kde prostě není jiná cesta, než - jseš v určité lokalitě, elektřinu Ti tam nikdo jiný nenabídne než my, tak buď si ji od nás vezmeš za našich podmínek nebo si trhni) pak opět nediskutuju, ale speciálně v Praze je myslím konkurence víc než dost, tak co těm nespokojeným brání v tom, se po zboží, co potřebují poohlédnout prostě jinde, pokud jim poplatek za vyzvednutí zboží někde jinde mimo hlavní sídlo připadá nemorální či vyděračský?
Fakt to moc nechápu - nelíbí se mi to, nenakupuju tam a neřeším to, pokud je v oblasti PC zboží dostatečná konkurence. A to myslím je.![]()