No já to tedy taky moc nechápu. Při poslední objednávce se mi naúčtovala dvacka při odběru na Chodově. Konkrétně já jsem to tehdy zrušil a vyzvedl v Holešovicích (sice přebývám v Praze, ale lítačku nemám, do práce chodím pěšky -> takže mě to vyšlo levněji, stejně jsem si musel koupit jízdenku za 32 Kč).
Proč tedy má alza pobočky (ano na webu jsou značené jako pobočky), když na nich není nic skladem. Já, jakožto zákazník, se přeci nemusím zajímat o to, za na pobočce A mají všechno zboží, na pobočce B defacto jenom výdej. Pokud tam nemohou nic skladovat, ať je zruší. Takhle to vypadá, že pobočky (aspoň ta na Chodově) jsou tam jen tak, "aby se neřeklo".
Teoreticky by to mělo být jedno, zda se jedná o Prahu, nebo Brno, Zlín, Ostravu. V pobočkách mimo Prahu by dvacka logicky ospravedlnitelná byla, ale tuhle cenu si přeci musí prodejce započítat do ceny výrobku. Nastavit ceny tak, aby pokryl distribuci mezi pobočkami. Případně zvýhodnil nákup přes e-shop (s přihlédnutím k poštovnému), ale lišit ceny v závislosti na tom, kam si pro zboží zajdu?
Chápu snahu snížit ceníkovou cenu na minimum, ale další poplatky pak zákazníka spíš jen naštvou. A to neřeším dvacku, ale princip. Jinde se mi toto zatím tedy nestalo.