Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: Připojení ke vzdálené ploše

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Připojení ke vzdálené ploše

jinak pro připojení přes net, je zapotřebí nakonfigurovat ten váš router následovně
    najít položku Virtual networks (někde to je NAT) záleží na značce...

tam nastavit local. IP adresu toho počítače XPP např 192.168.1.4 a local port 3389 - venkovní port jaký chcete (pouze nedávejte nejznámější které se používají na jiné věci např port 80 na web port 21 na ftp atd...)
    no pak až budete se svým ntbkuem XPH např v práci - otevřete si RDP klienta a místo IP, kterou jste psal doma dáte vaší venkovní IP (tu musíte znát). např 54.45.48.84:xxxx (přičemž XXX bude vaše vymyšlené číslo portu, které jste zadal do konfigurace routeru)
    - pokud nevíte vaši venkovní IP, zadejte si do googlu "my ip" (to udělejte doma)
    - pokud však budete mít doma internet od nejěkého providera, který je ještě za dalším routerem, tak máte prozatím smůlu, musel byste za ním, aby vám povolil váš vymyšlený port...

ADD ještě mne napadá některé dražší routery mají firewall oddělený od nastavení směrování portů, čili možná by bylo ještě třeba povolit vymyšlený port na firewalu (toho routeru).
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Mít RDP serverna netu na defaultním portu je docela mazec, jednu dobu jsem to tak omylem měl a pořád se mi na to snažil nějakej Číňan připojovat...
    Změna v registrech na jiný port to úspěšně vyřešila.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

JejKey: To uz je lepsi si to nastavit na routeru (podporuje-li to), ale souhlasim RDP na defaultu ne-e (nejlip s heslem 12345 ).

Antonín Plhal: Jeste jedna vec pokud bys pouzival RDP, druha strana neuvidi co tam zrovna delas, coz je pro vzdalenou pomoc clenum rodiny jak pises ponekud kontraproduktivni.
    Pro tento ucel doporucuji jiz zminovany Team Viewer, neni treba nikde nic nastavovat (vyjma hesla), muzes se pripojit odkudkoli kamkoli, vcetne treba pres proxy.
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Děkuji. Stáhnul jsem si TightVNC. V lokální síti to jede bez problémů. Jen musím vyřešit, jak to má táta. Nevím, jestli má veřejnou IP adresu. Vím ale, že (v Mělníku - MASON) mu nefunguje internet s jinou síťovou kartou, než s tou, kterou dodal poskytovatel. Setkali jste se s ím už někdo?
    Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Zřejmě registrace na MAC adresu. V případě potřeby se dá tahle zaregistrovaná adresa vnutit libovolný síťový kartě/routeru/atd., ale 2 stejný MAC adresy nesměj bejt v jedný síti, jinak nefunguje nic.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Blokovani pristupu pomoci mac adresy byvalo celkem bezne (ze se muze pripojit pouze jedna sitovka). Kazdopadne si dej pozor na to, aby byl prenos pres vnc sifrovany. V defaultu neni. Jednotlive implementace sifrovani mit muzou, pripadne to resit pres openVPN.

No to já mám u svého poskytovatela také bloknuté na MAC adresu. Pokud jsem ale měnil desku, stačilo mu zavolat a nahlásit novou adresu. Do routeru jsem si samo sebou později MAC naklonoval a od té doby je jedno, jakou mám síťovku. To vím. Tady si ale oni přivezli svoji síťovku a dali ji do PC s funkční síťovou kartou. V tuto chvíli mu například funguje vnitřní síť (notebook s PC) jen přes TotalCommander a ftp. Proč mu to takhle nastavovali?
    Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

S tim bych je asi poslal hodne rychle a hodne daleko. Nicmene lokalni sit by mela i tak fungovat normalne, tam bude nejaky sotek.
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Připojení ke vzdálené ploše Win -> Lin
    Založil sAd v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 17.06.2009, 14:56
  2. Minimální instalace X serveru - pro připojení vzdáleně
    Založil Marty v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 10.09.2008, 07:02
  3. Jak vzdáleně nainstalovat a zaregistrovat fonty [vyřešeno]
    Založil Slimák v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6