Tak jen doplněk k mému předchozímu povídání...

Livarno jsem znovu koupil a jde už nějakou jinou sérii. Těžko říct jestli lepší, nebo horší. Hlavně mě vadí, že nejsou stejné jako předchozí. Tyhle mají sice subjektivně teplejší světlo, ale hlavně naskakují cca s 0,5sec zpožděním, což působí dost zvláštně. To světlo je sice přirozenější, ale nemůžu je teď nakombinovat do jedné lampy.

Jinak ohledně samotné LED technologie, ještě v dobách, kdy v u nás byla na technologické špičce "supersvítivá LED" s 1cd a používala do casemodů, jsem sehnal z Asie nějaké ty Cree moduly a vyrobil osvětlení kuchyňské linky. To funguje dodnes, ale u první verze se dost podepsalo nedostatečné chlazení.
Nová LED i po zhasnutí měla dosvit v řádu několika minut (doběh ze zdroje). Po několika měsících už zhasla okamžitě, a po cca půl roce šla barevná teplota mírně dolů. Po nadimenzování chlazení se proces stárnutí výrazně zpomalil.
Nejsem žádnej expert, takže jen konstatuju co sem vypozoroval.

IMHO tedy s výměnou všech světel v domě za LED může nastat ještě ten problém, že časem vám bude každé světlo svítit trochu jinak. V tom je tahle technologie ještě kapku nedokonalá.